Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Māsām Viljamsām ļoti grūtas uzvaras

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Māsām Viljamsām ļoti grūtas uzvaras
Serēna Viljamsa
Foto: AP/Scanpix

Uzvarot sarežģītās trīs setu cīņās, kurās pēdējā setā atspēlēts breiks, piektdien pie panākumiem Vimbldonā tika māsas Viljamsas. Serēna novērsa sensāciju pret Kristīnu Makheilu, bet Venusa pamatīgi nopūlējās pret Darju Kasatkinu.

Viljamsas mocīšanās mačos ar Makheilu nav nekas jauns un pārsteidzošs. Abas šogad bija tikušās jau divreiz un abās cīņās Serēnai klājās ļoti grūti. Maijā Maiami viņa uzvarēja trīs setos ar 6:3, 5:7, 6:2, bet maijā Romā divos setos ar 7:6(7), 6:1. Makheila toreiz 1. setā nenosargāja breika pārsvaru un taibreikā nespēja izmantot setbumbu. Šodien viņai breika pārsvars bija gan 1., gan 3. setā, maču tomēr zaudējot – 7:6(7), 2:6, 4:6.

Makheila labi spēlē uz gala līnijas un, pateicoties sekmīgai aizsardzībai un pretuzbrukumiem ar spēlēšanu stūros un dziļumā, arī šodien ranga līderei sagādāja ne mazums problēmu. Protams, arī pati Viljamsa grūtajā mačā deva lielu ieguldījumu ar brīžiem ļoti nesakarīgu tenisu.

Viljamsa 1. setā atspēlēja breiku (2:4), bet vēlāk bija dažu milimetru attālumā no uzvaras. Viņa pie rezultāta 5:4 uzņemšanā ieguva setbumbu, kuras izspēlē Makheilas bumbiņa pavisam nedaudz no ārpus skāra gala līniju. Sākotnēji tika nosaukts auts, bet Kristīnu izglāba "Hawk-Eye". Pārspēlējot punktu, Viljamsa iesita tīklā. Makheila nosargāja servi, vēlāk saņemot Serēnas dāvanas taibreikā.

Seškārtējā čempione no 5:3 ar "forehand" kļūdām zaudēja trīs punktus pēc kārtas, dodot Makheilai setbumbu. Pati to arī atspēlēja ar labas pirmās serves un "smeša" kombināciju. Viljamsas dubultkļūda deva Makheilai otro setbumbu, kas bija ar viņas servi. Viljamsa vēlreiz atspēlējās, nospēlējot neatvairāmi ar diagonālo "backhand". Trešo setbumbu pie rezultāta 7:8 viņa atspēlēt nespēja, no neliela attālumā bumbiņu ietriecot tīklā. Viljamsa pēc ļoti neveiksmīgā seta saņēmās un ar niknumu Makheilu 2. setā sagrāva ar 6:2.

Pēdējā setā bija daudz līdzvērtīgāka cīņa, kurā Makheila otrajā geimā ieguva breiku. Viljamsa breikbumbas izspēlē neizmantoja vairākas iespējas iegūt punktu spēlē pie tīkla un tika sodīta ar apvedošo sitienu. Makheila breiku nespēja nosargāt, turklāt trešajā geimā neizmantoja lielisku iespēju izvirzīties vadībā ar 3:0. Viņai bija 2:0, 40:15 pārsvars. Turpinājumā dubultkļūda, "forehand" sitiens autā, lielisks Viljamsas uzbrukums Kristīnas servei un vēl viena Makheilas dubultkļūda. Viljamsa piektajā geimā Makheilu nespēja nobreikot ar trim iespējām pēc kārtas, vēl vienu neizmantoja septītajā geimā (visā mačā viņai 5/19), bet kāroto breiku beidzot ieguva devītajā geimā, kad Makheila otrās breikbumbas izspēlē kļūdījās ar "forehand". Viljamsa maču izservēja viegli, pēdējā geimā izceļoties ar trim eisiem. Tas bija 2. kārtas mačs.

Pieckārtējā čempione Venusa šodien pārvarēja 3. kārtu, kad ļoti grūtā cīņā tika galā ar 17 gadus jaunāko Krievijas tenisisti Darju Kasatkinu – 7:5, 4:6, 10:8. Viljamsa Kasatkinai janvārī Oklendā zaudēja trīs setos (7:6(4), 3:6, 3:6), maču pabeidzot ar piecu pēc kārtas zaudētu geimu sēriju. Šodien sanāca grūts revanšs, pēdējā setā spējot atspēlēt breiku.

Venusa 1. setā lietus pauzes dēļ pamatīgi zaudēja spēles ritmu un izsēja 5:1 pārsvaru, seta galotnē tomēr spējot uzvarēt. Savukārt 2. setā viņa bija vadībā ar 3:1, ļaujot Kasatkinai tikt līdz 3. setam. Otro dienu pēc kārtas spēlējot trīs setus, 36 gadus vecajai Viljamsai pret gados daudz jaunāko pretinieci klājās ļoti smagi. Daša amerikānietei uzspieda garās izspēles un ļāva uzbrukt, paļaujoties uz savām spējām aizsardzībā. Viljamsai daudz kļūdu, tomēr spēcīgāks uzbruks viņai nopelnīja uzbrukumu.

Tiesa, Kasatkinai 3. setā bija breika pārsvars (4:3), to ar satrauktu tenisu uzreiz zaudējot. Kasatkina pie rezultāta 4:5 ar "forehand" sitienu stūrī atspēlēja pirmo mačbumbu. Kad viņai pie rezultāta 6:7 bija jāatspēlē otrā mačbumba, spēle uz stundu tika pārtraukta lietus dēļ. Cīņai atsākoties, Kasatkina uzvarēja trīs izspēles pēc kārtas un panāca izlīdzinājumu 7:7. Četrus geimus vēlāk servi nosargāt viņai neizdevās, un Kasatkina pie rezultāta 8:9, 15:40 iesita tīklā ar "forehand". Interesanti, ka Kasatkina otrajā "Grand Slam" turnīrā pēc kārtas izstājās 3. kārtā, pēdējo setu zaudējot ar 8:10. Parīzē tāda neveiksme pret Kiki Bertensu.

Vimbldona 2016. Sieviešu vienspēles

2. kārtas rezultāti 1. jūlijā

SpēleRezultāts
(1) Serena Williams – Christina McHale6:7(7) 6:2 6:4
(13) Svetlana Kuznetsova – Tara Moore6:1 2:6 6:3
(21) Anastasia Pavlyuchenkova – Yulia Putintseva7:5 6:1
(24) Barbora Strycova – Evgeniya Rodina6:4 6:0
Annika Beck – Aliaksandra Sasnovich6:2 6:1

3. kārtas rezultāti 1. jūlijā

SpēleRezultāts
(8) Venus Williams – (29) Daria Kasatkina7:5 4:6 10:8
(12) Carla Suarez Navarro – Marina Erakovic6:2 6:2

     [+] [-]

, 2016-07-02 02:32, pirms 8 gadiem
Arī šodienas mačs pierāda tikai vienu - ka Serēna ir zaudējusi savu neuzvaramības oreolu, viņas absolūtās dominances laiks ir beidzies. Es to saku pat tad ja viņa tomēr uzvarēs Vimbldonu un USA Open.