Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Viljamsai pirmais mačs kopš bēdīgās olimpiādes

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Viljamsai pirmais mačs kopš bēdīgās olimpiādes
Serēna Viljamsa
Foto: AFP/Scanpix

Šodien "US Open" sāks sieviešu turnīra galvenā favorīte Serēna Viljamsai, kuras pirmā pretiniece būs Jekaterina Makarova. Potenciāli sarežģīts "US Open" sākums solās būt arī Stenam Vavrinkam, kurš spēkosies ar Fernando Verdasko.

Seškārtējā čempione Viljamsa nav spēlējusi kopš olimpiādes, kur 3. kārtas mačā kapitulēja Eļinai Svitoļinai. Zaudējuma iemesls bija pleca savainojums, kura dēļ amerikāniete ļoti slikti servēja. Šī savainojuma dēļ viņa nespēlēja arī Sinsinati, zaudējot gan vairākas dienas treniņiem, gan arī nav pirms "US Open" tikusi pie spēļu prakses.

Piektdien notikusī izloze Viljamsai deva vienu no sliktākajiem variantiem, kāds varēja būt 1. kārtā. Pirms diviem gadiem Ņujorkā pusfinālu sasniegusī Jekaterina Makarova šobrīd "Grand Slam" turnīros vairs nav starp izsētajām. Krievijas tenisiste savu vienīgo (1-4) uzvaru pār Viljamsu guvusi tieši "Grand Slam" sacensībās, 2012. gadā Austrālijā ar 6:2, 6:3 graujoši uzvarot 4. kārtas mačā. Interesanti, ka abas ir tikušās arī Ņujorkā, turklāt divreiz, un Serēna savās mājās uzvarēja pārliecinoši – 6:4, 6:0 pirms četriem gadiem un 6:1, 6:3 pirms diviem gadiem.

Lai arī Vavrinka ir nostabilizējies ranga pirmajā pieciniekā, viņa spēli par stabilu gan nevar saukt. 4:6, 4:6 pret Grigoru Dimitrovu pēdējā spēlē Sinsinati ir tikai viens no rezultātiem, kas atspoguļo Stena sniegumu. "US Open" viņu neiepriecināja ar izlozi, 1. kārtā dodot pretī Fernando Verdasko. Arī spāņu kreilis nepretendē uz titulu "Misters Stabilitāte", taču var lepoties ar pozitīvu bilanci mačos pret Vavrinku (3-2), kuru viņš šogad vienreiz jau ir uzvarējis, to izdarot jūnijā zālāja seguma turnīrā Londonā.

Šodienas spēļu programma atrodama šeit. Turnīru rāda abi Eurosport kanāli.