Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

"US Open" spāņu ceturtdaļfinālā Nadals pret Verdasko

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

"US Open" spāņu ceturtdaļfinālā Nadals pret Verdasko
Fernando Verdasko
Foto: AFP/Scanpix

Noskaidrots arī pēdējais „US Open” vīriešu vienspēļu turnīra ceturtdaļfināla pāris. 4. kārtas spēlēs, kurās tikās Spānijas tenisisti pie uzvarām tika Fernando Verdasko un Rafaels Nadals, kuri savā starpā noskaidros pusfinālistu. Interesanti, ka ATP ranga līderis Nadals joprojām nav zaudējis ne geima pie savas serves.

Sportacentrs.com jau ziņoja, ka „US Open” ceturtdaļfinālā iekļuva kā krievs Mihails Južnijs, tā šveicietis Stanislass Vavrinka, kuri attiecīgi četros un piecos setos uzveica spāni Tomiju Robredo un amerikāni Semu Kveriju. Abās atlikušās 4.kārtas spēlēs cīnījās tikai spāņi – Fernando Verdasko pret Davidu Fereru un Rafaels Nadals pret Felisiano Lopesu.

Verdasko maratona cīņā pārāks par Fereru

Līdz šim abi spāņi savā starpā jau bija tikušies desmit reizes, tomēr tikai reizi hard seguma kortos – pirms sešiem gadiem Indijā Fereram uzvara ar 1:6, 7:5, 6:0. Kopējā bilance gan bija par labu Verdasko (6-4) un viņš bija pavisam neliels šī mača favorīts. Spēles pirmajos divos setos šo favorīta statusu gan viņam neizdevās apliecināt. Pirmajā setā Ferers ātri ieguva 4:1 pārsvaru, tomēr to nespēja nosargāt. Jau šķita, ka seta uzvarētāju noteiks taibreikā, tomēr Fereram izdevās vēl viens breiks 12.geimā – 7:5. Otrajā setā viss nonāca līdz taibreikam, kaut arī seta vidū tenisisti apmainījās breikiem. Taibreikā bija ļoti sīva spēkošanās, tomēr beigās veiksme atkal bija Ferera pusē – 10:8.

Nākamajos divos setos krietni pārāks jau bija Verdako, kurš vairs nezaudēja geimus pie savas serves, bet tika pie viena breika trešajā un diviem ceturtajā setā. Viss izšķīrās piektajā setā. Piektajā geimā Ferers lauza Verdasko servi un vēlāk pabija vadībā ar 4:2, tomēr nespēja saglabāt pārsvaru un iniciatīvu. Viss nonāca līdz taibreikam, kurā Ferers atkal bija lieliskā pozīcijā, lai noslēgtu spēli savā labā – 4:1. Tomēr Verdasko atbilde bija nevainojama – viņš uzvarēja nākamās sešas izspēles pēc kārtas un varēja līksmot pēc četrus stundu un 23 minūšu cīņas – 5:7, 6:7(8), 6:3, 6:3, 7:6(4). Šo panākumu spānis paspējis nosaukt par savu labāko atspēlēšanos karjerā, bet Ferers jau otro reizi šajā gadā „Grand Slam” turnīros izlaiž divu setu pārsvaru (tas pats bija arī šogad Austrālijā pret Markosu Bagdati).

Nadals joprojām nenobreikojams - 3:0 pret Lopesu

Verdasko pretinieku noskaidroja Rafaela Nadala un Felisano Lopesa cīņā. Lopesam līdz šim bija izdevies uzvarēt divās no septiņām savstarpējām spēlēm pret Nadalu (arī pēdējo šogad Londonā), tomēr pirms šīs dienas mača reti kurš domāja, ka Nadals kritīs. Nekrita un nebija arī īstu iespēju krist. Spēli ATP ranga līderis sāka ar lielisku 3:0 startu, bet pie 3:1 atspēlēja četras breikbumbas (arī no 0:40). Vairāk pavērsienu šajā setā nebija un tas noslēdzas ar 6:3 Nadala labā.

Nākamajos divos setos Nadala pārsvars bija tikpat pārliecinošs. Lai arī Lopesa servi viņš uzvarēja tikai pa reizei setā, tomēr ar to bija pavisam pietiekami uzvarai, jo viņa oponents vairs netika pat kaut pie vienas breikbumbas. Mača galarezultāts – 6:3, 6:4, 6:4. Nadals joprojām ir vienīgais tenisists turnīrā, kurš ne reizi nav zaudējis savas serves geimu. Vai tas notiks ceturtdaļfinālā pret Verdasko? Ļoti iespējams. Ja atceramies abu sportistu pēdējo spēkošanos hard kortos, tad Verdasko pat bija ļoti tuvu uzvarai (2009. gada „Australian Open” pusfinālā Nadals uzvarēja tikai ar 6:7(4), 6:4, 7:6(2), 6:7(1), 6:4), tomēr kopējā bilance abu tenisistu starpā intrigu nesola – 11:0 Nadala labā.

Pirmo pusfināla pāri uzzinās jau trešdien

Trešdien pēc ASV laika tiks aizvadītas pirmās divas vīriešu vienspēļu turnīra ceturtdaļfināla spēles. Ap 21:30 pēc Latvijas laika Novaks Džokovičs tiksies ar Gaelu Monfisu, bet nakts spēlē (ap 03:30 pēc Latvijas laika) Rodžers Federers centīsies revanšēties Robinam Soderlingam par neveiksmi šī gada „French Open”. Būs interesanti!

Izmantotie resursi:
The US Open 2010 - Grand Slam Tennis - Official...

Vai Fernando Verdasko spēs uzvarēt vismaz vienu setu pret Rafaelu Nadalu?

  • 15

  • 31

  • 26


  -1 [+] [-]

, 2010-09-08 11:11, pirms 14 gadiem
Brīnos,ka Nadals tik ļoti pārliecinoši uz savas serves pagaidām spelē.. Iet viss uz finālu Nadals - Federers ,nezinu kas varētu kādu no vinjiem vinēt

  -1 [+] [-]

, 2010-09-08 11:43, pirms 14 gadiem
arca4 rakstīja: Brīnos,ka Nadals tik ļoti pārliecinoši uz savas serves pagaidām spelē.. Iet viss uz finālu Nadals - Federers ,nezinu kas varētu kādu no vinjiem vinēt
Šogad tas vairs nav nekāds brīnums, jo Nadals servē ir krietni pielicis. Treniņu augļi ir ļoti labi redzami. Starp citu, Rafa savu labāko formu ir sasniedzis tieši uz US Open, jo pirms tam izskatījās ne tik stabils.
Šķiet, ka tieši šāds fināls arī mūs sagaida. Grūti kaut ko prognozēt, tomēr nešķiet, ka Nadals šoreiz uzvarēs Federeru. Bet ja uzvarēs, tad tas būs LIELS panākums (uz "hārda").

  -1 [+] [-]

, 2010-09-08 13:05, pirms 14 gadiem
5:7, 6:7(8), 6:3, 6:3, 7:6(4)
No kura laika Grand Slam turniiros 5. setaa speelee taibreiku? Laikam esmu kaut ko palaidis garaam

     [+] [-]

, 2010-09-08 13:15, pirms 14 gadiem
Guncha123 rakstīja: 5:7, 6:7(8), 6:3, 6:3, 7:6(4)
No kura laika Grand Slam turniiros 5. setaa speelee taibreiku? Laikam esmu kaut ko palaidis garaam
US Openos speelee taibreiku.. paareejos Grand Slamos nee

     [+] [-]

, 2010-09-08 16:55, pirms 14 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Šogad tas vairs nav nekāds brīnums, jo Nadals servē ir krietni pielicis. Treniņu augļi ir ļoti labi redzami. Starp citu, Rafa savu labāko formu ir sasniedzis tieši uz US Open, jo pirms tam izskatījās ne tik stabils.
Šķiet, ka tieši šāds fināls arī mūs sagaida. Grūti kaut ko prognozēt, tomēr nešķiet, ka Nadals šoreiz uzvarēs Federeru. Bet ja uzvarēs, tad tas būs LIELS panākums (uz "hārda").
kurā vietā tad tas būtu pārsteigums? pēdējās spēles uz harda nadals vinēja..fināls austrālijā un pirmstam atceros vēl dubajā nadals trijos setos paņēma,bet tas jau bija laiku atpakalj..iespeejams pa vidu vēl kāda spēle bija... zinot to ka nadals ir loti neerts pretinieks federeram un to,ka rodžers rāda loti labu sniegumu,tad domājams iespejas buutu 50 uz 50