Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Pusfinālu sasniedz Južnijs un Nadals

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Pusfinālu sasniedz Južnijs un Nadals
Mihails Južnijs
Foto: AP/Scanpix

Aizvadītajā naktī noskaidrots arī otrs „US Open” vīriešu vienspēļu turnīra pusfināla pāris. Otro reizi karjerā līdz „Grand Slam” pusfinālam ticis krievs Mihails Južnijs, kura pretinieks būs ATP ranga līderis Rafaels. Ceturtdaļfinālā Južnijs uzvaru guva piecos, bet Nadals trīs setos.

Pirmo „US Open” vīriešu vienspēļu turnīra pusfinālistu uzzināja jau naktī uz ceturtdienu – Rodžers Federers pret Novaku Džokoviču. Aizvadītajā dienā (jeb naktī pēc Latvijas laika) notika atlikušās divas ceturtdaļfināla spēles un tika noteikti atlikušie divi sportisti, kuri cīnīsies par iespēju spēlēt finālā.

Južnijam vajag četras stundas un piecus setus, lai sasniegto otro „US Open” pusfinālu karjerā

Pirmajā mačā tikās krievs Mihails Južnijs un šveicietis Stanislass Vavrinka. Tā kā Južnijs bija uzvarējis abās savstarpējās cīņās uz hard seguma, tad viņš arī tika uzskatīts par spēles favorītu, kaut arī Vavrinka turnīra laikā bija apspēlējis vienu no galvenajiem favorītiem Endiju Mareju. Kā jau ierasts šajā turnīrā, spēle notika itin liela vēja pavadībā. Pirmajā setā to labāk izmantoja šveicietis – pirmajā geimā gan zaudēta sava serve, tomēr seta turpinājumā divi breiki pašam un 6:3. Otrā seta sākumā tenisisti pa divām reizēm zaudēja savu servi, bet seta uzvarētāju noteica tikai taibreikā – ar trešo setbumbu veiksme uzsmaidīja Južnijam. Trešo setu atkal ar 6:3 uzvarēja Šveices tenisists, kuram pietika ar vienu breiku seta sākumā. Atlika uzvarēt vienu setu, lai „US Open” pusfinālā būtu divi Šveices tenisisti, tomēr nekā. Nākamajos divos setos Južnijs prata atrast lielāku motivāciju un abos uzvarēja ar šī spēlē iecienītāko rezultātu – 6:3. Kopumā mačs ilga precīzi četras stundas. Južnijam šis ir otrais „Grand Slam” turnīru pusfināls. Pirms četriem gadiem viņš arī spēlēja pusfinālā tieši Ņujorkā.

Nadals pirmo reizi zaudē savas serves geimu, bet ne setu vai maču

Otrajā ceturtdaļfinālā tik liela intriga netika gaidīta – tautiešu Rafaela Nadala un Vernando Verdasko duelī visas 11 līdzšinējās savstarpējās spēles bija uzvarējis ATP ranga līderis Nadals. Arī 12. spēle Verdasko veiksmi nenesa. Sākums viņam gan padevās cerīgs. Jau trešajā geimā viņš paveica to, ko neviens tenisists šogad Ņujorkā vēl nebija iespējis – uzvarēja geimu pie Nadala serves. Verdasko bija vadībā ar 3:1 un 4:2, taču pārsvaru nenoturēja (4:4). Arī līdz taibreikam viņam tikt neizdevās – 12. geimā Nadalam vēl viens breiks un 7:5. Otrais un trešais sets jau aizritēja ar izteiktu Nadala pārsvaru. Savam sāncensim viņš ļāva uzvarēt vien astoņās izspēlēs pie savas serves divu setu garumā, izcīnot likumsakarīgu uzvaru – 7:5, 6:3, 6:4. Pusfinālu Ņujorkā Nadals sasniedzis jau trešo gadu pēc kārtas, bet finālā līdz šim vēl nav iznācis tikt.

Južnijs grib būt sliktais tēls

Nadals un Južnijs līdz šim aizvadījuši 11 savstarpējās cīņas, kurās septiņi panākumi Nadalam, bet četri Južnijam. „Esmu ļoti apmierināts ar uzvarēto ceturtdaļfinālu un pusfināla sasniegšanu, tomēr tā kā esmu pusfinālā, tad gribu vēl vairāk. Es gribu būt tas sliktais tēls, kurš izjauks visu gaidīto Nadala – Federera finālu”, pavēstījis Južnijs. Tikmēr Nadals uzsvēris, ka „US Open” viņam šobrīd ir svarīgākais no visiem „Grand Slam” turnīriem, un kā nu ne – šis ir vienīgais, kurā spānis vēl nav uzvarējis (un pat spēlējis finālā). Abi vīriešu vienspēļu pusfināli notiks sestdienas vakarā (pēc Latvijas laika).

Izmantotie resursi:
The US Open 2010 - Grand Slam Tennis - Official...

Kādu finālu jūs gribētu redzēt šogad Ņujorkā?

  • 98

  • 25

  • 20

  • 15


  +3 [+] [-]

, 2010-09-10 08:56, pirms 14 gadiem
Redzēsim, vai ar tēlu pietiks, manuprāt, nepietiks. Wawrinka - Južnijs bija interesants mačs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-09-10 11:40, pirms 14 gadiem
Autor palabo-tikai taibreikā – ar trešo mačbumbu veiksme uzsmaidīja Južnijam.

     [+] [-]

, 2010-09-10 11:45, pirms 14 gadiem
suicidakuilis rakstīja: Autor palabo-tikai taibreikā – ar trešo mačbumbu veiksme uzsmaidīja Južnijam.
paldies
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-09-10 13:51, pirms 14 gadiem
Vavrinka 4. un 5. setā izskatījās galīgi "izpumpējies", kāja arī laikam traucēja, raketi gan efektīgi salauza un izmētājaTurpretim Južnijs - kā no jauna "uzlādējis baterijas", tiešām meistarīgi dzenāja Vavrinku pa kortu, maz kļūdījās, pie tīkla labas izspēles.