Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Ņujorkā startē "US Open" cīņas

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Ņujorkā startē "US Open" cīņas
Rodžers Federers un Rafaels Nadals
Foto: AFP/Scanpix

Šodien 18:00 pēc Latvijas laika Ņujorkā startēs gada ceturtais „Grand Slam” turnīrs „US Open”. Kungu turnīrā galveno favorītu lomā Rodžers Federers un Rafaels Nadals, dāmām – Kima Klijstersa un krieviete Šarapova. Gaidīsim labus panākumus arī no latviešiem – Ernesta Gulbja, Anastasijas Sevastova un Līgas Dekmeijeres.

Tāpat kā citos „Grand Slam” turnīros arī Ņujorkā čempioni tiks noskaidroti kā vienspēlēs, tā dubultspēlēs, gan vīriešiem, gan sievietēm, junioriem un juniorēm. Kopumā divas nedēļas tenisa līdzjutēju uzmanība tiks veltīta „Flushing Meadows” kortiem, lai uzzinātu jaunos čempionus. Spēlēm visa turnīra gaitā varēsiet sekot „Eurosport” TV kanālā (arī internetā), bet papildus emocijas varat gūt piedaloties trīs Sportacentrs.com piedāvātajos konkursos:
1. „Unibet US Open prognožu spēle”- izveido savu spēles sietu no pirmās kārtas uzvarētājiem līdz čempionam
2. „Babolat tenisa eksperts” – zināšanas un prognozētāja prasmes jāpierāda ikdienas piecos jautājumos
3. „Unibet US Open tipsters” – atrodi piecas labākās likmes ik dienu un pārspēj citus.

Vīriešu vienspēlēs bez čempiona

Pērn daudziem par lielu pārsteigumu par turnīra uzvarētāju Ņujorkā kļuva argentīnietis Huans Martins Del Potro, piecu setu trilleri uzvarot šveicieti Rodžeru Federeru un pārtraucot viņa piecu gadu valdīšanu Ņujorkā. Pēc šī panākuma Del Potro veiksmes beidzās. Plaukstas locītavas savainojuma dēļ viņš šogad spēlējis tikai vienā turnīrā un līdz Ņujorkai nespēja atkopties pēc operācijas. Tronis tātad brīvs, kas tajā sēdīsies? Bukmeikeru skatījumā galvenie favorīti ir trīs – Federers, Nadals un Marejs.

Šveices tenisa leģendai Federeram šis gads iesākās lieliski ar „Australian Open” titulu, taču turpinājums nebūt nav bijis spīdošs. Gan Parīzē, gan Vimbldonā tika zaudēts ceturtdaļfinālos un šveicietim nācās atkāpties no ranga līdera goda. Pirms Ņujorkas viņš šķiet labākā formā – vēl pavisam nesen uzvarēts Sinsinati „Masters Series” sacensībās. Arī šogad Federeram diezgan paveicies ar izlozi, tāpēc bukmeikeru vērtējumā tieši viņš ir galvenais favorīts uz triumfu. Aiz šveicieša seko ATP ranga līderis Rafaels Nadals. Spāņu matadors, kurš savā kontā ieguva gan „French Open”, gan Vimbldonas galvenās balvas, beidzot cer labi nostartēt arī Ņujorkā. Pēdējos divus gadus Rafa spēlējis pusfinālā, šogad cer tikt vismaz finālā. „Masters Series” turnīri Toronto un Sinsinati gan neapliecināja, ka spānis būtu gatavs šādam solim, turklāt arī izloze viņam nav tik vienkārša kā Federeram.

Trešais galvenais pretendents uz „US Open” vīriešu vienspēļu titulu ir skots Endijs Marejs. Skots bieži bijis galveno pretendentu vidū, tomēr savu pirmo „Grand Slam” titulu tā arī vēl nav izcīnījis. Pēc Toronto turnīra titulu daudzi tieši Mareju iecēla galvenā favorīta lomā, taču skota nepārliecinošā spēle Sinsinati vairākumam šīs domas lika mainīt. Citi favorīti tie paši, kas vienmēr – Džokovičs, Rodiks, Soderlings, Berdihs. Uzmanību vajadzētu pievērst arī pēdējā laikā labi spēlējošajiem Nalbandjanam, Bagdatim un Fišam. Un, protams, cerēsim uz Ernesta Gulbja labiem rezultātiem.

Unibet.com prognoze par 2010. gada vīriešu vienspēļu turnīra čempionu

TenisistsKoeficients
Rodžers Federers3.20
Rafaels Nadals4.20
Endijs Marejs5.00
Novaks Džokovičs11.00
Robins Soderlings20.00
Endijs Rodiks20.00
Tomass Berdihs22.00
Ernests Gulbis100.00

”US Open” vīriešu vienspēļu turnīra čempioni pēdējos 10 gados

GadsUzvarētājs
2009.Huans Martins Del Potro
2008.Rodžers Federers
2007.Rodžers Federers
2006.Rodžers Federers
2005.Rodžers Federers
2004.Rodžers Federers
2003.Endijs Rodiks
2002.Pīts Samprass
2001.Leitons Hjūits
2000.Marats Safins

Sieviešu vienspēlēs bez ranga līderes

Ja vīriešu vienspēļu turnīrā nebūs pērnā gada čempiona, tad dāmām nespēlēs WTA ranga līdere Serēna Viljamsa, kura jūlijā neveiksmīgi sagrieza pēdu kādā restorānā. Amerikāniete gan cerēja, ka spēs atgūties no šī savainojuma, tomēr nesanāca. Ja Serēna spēlētu, viņa būtu galvenā pretendente uz titulu, tomēr tagad galvenās favorītes lomā ir beļģiete Kima Klijstersa, kura turnīrā triumfēja pērn. Klijstersas triumfs 2009. gada turnīrā bija viens no emocionālākajiem brīžiem tūrē – kā nekā beļģiete augstākā līmeņa sacensībās bija atgriezusies tikai pāris mēnešus iepriekš. Šī gada laikā Kima sasniegusi ranga trešo vietu, tomēr ar ļoti lielu stabilitāti nav spējusi izcelties (kaut vai 0:6, 1:6 Austrālijā pret Nadju Petrovu). Kā otrā galvenā favorīte tiek minēta krieviete Marija Šarapova. Šajā gadā viņa uzvarējusi divos WTA turnīros, bet vēl trīs reizes zaudēts finālos (arī pavisam nesen Sinsinati turnīrā Kimai Klijstersai). Šarapovas pluss ir serve, kura pēc ilgas pauzes atkal ir līmenī, tomēr vai tā spēs nepievilt septiņas spēles pēc kārtas?

Par favorīti nevar neuzskatīt dānieti Karolīnu Vozņacki, kura turnīrā ir pirmās raketes godā. Jau pērn Vozņacki tika līdz finālam, bet šogad ir lieliskā formā – uzvarētas pēdējās 15 no 16 spēlēm. Te gan loģisks jautājums – vai pietiks spēka? Kamēr citas līderes pagājušajā nedēļā atpūtās, tikmēr dāniete cīnījās Ņūheivenā. Ar cīņassparu var sasniegt daudz, bet vai visu? Amerikāņu cerība ir vecākā māsa Viljamsa, taču viņai pēdējā laikā vairāk iznācis cīnīties ar savainojumiem, ne pretiniecēm, tāpēc reālāka pretendente uz titulu pat šķiet baltkrieviete Viktorija Azarenka.

Unibet.com prognoze par 2010. gada sieviešu vienspēļu turnīra čempionu

TenisisteKoeficients
Kima Klijstersa4.60
Marija Šarapova6.00
Karolīna Vozņacki8.50
Viktorija Azarenka10.00
Venusa Viljamsa10.00
Svetlana Kuzņecova15.00
Vera Zvonarjova18.00
Jeļena Dementjeva20.00

”US Open” sieviešu vienspēļu turnīra čempiones pēdējos 10 gados

GadsUzvarētāja
2009.Kima Klijstersa
2008.Serēna Viljamsa
2007.Žustīna Enina
2006.Marija Šarapova
2005.Kima Klijstersa
2004.Svetlana Kuzņecova
2003.Žustīna Enina
2002.Serēna Viljamsa
2001.Venusa Viljamsa
2000.Venusa Viljamsa

Latvijas tenisistiem jācīnās par uzvarām

Arī šajā „Grand Slam” turnīrā Latviju pārstāvēs trīs sportisti – Ernests Gulbis, Anastasija Sevastova un Līga Dekmeijere. Ernests pirmo reizi Ņujorkā ticis izlikto sportistu vidū un pirmajās divās kārtās tas sola rangā zemāk esošus pretiniekus. Pirmais mačs pret francūzi Žeremiju Šardī gan nebūs nekāda „medusmaize”, tomēr fakts, ka Ernests viņu apspēlējis abās iepriekšējās tikšanās reizēs, ļauj cerēt uz pozitīvu iznākumu. Anastasijai Sevastovai jau otro „US Open” pēc kārtas var iznākt spēlēt pret krievieti Svetlanu Kuzņecovu, tomēr līdz tam vēl jātiek – jāuzvar cita krieviete Regina Kuļikova. Arī Anastasijai ir izdevies uzvarēt abas savstarpējās spēles pret šo sāncensi, turklāt pēdējo mēnešu laikā savainojuma dēļ krieviete nav spēlējusi. Sevastova Ņujorkā spēlēs arī dubultspēļu turnīrā – šoreiz par pārinieci izvēlēta Lielbritānijas sportiste Anne Ketovonga (pirmās pretinieces Timeja Bašinski un Tatjana Garbina). Līgai Dekmeijerei šis būs sestais „US Open”, bet par pārinieci izvēlēta vāciete Angelika Kerbere. Sieviešu dubultspēļu turnīra pirmajā kārtā viņu pretinieces būs čehiete Klāra Zakopalova un austrāliete Jarmila Grota – jācīnās par panākumu.

Pirmajā dienā 56 spēlēs

Kopumā pirmdien (30. augustā) izspēlēs 56 mačus – 32 sieviešu vienspēļu turnīrā un 24 vīriešu vienspēļu sacensībās. Centrālajā kortā kā pirmais ieplānots mājinieces Melānijas Udānas un ukrainietes Olgas Savčukas mačs, bet vēlāk Artūra Eša vārdā nosauktajā stadionā spēlēs arī tādas zvaigznes kā pērnā gada dāmu turnīra čempione Kima Klijstersa, šveicietis Rodžers Federers un mājinieku cerības – Endijs Rodiks un Venusa Viljamsa. Latvijas tenisistiem Anastasijai Sevastovai un Ernestam Gulbim pirmdien būs nosacīta brīvdiena. Ja vien laika apstākļi būs labvēlīgi, tad Anastasija spēli pret krievieti Reginu Kuļikovu aizvadīs otrdien, bet Gulbja cīņa pret Žeremiju Šardī var notikt kā otrdien, tā trešdien (vīriešu vienspēļu turnīra pirmo kārtu izspēlē trīs dienās).

”US Open” vīriešu vienspēļu turnīra 1.kārtas spēles (30.08)

Spēle
(2) Roger Federer - Brian Dabul
(5) Robin Soderling - Andreas Haider-Maurer
(6) Nikolay Davydenko - Michael Russell
(9) Andy Roddick - Stephane Robert
(11) Marin Cilic - Illya Marchenko
(13) Jurgen Melzer - Dmitry Tursunov
(17) Gael Monfils - Robert Kendrick
(21) Albert Montanes - Michal Przysiezny
(22) Juan Carlos Ferrero - Martin Klizan
(26) Thomaz Bellucci - Tim Smyczek
(27) Fernando Gonzalez - Ivan Dodig
(32) Lleyton Hewitt - Paul-Henri Mathieu
Taylor Dent - Alejandro Falla
Ricardas Berankis - Ryan Sweeting
Michael Berrer - Andreas Beck
Kevin Anderson - Somdev Devvarman
Igor Andreev - Horacio Zeballos
Simon Greul - Richard Gasquet
Thiemo de Bakker - Marc Gicquel
Kei Nishikori - Evgeny Korolev
Bjorn Phau - Ricardo Mello
Janko Tipsarevic - Olivier Rochus
Leonardo Mayer - Guillaume Rufin
Carsten Ball - Milos Raonic

”US Open” sieviešu vienspēļu turnīra 1.kārtas spēles (30.08)

Spēle
(2) Kim Clijsters - Greta Arn
(3) Venus Williams - Roberta Vinci
(5) Samantha Stosur - Elena Vesnina
(6) Francesca Schiavone - Ayumi Morita
(10) Victoria Azarenka - Monica Niculescu
(12) Elena Dementieva - Olga Govortsova
(13) Marion Bartoli - Edina Gallovits
(16) Shahar Peer - Jelena Kostanic Tosic
(19) Flavia Pennetta - Irina Falconi
(20) Anastasia Pavlyuchenkova - Kristina Barrois
(21) Jie Zheng - Timea Bacsinszky
(24) Daniela Hantuchova - Dinara Safina
(27) Petra Kvitova - Lucie Hradecka
(28) Alisa Kleybanova - Johanna Larsson
(29) Alona Bondarenko - Vera Dushevina
(32) Tsvetana Pironkova - Renata Voracova
Michelle Larcher De Brito - Sania Mirza
Vania King - Christina McHale
Elena Baltacha - Petra Martic
Polona Hercog - Mandy Minella
Maria Elena Camerin - Sophie Ferguson
Agnes Szavay - Sandra Zahlavova
Gisela Dulko - Angelique Kerber
Zuzana Ondraskova - Sybille Bammer
Pauline Parmentier - Alberta Brianti
Sara Errani - Tathiana Garbin
Bojana Jovanovski - Anastasia Rodionova
Sally Peers - Aleksandra Wozniak
Virginie Razzano - Klara Zakopalova
Rebecca Marino - Ksenia Pervak
Melanie Oudin - Olga Savchuk
Ana Ivanovic - Ekaterina Makarova

Izmantotie resursi:
The US Open 2010 - Grand Slam Tennis - Official...
atpworltour.com
Sony Ericsson WTA Tour | Women's Tennis...

"US Open" turnīrā:

  • 109

  • 99

  • 4

  • 3


1 2 41 komentārs

  -1 [+] [-]

, 2010-08-30 10:22, pirms 14 gadiem
jauzliek toto uz GULbi

 +27 [+] [-]

, 2010-08-30 10:23, pirms 14 gadiem
Protams, par latviešiem un tad par skaistu tenisu!

  +1 [+] [-]

, 2010-08-30 10:39, pirms 14 gadiem
zaara.ljv rakstīja: p.s. tabulā neredz Gulbi ar Šardī protams,veiksmi musejiem
Acīmredzot, šodien viņi nespēlēs. To varētu secināt arī no rakstā teiktā, ka viņi spēlēs rīt vai parīt.

     [+] [-]

, 2010-08-30 10:39, pirms 14 gadiem
zaara.ljv rakstīja: p.s. tabulā neredz Gulbi ar Šardī protams,veiksmi musejiem
Varbūt tāpēc, ka Gulbis šodien nespēlēs?

  +2 [+] [-]

, 2010-08-30 10:43, pirms 14 gadiem
Gan jau Ernests paņems
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +32 [+] [-]

, 2010-08-30 11:09, pirms 14 gadiem
Gulbim ir taads koificents apmeeram taa pat, kaa man dabuut Sharapovu!

 +29 [+] [-]

, 2010-08-30 11:17, pirms 14 gadiem
chubaki rakstīja: Gulbim ir taads koificents apmeeram taa pat, kaa man dabuut Sharapovu!
Nemāni sevi, Gulbim tomēr lielākas izredzes, tādas kā Tev uz Moresmo varētu būt!

 +18 [+] [-]

, 2010-08-30 11:32, pirms 14 gadiem
EG sodien nav dz. diena?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2010-08-30 11:41, pirms 14 gadiem
polārlācēns rakstīja: EG sodien nav dz. diena?
ir, ir... šķiet pirms pāris gadiem tieši abi jubilāri - Rodiks un Gulbis kapāja viens pret otru US open savās dzimšanas dienās

  +8 [+] [-]

, 2010-08-30 11:53, pirms 14 gadiem
Uuksts rakstīja: ir, ir... šķiet pirms pāris gadiem tieši abi jubilāri - Rodiks un Gulbis kapāja viens pret otru US open savās dzimšanas dienās
Man jau ari ta likas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2010-08-30 12:24, pirms 14 gadiem
polārlācēns rakstīja: EG sodien nav dz. diena?
ir. cerams, ka svinēšana aprobežosies ar kūku un kafiju

  -1 [+] [-]

, 2010-08-30 12:36, pirms 14 gadiem
pikolo rakstīja: ir. cerams, ka svinēšana aprobežosies ar kūku un kafiju
100g spēkam, un pēctam vēl!! anyway, jācer uz to labāko, izredzes ir!

  -1 [+] [-]

, 2010-08-30 13:27, pirms 14 gadiem
US Open”. Kungu turnīrā galveno favorītu lomā Rodžers Federers un Rafaels Nadals, dāmām – Kima Klijstersa un krieviete Šarapov!

Kungiem es piekritu,bet sievietem par vienu no galveno pretindentem nosaukt Sharapovu ir mazliet parspilets!

     [+] [-]

, 2010-08-30 14:12, pirms 14 gadiem
Šodien kā iesildīšanai var pasekot Beraņķa mačam līdzi, tā ka reāli ir 5 sportisti no Baltijas, kas priecēs

Protams Gaidu labu spēli no Ernesta! Un daudz laimes dzimšanas dienā

     [+] [-]

, 2010-08-30 14:31, pirms 14 gadiem
Modritis rakstīja: US Open”. Kungu turnīrā galveno favorītu lomā Rodžers Federers un Rafaels Nadals, dāmām – Kima Klijstersa un krieviete Šarapov!

Kungiem es piekritu,bet sievietem par vienu no galveno pretindentem nosaukt Sharapovu ir mazliet parspilets!
Es teiktu , ka daamu turniiraa nav izteiktas favoriites, Jebkurai var gadiities negaidits klupiens, un Sharapova tur pat liideru pulcinjaa ir. Manaa prognozhu speelee vinja finaalaa uzvar Azarenku.

Gaidam ugunjoshanu no Ernesta!!

     [+] [-]

, 2010-08-30 14:52, pirms 14 gadiem
Kur netā rādīs?

     [+] [-]

, 2010-08-30 15:06, pirms 14 gadiem
Tigeric rakstīja: Kur netā rādīs?
LiveScoreHunter - Live Results, Live Scores,...

     [+] [-]

, 2010-08-30 15:06, pirms 14 gadiem
Par latviešiem, par Nadalu, par Vozņackī! sarauj

sveiciens Ernestam dzimšanas dienā!

     [+] [-]

, 2010-08-30 15:07, pirms 14 gadiem
Tigeric rakstīja: Kur netā rādīs?
kam tev netu, tev TV mājās nav? pa Eurosport un Eurosport2 rādīs

  -1 [+] [-]

, 2010-08-30 15:09, pirms 14 gadiem
pikolo rakstīja: ir. cerams, ka svinēšana aprobežosies ar kūku un kafiju
lasīju, ka Gulbis turnīru laikā vairs nedzerot, tik sēžot savā viesnīcā, ēd un spēlē plaistaišn

     [+] [-]

, 2010-08-30 15:14, pirms 14 gadiem
nu, ja vien neesi puszvaigznes viesnīcā, arī viesnīcā var piedzerties ne, ne gan jau neviens neļautu un pats jau arī nav zīdainis un saprot, ka tagad nav īstais laiks dzert

  -2 [+] [-]

, 2010-08-30 15:16, pirms 14 gadiem
es par nadalu!

  -1 [+] [-]

, 2010-08-30 15:32, pirms 14 gadiem
Bam Bam rakstīja: Es teiktu , ka daamu turniiraa nav izteiktas favoriites, Jebkurai var gadiities negaidits klupiens, un Sharapova tur pat liideru pulcinjaa ir. Manaa prognozhu speelee vinja finaalaa uzvar Azarenku.

Gaidam ugunjoshanu no Ernesta!!
Tieshi ta,bet es neticu Sharapova uzvares Rezaji!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-08-30 15:58, pirms 14 gadiem
Jurchiks_pe4o rakstīja: kam tev netu, tev TV mājās nav? pa Eurosport un Eurosport2 rādīs
TV ta ir bieži vien nesanāk skatīties to ko vēlos tapēc arī jautāju kur netā var redzēt!
To linku ko man iedeva, tur jau var sekot līdzi tikai tekstuāli! bet skatos ka ne betfair ne betsafe neradis!

     [+] [-]

, 2010-08-30 16:02, pirms 14 gadiem
vispar, livescorehunter vel nevienai spelei nav linka, jo tie tiek publiceti 1h pirms speles sakuma...

     [+] [-]

, 2010-08-30 16:48, pirms 14 gadiem
Tigeric rakstīja: TV ta ir bieži vien nesanāk skatīties to ko vēlos tapēc arī jautāju kur netā var redzēt!
To linku ko man iedeva, tur jau var sekot līdzi tikai tekstuāli! bet skatos ka ne betfair ne betsafe neradis!
Watch Live US Open
šeit varbūt rādīs. betfair tagad var skatīties ja esi uzlicis likmi uz to spēli.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-08-30 16:51, pirms 14 gadiem
zanez rakstīja: "Spēlēm visa turnīra gaitā varēsiet sekot „Eurosport” TV kanālā"

Izskatās, ka rītvakar ap to laiku, kad Gulbim spēle, Eurosport rādīs riteņbraukšanu... Un VSB basketbols, basketbols, un tikai basketbols.

Vai kāds zina, vai un kur varēs Gulbja spēli redzēt rītvakar?
Interneta.

     [+] [-]

, 2010-08-30 18:02, pirms 14 gadiem
gulbis uztaisis riktigu tradiridi tur!
nadals kritis!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 41 komentārs