Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Monfīss iztur tikai vienu setu pret Džokoviču

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Monfīss iztur tikai vienu setu pret Džokoviču
Gaelam Monfīsam atkal publikas izklaidēšanā bija labākas sekmes nekā tenisa spēlēšanā
Foto: AFP/Scanpix

Serbijas labākais tenisists Novaks Džokovičs ceturto gadu pēc kārtas sasniedzis "US Open" pusfinālu. Ceturtdaļfināla cīņā ranga 3. numurs ar 7:6(2), 6:1, 6:2 pārspēja francūzi Gaelu Monfīsu.

Mača sākums labāks izdevās francūzim, kurš, pateicoties Džokoviča kļūdām, trešajā geimā tika pie breika. Nedaudz vēlāk Monfīss bija priekšā ar 4:2 un vēl vienu breika iespēju. Džokovičs novērsa nepatikšanas, bet nākamajā geimā atspēlējās. Monfīss izkļuva no problēmām 0:40 izskatā, taču drīz vien deva serbam vēl vienu iespēju. Šoreiz Monfīss pārsteidzoši pretēji iepriekš demonstrētajam agresīvajam tenisam nospēlēja no aizsardzības, un šāda taktika viņu iegāza – 4:4. Pirmā seta uzvarētājs tika noskaidrots taibreikā. Tajā pilnībā dominēja Džokovičs, uzvarot ar 7:2. Abus punktus viņš zaudēja pie savas serves.

Monfīss servēja pirmais otrajā setā. Francūzim vējš bija lielāks šķērslis nekā serbam. Jau pirmajā geimā Gaels zaudēja savu servi. Uzlabojumu Monfīsa spēlē šajā setā nebija – viņš servi nenoturēja nevienu reizi un setu zaudēja ar 1:6, vienīgo geimu uzvarot pie Džokoviča serves geimā, kad serbs nespēja panākt 4:0. Nevarētu teikt, ka seta otrajā pusē francūzis cīnījās tā kā to būtu darījis gadījumā, ja rezultāts būtu līdzīgs.

Arī trešajā setā vējš pūta tikai vienā virzienā. Džokoviča pārākums šaubas neradīja. Jautājums bija tikai par to, kurā geimā jeb cik ātri viņš tiks pie breika. Tas notika jau 4. geimā, kad kārtējo reizi laba aizsardzība ļāva tikt pāri francūža uzbrukumam – 3:1. Monfīss pēc tam sāka spēlēt agresīvāk un ieguva trīs breikbumbas, taču Novaks visas spēja atsist. Džokovičs šajā setā uzvarēja ar 6:2, visā mačā svinot pārliecinošu panākumu ar 7:6(2), 6:1, 6:2.

Džokoviča, kurš ceturto gadu pēc kārtas sasniedzis "US Open" pusfinālu (iepriekšējos divos zaudēts Rodžeram Federeram, pirms tam arī šveicietis bijis pārāks finālā 2007. gadā) pretinieks pusfinālā noskaidrosies pēc dažām stundām, kad Artūra Eša kortā dosies Robins Soderlings un Federers.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-09-09 01:29, pirms 14 gadiem
Monfils jau pirms spēles bija bija savā galvā zaudējis.Tik nevarīgu sen nebiju viņu redzējis,žēl, gaidīju interesantāku cīņu.

     [+] [-]

, 2010-09-09 01:30, pirms 14 gadiem
Tur jau tā lieta,ka "labākajam aktierim tenisa kortos" nepieciešams uzkurināt publiku,bez tās atbalsta viņam parasti diez ko neiet. Nu, bet pretinieks jau arī šodien nebija nekāds "skolas puika"!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-09-09 02:59, pirms 14 gadiem
4uwis rakstīja: Besī kad sākot ar Krievu eirosporta komentētājiem, līdz Jums, ka Jūs sakat Monfīs, nevis Monfils vai Monfil..
Varbūt noskaidro kāds ir viņa uzvārds! (fool)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-09-09 10:03, pirms 14 gadiem
interesanti būtu paskatīties noskrieto kilometru skaitu spēles laikā, kā futbolā

jā, spēle no aizsardzības neiet cauri pret Djoko, jāatzīst, ka Novaks arī gan ļoti labi izskatās USO.