Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Čempione turpina sēriju - finālā Klijstersa pret Zvonarjovu

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Čempione turpina sēriju - finālā Klijstersa pret Zvonarjovu
Kima Klijstersa
Foto: AFP/Scanpix

Noslēgusies otrā „US Open” sieviešu vienspēļu tenisa turnīra spēle, kurā pērnā gada čempione, beļģiete Kima Klijstersa izcīnīja savu 20. uzvaru pēc kārtas „Flushing Meadows” kortos, trijos dramatiskos setos pieveicot mājinieci Venusu Viljamsu – 4:6, 7:6(2), 6:4. Finālā beļģietes pretiniece būs krieviete Vera Zvonarjova.

Pēc saistošā pirmā „US Open” dāmu vienspēļu turnīra pusfināla, kurā Vera Zvonarjova uzveica Karolīnu Vozņacki, kārta bija otrajam, kas tenisa aprindās tika gaidīts ar ļoti lielu interesi – pērnā gada čempione Kima Klijstersa pret mājinieku favorīti Venusu Viljamsu. Abas tenisistes Ņujorkā ir izcīnījušas pa diviem tituliem – Viljamsa to izdarīja 200. un 2001. gadā, bet Klijstersa 2005. un 2009. gadā. Tā kā starp šiem gadiem Ņujorkā beļģiete nebija spēlējusi, tad kopā ar piecām šogad izcīnītajām uzvarām viņas panākumu sērija jau bija sasniegusi 19 pēc kārtas. Lai gan savstarpējo maču bilance abu sportistu vidū bija neizšķirta (6-6), tomēr pēdējās četras uzvaras beļģietei (arī divas pēc atgriešanās tūrē pērn). Lai gan šogad Ņujorkā Viljamsa vēl nebija zaudējusi ne seta, bet Klijstersa ceturtdaļfinālā vienu setu zaudēja (austrālietei Samantai Stosurai), mača favorītes lomā bija beļģiete.

Spēles pirmajos sets aizritēja visai straujos tempos. Abas tenisistes pietiekami labi servēja un slikti uzņēma sāncenses serves, neielaižoties garās izspēlēs. Pirmajos sešos geimos tas ļāva uzvarēt servētājām, taču septītajā Klijstersa pieļāva vairākas kļūdas, kas maksāja pirmo breiku spēlē – 3:4. Kā izrādījās, ar to amerikānietei pietika, lai uzvarētu pirmo setu 35 minūšu laikā (6:4).

Pēc zaudētā pirmā seta čempionei vairs nebija kur atkāpties, tieši tāpēc otro setu viņa iesāka tik apņēmīgi. Pa vidu pārliecinoši uzvarētiem savas serves geimiem viņai izdevās izmantot arī pirmo breika iespēju pie Viljamsas serves, kas deva 3:0 vadību. Viljamsas atbilde sekoja nekavējoties – vispirms sausais serves geims, bet tadbreiks pēc vairākiem beļģietes autiem un rezultāts jau līdzīgs – 3:2. Taču atkal sekoja kortu puses maiņa un pavējā tenisistēm spēle nevedās. Viljamsa prata atspēlēt divas breikbumbas no 15:40, taču tad pieļāva vēl divas kļūdas, ļaujot pretiniecei panākt 4:2. Beļģiete pārsvaru nostiprināja (5:2), taču atkal devās uz neveiksmīgo pusi, kurā nespēja izservēt setu. Pie 4:5 amerikāniete nosargāja servi, un to pašu viņa bez problēmām izdarīja pie 5:6. Priekšā taibreiks, kas amerikānietei iesākās katastrofāli – divas dubultkļūdas un 0:4. Vēl divas amerikānietes kļūdas Klijstersai deva piecas setbumbas, no kurām otrā tika realizēta – 7:2 un priekšā trešais sets.

Tā sākumā Viljamsa pārliecinoši uzvarēja savu servi un tika pie breikbumbas servējot sāncensei. Realizēt to nesanāca, un tad sekoja Klijstersas atbilde – ar lielisku saīsināto sitienu viņa tika pie serves laušanas iespējas un bija sekmīga arī nākamajā izspēlē. Atšķirībā no otrā seta, iegūto pārsvaru Klijstersa kādu brīdi prata nosargāt – 3:1, vēlāk 4:2. Arī astoto geimu beļģiete iesāka pārliecinoši (30:0), taču tam sekoja četras nepiespiestās kļūdas pēc kārtas un rezultāts uz tablo vēstīja neizšķirtu – 4:4. Kad mājiniekiem šķita, kad viņu favorīte jau pārņēmusi iniciatīvu, tad sekoja itin liela vilšanās. Pēc kārtējās Viljamsas dubultkļūdas Klijstersa tika pie breikbumbas un tās izspēlē pārmeta elegantu „svecīti” pie tīkla iznākušajai pretiniecei. Nu beļģietei atlika izservēt maču, ko viņa bez lielām problēmām arī paveica – 4:6, 7:6(2), 6:4 pēc divu stundu un 22 minūšu cīņas.

27 gadus vecajai sportistei šī ir jau 20. uzvara pēc kārtas „US Open” vienspēļu turnīrā. 2005. gadā viņa kļuva par čempioni, 2006., 2007. un 2008. gadā nespēlēja, bet pērn tika pie otrā titula „Flushing Meadows” kortos. Vai būs arī trešais? To redzēsim naktī no sestdienas uz svētdienu (mača sākums divos naktī pēc Latvijas laika), kad Klijstersa tiksies ar krievieti Veru Zvonarjovu, kura alkst savu pirmo „Grand Slam” titulu. Lai gan Klijstersai ir pozitīva bilance pret krievieti (5-2), tomēr visas uzvaras viņa guvusi laika posmā no 2002. līdz 2006. gadam, kamēr Zvonarjova pie abiem panākumiem tikusi šogad – 3:6, 6:4, 6:2 Vimbldonā un 2:6, 6:3, 6:2 Monreālā. Arī finālam jābūt saistošam!

Izmantotie resursi:
The US Open 2010 - Grand Slam Tennis - Official...

  -1 [+] [-]

, 2010-09-11 01:45, pirms 14 gadiem
Nu ko, US Open čempione 2010!

  -3 [+] [-]

, 2010-09-11 01:50, pirms 14 gadiem
tik daudz brāķa, kā vēmi rauj!
verka "sasitīs" viņu

  +2 [+] [-]

, 2010-09-11 01:57, pirms 14 gadiem
Gandrīz jau izskatījās, ka rīt nebūs ko skatīties!!!Paldies Dievam, ka viss labi beidzās un cerams, ka rīt Kima labosies !!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-09-11 02:25, pirms 14 gadiem
Jā,Kima šodien neizskatījās pārliecinoši,ceru,ka rīt "būs štokos"! Jau teicu,ka īstais fināls,manuprāt, bija šodien,un Zvonarjovu tajā (kur nu vēl uzvarētājas statusā) galīgi nevēlos redzēt!!!

  -1 [+] [-]

, 2010-09-11 02:33, pirms 14 gadiem
korts rakstīja: Jā,Kima šodien neizskatījās pārliecinoši,ceru,ka rīt "būs štokos"! Jau teicu,ka īstais fināls,manuprāt, bija šodien,un Zvonarjovu tajā (kur nu vēl uzvarētājas statusā) galīgi nevēlos redzēt!!!
Par kādu īsto finālu iet runa ???!!! Vai tad šodienas spēle izskatījās pēc fināla ???!!!Varbūt vienīgi jautrā prātā....kaut ko tādu var atkārtoti apgalvot !!!

     [+] [-]

, 2010-09-11 02:39, pirms 14 gadiem
Simply the Best rakstīja: Par kādu īsto finālu iet runa ???!!! Vai tad šodienas spēle izskatījās pēc fināla ???!!!Varbūt vienīgi jautrā prātā....kaut ko tādu var atkārtoti apgalvot !!!
Redzu,ka vēl kāds krievietes (ne Vozņacki) fans uzradies! Protams,katram sava izvēle,taču šīgada salikumā,es biju par Dānijas polieti,bet otrais pusfināls saistīja daudz vairāk!

  -1 [+] [-]

, 2010-09-11 02:46, pirms 14 gadiem
korts rakstīja: Jā,Kima šodien neizskatījās pārliecinoši,ceru,ka rīt "būs štokos"! Jau teicu,ka īstais fināls,manuprāt, bija šodien,un Zvonarjovu tajā (kur nu vēl uzvarētājas statusā) galīgi nevēlos redzēt!!!
Kas tev pret "Verku"?

  -2 [+] [-]

, 2010-09-11 02:52, pirms 14 gadiem
andres rakstīja: Kas tev pret "Verku"?
Ļoti vāji,manuprāt,spēlēja iepr. maču,kuru es gandrīz visu redzēju,un tad arī nodomāju,-gan jau nākamajā kritīs!Šodien neredzēju,un no komentāriem atturos,bet Vozņacki man patīk labāk (spriežot pēc redzētajām spēlēm). Bet pret Verku kā tādu,man nekas nav,drīzāk,izskata ziņā viņa atgādina kādu manu radinieci,bet tas nu tā!!!

     [+] [-]

, 2010-09-11 08:43, pirms 14 gadiem
Tik dažādas emocijas viena seta laikā sen nebija bijušas Lai gan mačs bija pavājš, intriga bija maksimālā, un tas arī kompensēja kvalitātes trūkumu
Finālā neko nevar prognozēt, bet Vera it kā būtu pelnījusi nedaudz vairāk...lai gan atkarīgs arī no Kimas snieguma.

     [+] [-]

, 2010-09-11 08:54, pirms 14 gadiem
Pasakaini gadaskaitļi... Sajūta,ka teniss šeit ir nemirstīgo spēle.

     [+] [-]

, 2010-09-11 12:33, pirms 14 gadiem
Melno brīnumu vīrs rakstīja: Pasakaini gadaskaitļi... Sajūta,ka teniss šeit ir nemirstīgo spēle.
būtu vismaz konkrēti norādījis- autor, tekstā kļūda pie V.V. uzvaru gadskaitļiem- 200. g.