Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

"US Open" pusfinālā tiksies Klijstersa un Viljamsa

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

"US Open" pusfinālā tiksies Klijstersa un Viljamsa
Venusa Viljamsa
Foto: Reuters/Scanpix

„US Open” dāmu tenisa turnīrā aizvadītajā naktī noskaidrots pirmais pusfināla pāris – beļģiete Kima Klijstersa tiksies ar amerikānieti Venusu Viljamsu. Ja Viljamsai itālieti Frančesku Skjavoni izdevās apspēlēt divos setos, tad Klijstersai austrālietes Samantas Stosuras pieveikšanai bija vajadzīgi visi trīs seti.

„US Open” tenisa turnīrā aizvadītajā naktī norisinājās divi dāmu vienspēļu turnīra ceturtdaļfināla mači. Tie abi bija ieplānoti centrālajā Artūra Eša stadionā un sākās itin vēlu, jo piecu setu izrādi skatītājiem sarūpēja Sems Kverijs un Stanislass Vavrinka. Arī abi dāmu mači bija pietiekami saistoši un norisinājās bez izteikta kādas sportistes pārsvara.

Viljamsa astoto reizi uzvar Skjavoni

Pirmajā spēlē mājinieku cerība Venusa Viljamsa spēkojās ar itālieti Frančesku Skjavoni. Lai gan pirms šī gada turnīra daudzi apšaubīja Viljamsas gatavību cīnīties par savu trešo „US Open” titulu, tomēr līdzšinējās četrās spēlēs viņa nebija zaudējusi ne seta. Arī šī gada „French Open” čempione Skjavone šogad Ņujorkā nebija zaudējusi ne seta, turklāt uzvaras bija pat pārliecinošākas nekā Viljamsai. Abas 30 gadus vecās tenisistes savā starpā līdz šim bija tikušās septiņas reizes un visās bija uzvarējusi Venusa, kas viņu padarīja par izteiktu favorīti arī aizvadītās nakts cīņā.

Spēles pirmajā setā Viljamsa divas reizes bija priekšā ar breiku, tomēr abos gadījumos pārsvaru nespēja nosargāt un trešo reizi turnīrā bija spiesta spēlēt taibreiku. Tāpat kā abas iepriekšējās reizes (pret kanādieti Marino un Izraēlas sportisti Pēru) Venusa ātri ieguva solīdu pārsvaru 4:0, taču šoreiz to izsēja, ļaujot Skjavonei izlīdzināt rezultātu – 4:4. Pirmo setu turnīrā viņa gan nezaudēja, noslēdzot taibreiku ar 7:5. Otrajā setā amerikāniete servēja pirmā un iedzinējos nebija ne mirkli. Pie breika viņa tika ceturtajā geimā un vēlāk ieguva 4:1 vadību, taču itāliete pievilka līdz 3:4. Atlikušos trīs geimus mačā uzvarēja serves pieņēmējas, kas nozīmēja Viljamsas uzvaru pēc gandrīz divu stundu cīņas – 7:6(5), 6:4.

„Viņa aizvadīja ļoti labu maču”, pēc uzvaras savu pretinieci paslavēja Viljamsa, kura „US Open” pusfinālā spēlēs astoto reizi karjerā. „Tomēr arī man šajos vējainajos apstākļos izdevās nospēlēt labi, citādi nebūtu uzvarējusi”, piebilda amerikāniete. Tikmēr Skjavone pēc zaudējuma nebija pārāk noskumusi: „Pirmajā setā biju tuvu izglābšanās brīnumam, tomēr pie 5:5 taibreikā kļūdījos divās izspēlēs. Tā gadās, tas ir teniss. Kopumā turnīrs man ir izdevies un esmu ļoti apmierināta ar savu spēli”. Ceturtdaļfināls Ņujorkā ir itālietes atkārtots labākais sasniegums (labāko astoņniekā viņa bija arī 2003. gadā).

Klijstersa salauž Stosuras pretestību

Arī otrajā ceturtdaļfināla mačā favorīte bija izteikta – 2005. un 2009. gada „US Open” čempione Kima Klijstersa no Beļģijas „Flushing Meadows” kortos nebija zaudējusi jau 18 mačus pēc kārtas, turklāt savu oponenti Samantu Stosuru (Austrālija) bija uzvarējusi visās trijās savstarpējās spēlēs, nezaudējot ne seta.
Arī šīs nakts spēles pirmajā setā Klijstersai izdevās uzvarēt ar 6:4, kaut arī seta gaitā viņa bija iedzinējos ar 2:4. Otrajā setā beļģiete pieļāva itin daudz nepiespiestās kļūdas, kas noveda pie zaudējuma ar 5:7 (Stosurai bija iespēja izservēt setu arī pie 5:4), bet trešajā setā tenisistes nekādi nespēja uzvarēt pie pašu serves (pirmajos sešos geimos tikai breiki). Pie 3:3 Klijstersa lauza šo tradīciju, uzvarēja savu servi un pēc tam arī nākamos divus geimus, triumfējot mačā ar 6:4, 5:7, 6:3. Tādējādi viņai jau 19. uzvara pēc kārtas Ņujorkā.

„Pēdējās nedēļās man ir bijušas problēmas ar savu servi, bet šodienas vējainajos apstākļos tās kļuva vēl lielākas. Tomēr centos nedomāt par slikto, koncentrējoties katrai izspēlei”, pēc mača sacīja Klijstersa, piebilstot, ka arī Stosurai īpaši neesot sekmējies ar servi. To apstiprināja arī austrāliete: „Šie bija vējainākie apstākļi Ņujorkā, kuros esmu spēlējusi un, protams, sliktākā servēšana no manas puses visā turnīrā. Ja nespēj uzvarēt nevienu savu serves geimu trešajā setā, tad ir jāzaudē. Kopumā varu būt apmierināta ar turnīru, tomēr nekādi ar šīs dienas maču”. Stosurai ceturtdaļfināla sasniegšana ir labākais panākums Ņujorkā – līdz šim viņa nekad nebija tikusi tālāk par 2.kārtu.

Šodien noteiks abas pārējās pusfinālistes

Klijstersa un Viljamsa līdz šim savā starpā spēlējušas 12 reizes un katrai pa sešām uzvarām (pēdējās četras gan beļģietei). Tomēr par šo maču domāsim nedaudz vēlāk – šodien priekšā atlikušās divas ceturtdaļfinālu cīņas. Jau 20:00 pēc Latvijas laika igauniete Kaja Kanepi centīsies sasniegt savu pirmo „Grand Slam” pusfinālu, tiekoties ar krievieti Veru Zvonarjovu, bet divos naktī slovākiete Dominika Cibulkova centīsies izrādīt pretestību dānietei Karolīnai Vozņacki.

Izmantotie resursi:
The US Open 2010 - Grand Slam Tennis - Official...

Kura tenisiste uzvarēs pusfināla spēlē?

  • 35

  • 13


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2010-09-08 12:55, pirms 14 gadiem
Go Viljamsa Go!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-09-08 14:05, pirms 14 gadiem
Kima vislabākā !!! Nekas nav tik nepatīkams kā slājošā Viljamsa ( abas Viljamsas !!!) !!! Pietiek ar to, ka viņai vakar totāli paveicās!!! Itālietei pārāk lielā emocionalitāte patraucēja, bet tik skaistas izspēles viņas izpildījumā !!!

     [+] [-]

, 2010-09-08 15:04, pirms 14 gadiem
sasperjods rakstīja: pat amerikāņi slimo par pretiniecēm Viljamsām
Saksim ar to ka tikai viena Viljamsa spele!

Bet ja skaitjies Austarlijas un Vimbeldonas turnirus tad par Serenu fanoja viss skalak!

Vnk ASV lidzjuteji saprot speli un atbalsta ari pretinieces labo izspeli! Pirmaja seta fanoja par abam,bet otraja ja skatijies tad liels parsvars bija tieshi par Viljamsu!
Lidzjuteji grib redzet shovu,lielisku speli no abam tenisistem!