Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Marejs un Suaress Ņujorkā izcīna sezonas otro "Grand Slam" titulu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marejs un Suaress Ņujorkā izcīna sezonas otro "Grand Slam" titulu
Džeimijs Marejs un Brunu Suaress
Foto: AFP/Scanpix

"Australian Open" čempioni Džeimijs Marejs un Brunu Suaress sestdien kļuva arī par "US Open" turnīra uzvarētājiem, finālā Ņujorkā ar 6:2, 6:3 sakaujot Pablo Karenjo Bustu un Giljermo Garsiju-Lopesu.

Ar ceturto numuru izliktā Lielbritānijas un Brazīlijas komanda neizsētajiem spāņiem jau mača pirmajā geimā zaudēja servi, taču atspēlējās uzreiz un favorīta statusu apliecināja ar graujošu uzvaru. Abām finālistēm tā bija pirmā tikšanās.

Kamēr abiem spāņiem tas bija pirmais "Grand Slam" fināls, Marejs un Suaress ir ar lielāku pieredzi un šogad kopā uzvarēja arī "Australian Open". Zīmīgi, ka abi čempioni Ņujorkā iepriekš ar citiem pāriniekiem bija zaudējuši finālā. Marejs pērn titulu nespēja iegūt kopā ar Džonu Pīrsu, bet Suaress 2013. gadā ar Aleksandru Peju.

Suaress ir tikai otrais Brazīlijas tenisists, kurš uzvarējis "Grand Slam" dubultspēlēs un pirmais, kuram ir divi tituli. Marselu Melu pērn kopā ar Horvātijas tenisistu Ivanu Dodigu uzvarēja "French Open".

Marejs un Suaress pusfinālā ar 7:5, 4:6, 6:3 pieveica pagājušā gada čempionus Pjēru-Igu Erbēru un Nikolā Maū, kuru bija izlikti ar pirmo numuru. Mareja un Suaresa šogad iegūtie divi "Grand Slam" tituli ir pirmā reize kopš 2013. gada, kad kādai komandai sezonā ir vairāk par vienu "major" trofeju. Pirms trim gadiem brāļi Braieni uzvarēja trijos no četriem lielajiem turnīriem.