Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Lī ceļgala savainojuma dēļ nepiedalīsies "US Open"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Lī ceļgala savainojuma dēļ nepiedalīsies "US Open"
Na Lī
Foto: AP/Scanpix

"Australian Open" čempione Na Lī šodien ar Facebook starpniecību paziņoja, ka ceļgala savainojuma dēļ izlaidīs visus augustā un septembrī ASV un Kanādā paredzētos "hard" seguma turnīrus, ieskaitot arī gada pēdējo "Grand Slam" turnīru Ņujorkā.

"Diemžēl nevarēšu piedalīties tuvākajos WTA turnīros Monreālā un Sinsinati, kā arī "US Open". Man kopš marta ir problēmas ar ceļgalu. Pašreiz tas nav tādā stāvoklī, lai es varētu spēlēt augstākajā līmenī. Komanda man ieteikusi atpūsties, ceru sacensībās atgriezties rudenī turnīros Ķīnā," sacīts WTA reitinga 2. vietā esošās Lī paziņojumā.

Lī janvārā uzvarēja gan turnīrā mājās Ķīnā, gan arī "Australian Open", pavasarī izdevās sasniegt pusfinālu Indianvelsā un finālu Maiami, bet kopš tā laika Na rezultāti nav bijuši spīdoši. "French Open" viņa zaudēja jau 1. kārtā, bet Vimbldonā netika tālāk par 3. kārtu.

Lī pērn visos trīs turnīros, kurus šogad izlaidīs – "Rogers Cup", Sinsinati un "US Open" – tika līdz pusfinālam. Divreiz zaudēts Serēnai Viljamsai, bet vienreiz Soranai Kirstejai. Vakar par "Rogers Cup" un Sinsinati izlaišu paziņoja vīriešu reitinga otrais numurs Rafaels Nadals.

Pēc daudzsološā gada sākuma Lī piedzīvo ļoti nelāgu vasaru. Bez sliktajiem rezultātiem viņai jāuztraucas arī par jauna trenera atrašanu, jo kopš jūlija sākuma Lī vairs nestrādā kopā ar Karlosu Rodrigesu. Oficiālā sadarbības pārtraukšanas versija ir Rodrigesa pārāk lielā aizņemtība viņa tenisa akadēmijā Pekinā, kā rezultātā viņš nevar braukt līdzi uz turnīriem tik daudz, cik nepieciešams.