Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Del Potro nespēlēs "US Open", Nadals vēl nav izlēmis

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Del Potro nespēlēs "US Open", Nadals vēl nav izlēmis
Huans Martins Del Potro pēc uzvaras 2009. gada "US Open"
Foto: AFP/Scanpix

2009. gada "US Open" čempions Huans Martins Del Potro piektdien atsauca dalību no gada pēdējā "Grand Slam" turnīra, jo spēlēt Ņujorkā tomēr vēl nav gatavs. Tikmēr arvien ir neskaidrība par pagājušā gada čempiona Rafaela Nadala piedalīšanos nozīmīgajā turnīrā.

Del Potro martā tika veikta kreisās plaukstas locītavas operācija. Sākotnējās prognozes liecināja, ka Argentīnas tenisa līderi šogad kortos vairs neredzēsim, taču vēlāk parādījās cerības, ka viņš varētu atgriezties jau ASV "hard" seguma sērijas turnīru laikā. Tas nav noticis – Del Potro vispirms atsauca dalību no Sinsinati "māstera", bet piektdien paziņoja, ka vēl nav gatavs spēlēt, tāpēc izlaidīs arī "US Open".

Pirms pieciem gadiem Rodžeru Federeru "US Open" finālā uzveikušais Del Potro nav spēlējis kopš 25. februāra, kad Dubaijā nepabeidza 1. kārtas maču pret Somdevu Devarmanu. Toreiz viņš izstājās pēc zaudēta 1. seta taibreika. Mēnesi vēlāk sekoja otrā plaukstas locītavas operācija – 2010. gadā viņam tika operēta labā roka.

Del Potro pērn "US Open" 2. kārtā piecos setos zaudēja Leitonam Hjuitam. Sezonas izskaņa Huanam Martinam bija produktīva, trīs turnīros pēc kārtas tiekot līdz finālam – uzvarēts Tokijā un Bāzelē, bet Šanhajas "Masters 1000" turnīrā titula mačā sīvā cīņā zaudēts Novakam Džokovičam.

Ja ar Del Potro "US Open" sakarā viss skaidrs, tad Rafaela Nadala sakarā jautājumu ir vairāk nekā atbilžu. Rafa pēdējos divus turnīrus izlaidis tāda paša savainojuma dēļ (arī plaukstas locītava). Spānis atbildi par spēlēšanu Ņujorkā bija plānojis sniegt vakar, taču tas nav noticis, fanu gaidīšanu pagarinot līdz nākamās nedēļas sākumam. "US Open" vīriešu turnīrs jau zaudējis Tomiju Hāsu, Nikolasu Almagro, Aleksandru Dolgopolovu un Florianu Maijeru.

     [+] [-]

, 2014-08-16 11:22, pirms 10 gadiem
Par Del Po tur vispār nekādu šaubu nebija ka viņš nespēlēs un Rafa šķiet teica ka izlems par spēlēšanu/nespēlēšanu un par to paziņos tikai nākam otrdien!