Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Vavrinka, Kuzņecova un Azarenka saņem "US Open" turnīra "wild card"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vavrinka, Kuzņecova un Azarenka saņem "US Open" turnīra "wild card"
Stens Vavrinka pirms diviem gadiem ar "US Open" trofeju
Foto: AFP/Scanpix

Bijušie čempioni Stens Vavrinka un Svetlana Kuzņecova, kā arī divreiz finālā spēlējusī Viktorija Azarenka otrdien, 14. augustā, tika nosaukti starp "US Open" turnīra "wild card" ieguvējiem.

Gan 2004. gada čempione Svetlana Kuzņecova, gan divreiz (2012-13) Serēnai Viljamsai finālos zaudējusī Viktorija Azarenka šobrīd atgriezušās ranga pirmajā simtniekā, ieņemot attiecīgi 88. un 87. vietu, taču turnīra sastāva noteikšanas brīdī bija otrajā simtā.

Kuzņecova aizpagājušajā nedēļā uzvarēja Vašingtonas "International" sērijas turnīrā, bet Azarenka sasniedza ceturtdaļfinālu Sanhosē "Premier 700" sērijas turnīrā, ar šiem rezultātiem garantējot atgriešanos simtniekā, kas notika nedaudz par vēlu, domājot par "US Open" pamatturnīru.

Azarenka kopš grūtniecības ar augstvērtīgiem rezultātiem izcēlusies reti, turklāt tikai kopš šī pavasara spēlē regulāri arī ārpus ASV. Tikmēr Kuzņecovai pagājušās sezonas beigās tika veikta plaukstas locītavas operācija, pēc tās šogad sezonas pirmajā pusē uzvarot tikai četros mačos.

Arī 2016. gada vīriešu turnīra čempiona Stena Vavrinkas tikšana pie "wild card" ir gaidīts notikums. Šveices tenisistam pagājušajā vasarā tikai veikta ceļgala operācija, pēc tās nespējot pietuvoties iepriekšējam līmenim. Trīskārtējais "Grand Slam" čempions šobrīd ATP rangā atrodas tikai 151. vietā.

"US Open" pamatturnīrs sāksies 27. augustā. Latvijai garantēta pārstāvniecība tikai sieviešu turnīrā ar Aļonu Ostapenko un Anastasiju Sevastovu. Savukārt Ernestam Gulbim, visticamāk, būs jāspēlē kvalifikācijā. Nedēļu pirms tās sākuma viņš ir piektais rindā uz pamatturnīru.

Izmantotie resursi:
https://www.usopen.org/en_US/news/a...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja