Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Džokovičs uzvar "ar vienu roku", Federeram 100 mači Ņujorkā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Džokovičs uzvar "ar vienu roku", Federeram 100 mači Ņujorkā
Novaks Džokovičs pamatīgās sāpēs pēc cīņas septītā geima. Foto: AFP/Scanpix

Trešdien lietus dēļ "US Open" vīriešu turnīrā tika izspēlēti vien četri mači. 3. kārtu sasniedza gan Novaks Džokovičs, kuram pamatīgas problēmas kreisā pleca savainojuma dēļ, gan Rodžers Federers, kurš arī savā otrajā cīņā zaudēja pirmajā setā.

Pasaules pirmais numurs Novaks Džokovičs ar rezultātu 6:4, 7:6(3), 6:1 pieveica lieliskas iespējas neizmantojušo Argentīnas tenisistu Huanu Ignasio Londero (ATP 56.), kurš pažēloja pleca savainojumu guvušu pretinieku. Londero 1. setā iztērēja viena breika pārsvaru (3:2), bet 2. setā pamanījās zaudēt dubultbreiku, kad ieguva 3:0 pārsvaru. Londero pēc tādām neveiksmēm saņemties vēl vienam setam nespēja.

Ļoti vājais Džokoviča sniegums saistīts ar kreisā pleca savainojumu, kas Serbijas tenisista spēli negatīvi ietekmēja divos veidos – cieta viņa serve, kuras laikā bumbiņa tiek mesta gaisā ar sāpošu kreiso roku (Džokovičs pirmo servi trāpīja ar 51% precizitāti un sakrāja astoņas dubultkļūdas), un "backhand" sitiens, kuram trūka jaudas gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Džokovičam pēc septītā geima bija medicīnas pārtraukums, saņemot ilgu pleca masāžu un pretsāpju līdzekļus.

Džokovičam plecs masēts tika arī vairākas reizes cīņas turpinājumā starp geimiem. Viņš ar lielu jaudu sāka spēlēt vien 2. seta otrajā pusē. Trīskārtējais "US Open" čempions pēc mača neslēpa, ka radās domas par izstāšanos: "Mača sākumā nebiju drošs par to, ka varēšu pabeigt. "Grand Slam" turnīros pozitīvais ir brīvdiena starp mačiem. Ceru, ka spēšu uzlabot situāciju, lai pēc divām dienām varētu spēlēt bez sāpēm."

Pieckārtējais čempions Rodžers Federers (ATP 3.) nokavēja sava simtā "US Open" mača (87-13) sākumu, esot spiests atspēlēties pret ranga 99. vietā esošo bosnieti Damiru Džumhuru – 3:6, 6:2, 6:3, 6:4. Džumhurs 1. setā 17 no 29 punktiem dabūja ar Federera nepiespiestajām kļūdām, no kurām 12 bija pirmajos četros geimos, kad Federers nokļuva iedzinējos ar 0:4.

Federeram lietus dēļ tas bija pirmais "US Open" mačs, spēlējot zem Artūra Eša stadiona jumta. Viņš arī 1. kārtā, kad spēlēja ārā, zaudēja 1. setā, ar rezultātu 4:6, 6:1, 6:2, 6:4 uzvarot "Grand Slam" debitantu Sumitu Nagalu (ATP 190.) no Indijas.

Savā 22. dzimšanas dienā zaudēja amerikānis Railijs Opelka (ATP 42.), kurš ar 4:6, 4:6, 6:7(2) piekāpās Dominikam Kepferam (ATP 118.). Opelka, kurš februārī Ņujorkā izcīnīja savu pirmo ATP titulu, uzvarot ATP 250 līmeņa turnīrā, savas svētku dienas vakarā zaudēja tenisistam, kuru bija uzvarējis visos trīs iepriekšējos dueļos.

"US Open 2019", vīriešu vienspēles

2. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Novak Djokovic – Juan Ignacio Londero6:4 7:6(3) 6:1
(3) Roger Federer – Damir Dzumhur3:6 6:2 6:3 6:4
(7) Kei Nishikori – Bradley Klahn6:2 4:6 6:3 7:5
Grigor Dimitrov – (12) Borna CoricUzvara bez cīņas
Dominik Koepfer – Reilly Opelka6:4 6:4 7:6(2)