Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Klijstersai trešais vai Zvonarjovai pirmais?

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Klijstersai trešais vai Zvonarjovai pirmais?
Vera Zvonarjova un Kima Klijstersa
Foto: AFP/Scanpix

Naktī uz svētdienu plkst. 2:00 Ņujorkā notiks gada pēdējā "Grand Slam" turnīra - "US Open" - dāmu vienspēļu fināls, kurā pērnā gada čempione Kima Klijstersa sacentīsies ar krievieti Veru Zvonarjovu.

Ceļš uz finālu

Klijstersa turnīru sāka graujoši, sitot visas pēc kārtas. Tā tas bija līdz ceturtdaļfinālam. "Pārbraukusi pāri" Gretai Arnai, Sallijai Pīrsai, Petrai Kvitovai un Anai Ivanovičai, beļģiete pirmo nopietno pretestību sajuta ceturtdaļfinālā pret Samantu Stosuru, austrālieti nolaužot tikai trīs setos, pie tam pēdējā atspēlējot breiku. Trīs seti čempionei bija nepieciešami arī vakar pusfinālā pret Venusu Viljamsu – 4:6, 7:6(2), 6:4. Spēlei netrūka ne drāmas, ne arī zemas kvalitātes tenisa – abas kopā pieļāva 93(!) nepiespiestās kļūdas, no kurām daļa bija lielā vēja ietekmē.

Zvonarjova visa turnīra laikā nodemonstrējusi apbrīnojamu stabilitāti un nav zaudējusi nevienu setu – divos setos apspēlētas Zuzana Kučova, Sabīne Liziki, Aleksandra Dulgeru, Andrea Petkoviča, Kaja Kanepi un vakar pusfinālā arī turnīra pirmā rakete un pērnā gada fināliste Karolīna Vozņacki (6:4, 6:3). Dānietei līdz ar to liegta iespēja tikt pie pirmā "Grand Slam" titula un līdz ar to arī izstumt no ranga pirmās vietas Serēnu Viljamsu, kura šoreiz Ņujorkā skatītājas statusā.

Savstarpējās spēles un izredzes finālā

Abas finālistes līdz šim tikušās septiņas reizes, no kurām piecas uzvaras Kimai, taču Zvonarjova uzvarējusi abus pēdējos mačus, kas notika šogad – ceturtdaļfinālā gan Vimbldonā, gan Monreālā. No septiņiem mačiem pieci noslēgušies trīs setos, viens divos ar Klijstersas uzvaru, bet vienā mačā krieviete izstājusies savainojuma dēļ. Bukmeikeru vērtējumā izteikta favorīte ir pērnā gada čempione Klijstersa (unibet.com versijā 1.54 – 2.72).

Finālā liela nozīme būs pieredzei. Bez šaubām tā lielāka ir beļģietei, kura Ņujorkā uzvarējusi divas reizes un nav zaudējusi jau 20 mačus pēc kārtas, kamēr Zvonarjovai šis būs tikai otrais "Grand Slam" fināls karjerā, tiesa, otrais pēc kārtas, kas beidzot viņas kontekstā liecina par stabilitāti, kas līdz šim uzkrītoši pietrūkusi. Klijstersai abi "Grand Slam" tituli atnākuši tieši Ņujorkā. Zvonarjovai "Flushing Meadows" kortos sasniegtais garantējis karjeras rekordu rangā – 4. vietu. Ja kļūs par čempioni, tad pakāpsies pat uz 2. vietu.

Abas titula pretendentes spēlē ļoti līdzīgu tenisu, tāpēc šodien redzēsim spēcīgu sitienu apmaiņu no gala līnijas. Servē priekšrocība ir Zvonarjovai, kura vakar servēja ļoti labi pret Vozņacki, pat neskatoties uz vēju. Klijstersu šodien varētu iegāzt nestabilitāte. Pēdējos divos mačos viņa spēlējusi kā pa viļņiem, nespējot vienlīdz labā līmenī nospēlēt visu maču. Zvonarjova šajā sakarā bijusi pārsteidzoši stabila. Vakar krievietei tikai viens vājš geims, kad 2. setā pie iespējas panākt 3:1 viņa geimpunkta izspēlē rupji kļūdījās pie tīkla, vēlāk zaudējot savas serves geimu. Tas gan netraucēja uzvarēt mačā.

Abus šī gada mačus Zvonarjova pret Klijstersu uzvarējusi pēc zaudēta pirmā seta, apliecinot to, ka vairs neizkar balto karogu pēc neveiksmes – vēl pērn viņa mēdza nesavaldīt emocijas pēc neveiksmīgiem geimiem un setiem. Tagad tas viss ir zudis. Pēc Vimbldonas fināla viņa atzina, ka bija nobijusies no Serēnas. Kima arī var iedvest bailes, taču, esot viņu uzvarējusi divās pēdējās spēlēs, Zvonarjova varētu justies drošāk. Klijstersai jāapliecina favorītes statuss un jācenšas visu maču nospēlēt stabili. Spiediens lielāks noteikti būs uz beļģieti...

Tātad fināls plkst. 2:00 naktī, tiešraide Eurosport.

Kura kļūs par čempioni?

  • 42

  • 39


  +5 [+] [-]

, 2010-09-11 12:08, pirms 14 gadiem
zvonarjovai pirmais.

  -3 [+] [-]

, 2010-09-11 12:17, pirms 14 gadiem
KIMAI TREŠAIS!! KIM I LOVE YOU! <3

  +5 [+] [-]

, 2010-09-11 12:19, pirms 14 gadiem
Vera un Vera

  +1 [+] [-]

, 2010-09-11 12:32, pirms 14 gadiem
Lai jau labāk vinnē Kima!

  +3 [+] [-]

, 2010-09-11 13:19, pirms 14 gadiem
verka sasitīs divos setos smaidīdama

  +1 [+] [-]

, 2010-09-11 14:22, pirms 14 gadiem
Kima vinnēs, man par to nav nekādu šaubu! Verka neko dižu neparādija, vienkārši Karolīna neraksturīgi sev daudz kļūdijās! A Kima ar visām savām daudzajām kļūdām neatstās Verai variantus!

     [+] [-]

, 2010-09-11 21:29, pirms 14 gadiem
Mazā vera

     [+] [-]

, 2010-09-11 22:03, pirms 14 gadiem
Fināls Verai būs grūtākais mačs turnīrā. Kimai tomēr vairāk ieroču arsenālā nekā Karolīnai.

Es par jaunu čempioni!