Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Nadals: "Ātrais segums agresīviem spēlētājiem pret mani dod iespējas"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Nadals: "Ātrais segums agresīviem spēlētājiem pret mani dod iespējas"
Rafaels Nadals
Foto: AFP/Scanpix

Vācijas tenisists Dastins Brauns pēc uzvaras Vimbldonas 2. kārtā pār Rafaelu Nadalu (7:5, 3:6, 6:4, 6:4) uzsvēra to, ka nav ļāvis pretiniekam iegūt ritmu. Savukārt spānis kārtējo reizi bija spiests konstatēt, ka ātrais zālāja segums noteiktai spēlētāju kategorijai pret viņu ir priekšrocība.

"Kāpēc šodien zaudēju? Pretinieka un paša spēles kombinācija. Man jāapsveic Brauns ar uzvaru un jāpieņem zaudējums. Protams, ka tas man ir slikts brīdis, taču tas ir jāpieņem. Dzīve un karjera turpinās. Man jāstrādā vairāk nekā agrāk," pēc sakāves pauda Nadals, kurš šoreiz preses telpā izskatījies skumjāk nekā līdz šim redzēts līdzīgos gadījumos.

Nadals kārtējo reizi Vimbldonā zaudēja agresīvam spēlētājam, kurš izmantoja savas iespējas uz ļoti ātra seguma. Spānis iepriekšējos trīs turnīros bija bezspēcīgs pret Lukāšu Rosolu, Stīvu Darsī un Niku Kirjosu. Visi mača brīdī reitingā atradās 100. vietā vai vēl zemāk. Braunam pašreiz 102. pozīcija.

Rangā uz 10. vietu nokritušais Nadals atzina, ka šogad Vimbldonai bija labi sagatavojies: "2012. un 2013. gadā man bija problēmas ar veselību, bet pērn un šogad ar ceļgaliem problēmu vairs nebija. Es biju gatavs cīnīties, taču zaudēju. Nezinu, vai spēšu Vimbldonā sasniegt tādus rezultātus kā laikā no 2008. līdz 2011. gadam. Protams, ka centīšos atgūt tādu formu, taču, ja neizdosies, man paliks atmiņas, divreiz mājās aizvedot Vimbldonas trofeju. Tas nav slikti."

"Šis korts tādiem spēlētājiem [kā Brauns] dod iespējas. Pats servēju slikti. Pirmais sets bija svarīgs, taču nespēju kritiskā brīdī trāpīt apvedošo sitienu. Tādu, kādus parasti trāpu. Pret tādu spēlētāju kā Brauns jāizmanto iespējas, bet viņam tās dot nedrīkst," secināja divkārtējais Vimbldonas čempions Nadals.

Vācijas jamaikietis pirmo reizi spēlēja Vimbldonas galvenajā arēnā un pēc mača atzina, ka gaidīja citādākas emocijas: "Centrālajā kortā spēlēju pirmo reizi. Sākumā sajūtas bija mazliet dīvainas. Domāju, ka netikšu galā ar emocijām un uztraukumu, taču notika pretējais."

"Pret Nadalu ir jāspēlē sava A spēle. Man paveicies, ka abas reizes pret Nadalu spēlēju uz zālāja, kas ir mans mīļākais segums. Mans teniss neļauj viņam spēlēt, Nadalam nav ritma. Apziņa, ka vienreiz jau iepriekš Nadalu uz zālāja uzvarēju, man deva pārliecību pirms šodienas cīņas," piebilda Brauns, kurš 3. kārtu "Grand Slam" turnīrā sasniedza tikai otro reizi (Vimbldona 2013).

Izmantotie resursi:
The Championships, Wimbledon 2015 - Official...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-07-03 09:25, pirms 9 gadiem
SKALS rakstīja: Skaidrs ka Nadāls nebūs nekad vairs tāds kā agrāk,nebūs vairs pirmais nummurs. Un tas priecē!
Nodomāju, kāda vella pēc priecājies, viņš taču ir paliekoša zvaigzne. Atcerējos Šarapovu, nepatīk, bet visu cieņu viņai par iespēto.