Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

"US Open" 6. diena: Isnera trešais mēģinājums Ņujorkā uzvarēt Kolšraiberu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"US Open" 6. diena: Isnera trešais mēģinājums Ņujorkā uzvarēt Kolšraiberu
Džons Isners
Foto: AP/Scanpix

No "US Open" sestās dienas mačiem piedāvāšu tikai vīriešu turnīra spēles. Divās no tām spēlēs amerikāņi – Džons Isners un Sems Kverijs, bet vienā otro reizi turnīra laikā mana uzmanība Nikam Kirjosam.

Džons Isners – Filips Kolšraibers (viensviens.lv prognoze: 1.60-2.42)

Isnera un Kolšraibera duelis "US Open" 3. kārtā ir kļuvis par tradīciju – abi apbrīnojamā veidā Ņujorkā tieši 3. kārtā sacentīsies jau trešo gadu pēc kārtas. Iepriekšējos divos mačos pārāks bija vācietis, 2012. gadā uzvarot piecos setos, bet pērn esot pārāks četros setos. Šogad abi jau vienreiz tikušies, tas notika sezonas ievadā Oklendā, kur trīs taibreikos pārāks bija amerikānis.

Pirms diviem gadiem Isners Kolšraiberam lielā mērā zaudēja noguruma dēļ, jo iepriekšējās divās kārtās nospēlēja astoņus setus. Bez tam Isners pēdējā nedēļā pirms "US Open" aizvadīja piecus mačus (no tiem trīs bija trīs setu cīņas) Vinstonseilemā. Kolšraibers Isneru 2012. gadā pārspēja ar 6:4, 3:6, 4:6, 6:4, 6:4. Zīmīgi, ka tajā mačā nebija neviena taibreika.

Pērn četros setos bija tikai viens, un tajā pārāks bija Filips – 6:4, 3:6, 7:5, 7:6(5). Šoreiz Isners ir pietaupījis enerģiju, pirmās divas kārtas pārvarot ar trīs setu uzvarām. Protams, šis faktors vairo viņa cerības uz panākumu, jo piekusis Isners servē sliktāk. Kā zināms, viņš bez serves neko daudz nevar izdarīt.

Kāds varētu izvērsties šodienas mačs, kas būs dienas trešā cīņa Ārmstronga arēnā? Loģiski būtu redzēt dažus taibreikus. Isners uzņemšanā ir slinks un pat īpaši necenšas breikot, bet paša servi viņam vajadzētu sargāt bez lielām problēmām. Kolšraiberam ir labāks teniss uzņemšanā, taču jautājums paliek atklāts par to, cik bieži viņš tiks klāt Isnera servei. Isners šonedēļ uzvarējis visus trīs taibreikus, bet pret Kolšraiberu viņam sešos mačos (bilance: 4-2 (abi zaudējumi Ņujorkā)) 4-3 rādītājs.

Isners šonedēļ vēl ne reizi nav nobreikots, kopumā saskaroties tikai ar vienu breikbumbu. Taisnības labad jāuzsver, ka pretinieki nav bijuši diez ko spēcīgi – jaunais Markoss Hirons un Kolšraibera tautietis Jans Lenards-Štrufs. Kolšraibers šonedēļ spēlējis ļoti maz – tikai četri aizvadīti seti, jo 2. kārtas pretinieks Mikels Lodrā pēc zaudēta 1. seta izstājās.

Tomijs Robredo – Niks Kirjoss (viensviens.lv prognoze: 1.93-1.91)

Intriģējošs mačs no sērijas "jaunības azarts pret pieredzi". Robredo iepriekšējā mačā septīto reizi karjerā atspēlējās no 0-2, kārtējo reizi apliecinot cīnītāja īpašības. Tās viņam būs vajadzīgas pret aso Kirjosu, kuram noteikti nav jāuztraucas par pārliecības trūkumu. Kirjoss šonedēļ vienu veterānu Mihaila Južnija personā jau ir apspēlējis, tagad kārta Robredo. Vai izdosies? Kirjosam ir daudz labāka serve (divos mačos 48 eisi) un "forehand" sitiens, Robredo pretī var likt iespaidīgu aizsardzību un neatlaidīgu tenisu. Abiem tā būs pirmā tikšanās. Robredo pret Kirjosu būs pēdējais mačs Eša arēnā un sāksies orientējoši ap plkst. 4:00 svētdienas rītā pēc Latvijas laika.

Novaks Džokovičs – Sems Kverijs (viensviens.lv prognoze: 1.01-19.50)

Turnīra galvenais favorīts Džokovičs, kurš pirms "US Open" 3. kārtā zaudēja gan Toronto, gan Sinsinati un Ņujorkā ieradās ne pārāk labā noskaņojumā un formā, pirmajos divos mačos "Flushing Meadows" kortos ar nopietnu pretestību nav saskāries. Nole trīs setos sagrāva gan Djēgo Švarcmanu, gan Polu-Anrī Matjē. Francūzim zaudēti tikai četri geimi. Lielas lietas gaidīt nav pamata arī no ranga līdera trešā pretinieka, taču pieklājgāk nospēlēt par Švarcmanu un Matjē viņam gan ir pa spēkam.

Kverijs spēlē savās mājās un vismaz vienu 5-7 vai taibreika setu varētu noorganizēt. Starp citu, tas ir noticis abos iepriekšējos Amerikā notikušajos mačos starp Kveriju un Džokoviču, pērn gan Indianvelsā, gan Deivisa kausā. Kverijs abos gadījumos vienā setā tika līdz taibreikam – "māsterī" zaudēts, bet izlases spēlē uzvarēts. Džokovičs pret Kveriju būs otrais mačs Eša arēnā, sākums ne agrāk par 20:00.

Pilns sestās dienas spēļu saraksts pieejams šeit.

Kur skatīties?

"US Open" rāda abi Eurosport kanāli, tāpat sacensības no Ņujorkas var redzēt labi zināmajos Sky Sports 3, ESPN un arī Tennis Channel. Legālus strīmus piedāvā Eurosport Player un Unibet TV. Tiešraides pieejamas no septiņiem kortiem – "Ashe", "Armstrong", "Grandstand", kā arī numurētajiem kortiem: 5., 11., 13. un 17.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-08-30 13:17, pirms 10 gadiem
3 kārtā garlaicīgas spēles nevar būt, protams kur ir izteikti favorīti kā Djoko vai Rodžers tur var teikt bez intrigas, bet pārējie mači ir labi!

Arī Marejs kuru katru brīdi var izlidot no turnīra, spēlē viņš drausmīgi.. jau vairāk kā gadu!

Es ceru ka Varvara Lepčenko spēs izrādīt kau cik nopietnu pretestību Serēnai!

Un ceru ka Kavčič izslēgs Stanu!