Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Braieniem trešais "US Open" vīriešu dubultspēļu tituls

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Braieniem trešais "US Open" vīriešu dubultspēļu tituls
Bobs un Maiks Braieni
Foto: AFP/Scanpix

Jau otro dienu pēc kārtas „US Open” tenisa turnīru titulu izcīna mājinieki – vīriešu dubultspēlēs jau trešo reizi karjerā uzvarētāju godā dvīņubrāļu Bobs un Maiks Braieni, kuri finālā divos taibreikos apspēlēja Rohanu Bopannu un Aisamu Ul-Haku Kureši – 7:6(5), 7:6(4).

Ja vakar Ņujorkā tika noteikti čempioni jauktajās dubultspēlēs (uzvara amerikāņiem Bobam Braienam un Lizelei Hūberei), tad šodien bija kārta vīriem dubultspēlēs. Interesanti, ka divi no finālistiem bija tie paši, kas spēlēja finālā vakar – kopā ar čempionu Bobu Braienu spēlēja viņa dvīņubrālis Maiks, bet pakistānietim Aisamam Ul-Hakam pāriniekos bija indietis Rohans Bopanna. Ja ATP ranga līderu Braienu iekļūšana finālā nevienu neizbrīnīja, tad Bopannas un Kureši panākumi gan bija pārsteigums. Tāpat kā amerikāņi arī viņi turnīra gaitā nebija zaudējuši ne seta, pieveicot arī ranga vicelīderus Danielu Nestoru un Nenadu Zimoņiču. Jāpiezīmē, ka pērnā gada čempioni Lukašs Dluhijs (Čehija) un Leanders Paess (Indija) zaudēja jau pirmajā kārtā.

Fināla spēle iznāca ļoti līdzīga. Pirmais sets aizritēja ļoti raitā cīņā, geimus uzvarot servētājiem. Cīņa likumsakarīgi nonāca līdz taibreikam, kurā brāļiem izdevās būt nedaudz sekmīgākiem – 7:5. Arī otrajā setā iztika bez breikiem, kaut iespējas bija abiem duetiem. Taibreikā Bopanna un Kureši tika priekšā ar 2:1, taču ar to viņu veiksmes beidzās. Braieni nospēlēja vairākas veiksmīgas epizodes, ieguva divas mačbumbas un realizēja jau pirmo no tām – 7:6:(5), 7:6(4). 32 gadus vecajiem dvīņubrāļiem šis ir trešais „US Open” tituls, devītais „Grand Slam” turnīru tituls un jau 65. tituls ATP tūrē.

”US Open” vīriešu dubultspēļu čempioni pēdējos desmit gados

GadsČempioni
2010.Maiks Braiens (ASV) un Bobs Braiens (ASV)
2009.Lukašs Dluhijs (Čehija) un Makešs Bupati (Indija)
2008.Maiks Braiens (ASV) un Bobs Braiens (ASV)
2007.Sweden Simons Aspelins (Zviedrija) un Julians Nouls (Austrija)
2006.Martins Damms un Makešs Bupati (Indija)
2005.Maiks Braiens (ASV) un Bobs Braiens (ASV)
2004.Marks Noulzs (Bahamas) un Daniels Nestors (Kanāda)
2003.Jonass Bjorkmans (Zviedrija) un Tods Vudbridžs (Austrālija)
2002.Makešs Bupati (Indija) un Makss Mirnijs (Baltkrievija)
2001.Veins Bleks (Zimbabve) un Kevilns Uljē (Zimbabve)

Izmantotie resursi:
The US Open 2010 - Grand Slam Tennis - Official...

     [+] [-]

, 2010-09-10 23:59, pirms 14 gadiem
pat Zimbabve spēlē tenisu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja