Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Federers pret Soderlingu par vietu pusfinālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Federers pret Soderlingu par vietu pusfinālā
Rodžers Federers un Robins Soderlings
Foto: AFP/Scanpix

Ņujorkā notiekošajā "US Open" turnīrā trešdien notiks pirmās divas ceturtdaļfinālu cīņas vīriešu vienspēlēs, kā arī divi mači par iekļūšanu pusfinālā arī dāmu turnīrā. Dienas nagla – Rodžers Federers pret Robinu Soderlingu.

No šodienas tenisa līdzjutējiem būs iespēja redzēt visus mačus pilnībā, un spēles vairs nepārklāsies, jo tiks aizvadītas Artūra Eša kortā. Runa ir par vienspēlēm kā kungu tā, dāmu sacensībās. Šodien kopumā tiks aizvadītas četras spēles – pa divām vīriešu un sieviešu ceturtdaļfinālos.

Kungi

Viennozīmīgi dienas gaidītākā spēle būs Rodžera Federera un Robina Soderlinga tikšanās. Šis mačs būs programmas noslēgumā, un tā sākums paredzēts ap plkst. 4:00 ceturtdienas agrā rītā pēc Latvijas laika. Favorīts Federers, taču iespējas tikt tālāk noteikti ir arī Soderlingam. Zviedram bija nepieciešamas 13 spēles, lai tiktu pie pirmās uzvaras pret, iespējams, visu laiku labāko tenisistu. Tas notika pērnā gada izskaņā Apvienotajos Arābu Emirātos notikušajā "Capitala World Tennis Championship" turnīrā. Sacensības pusnopietnas, tāpēc oficiālajā statistikā šī spēle neparādās. Tiesa, nākamais mačs, ko abi spēlēja, gan parādās. Soderlings četros setos apspēlēja Federeru šī gada "French Open" turnīra ceturtdaļfinālā, pārtraucot šveicieša supersēriju. Rodžers bija iekļuvis "Grand Slam" pusfinālā 23 turnīros pēc kārtas.

Šobrīd labāk izskatās Federers, kuram pagaidām nav neviena zaudēta seta, tuvu tam viņš bija iepriekšējā kārtā pret Jirgenu Melceru, kad otrā seta taibreikā divreiz pieckārtējam čempionam talkā nāca tīkls. Spēles atslēgas – Soderlingam, kā vienmēr labi jāservē. Federeram – jāizvairās no backhand kļūdām. Pērn Ņujorkā Federers zviedru pieveica četros setos. Šī mača uzvarētājs pusfinālā tiksies ar Novaku Džokoviču vai Gaelu Monfīsu.

Arī serba un francūža spēlē ir izteikts favorīts – Džokovičs, kurš Ņujorkā pēdējos divos gados bijis pusfinālā, bet pirms tam finālā, visas trīs reizes zaudējot Federeram. Šāds pusfināls iespējams arī šoreiz. Nole uzvarējis visas četras spēles pret atraktīvo francūzi, tiesa, tikai vienā gadījumā viņam tas izdevies, nezaudējot nevienu setu. Ņujorkā abi reiz jau tikušies. Pirms pieciem gadiem pirmajā kārtā Džokovičs Monfīsu apspēlēja piecos setos, tiesa, toreiz abi bija ļoti zaļi. Šī mača sākums ap plkst. 22:00.

Dāmas

Tāpat kā vīriešu sacensībās, arī vājā dzimuma pārstāvju mačos ir izteiktas favorītes. Šodienas spēļu dienu ievadīs Vera Zvonarjova un Kaja Kanepi (plkst. 20:00). Favorīte krieviete, kurai bukmeikeri paredz uzvaru ar vismaz piecu geimu pārsvaru. Abas tenisistes līdz šim nav tikušās, bet šajā turnīrā stabilāk spēlē Vimbldonas fināliste Zvonarjova, kura iet bez zaudētiem setiem un divos mačos – pret Andrea Petkoviču un Zuzanu Kučovu – zaudējusi tikai trīs geimus, bet pārējos mačos uzvarējusi ar pieciem un sešiem geimiem, tiekot galā attiecīgi ar Aleksandru Dulgeru un Sabīni Liziki.

Kanepi savā ziņā var būt priecīga, ka tikusi tik tālu, jo viņa bija pelnījusi zaudēt iepriekšējo spēli pret beļģieti Janīnu Vikmaijeri. Pērnā gada pusfināliste Vikmaijere uzvarēja pirmos septiņus geimus un bija vadībā ar setu un breiku, bet pamanījās izlaist uzvaru un zaudēt trīs setos. Spēles atslēgas – Kanepi jāservē stabilāk nekā iepriekšējos mačos un nav jātaisa muļķīgas kļūdas (iepriekšējā mačā 46 nepiespiestās kļūdas), savukārt Zvonarjovai maksimāli jāizmanto iespējas. Spēcīgu sitienu apmaiņā no gala līnijas uzvarēs tā, kura pieļaus mazāk kļūdu.

Plkst. 2:00 naktī notiks Karolīnas Vozņacki un Dominkas Cibulkovas spēle. Vozņacki visas pretinieces līdz šim grāvusi, grūtāko maču aizvadot pret Mariju Šarapovu (6:3, 6:4). Krievieti iegāza servēšana. Ar servi problēmas ir arī Cibulkovai, it sevišķi tas attiecas uz otro servi. Iepriekšējā kārtā Dominka divos setos izslēdza Svetlanu Kuzņecovu, kura faktiski pati zaudēja to spēli, nevis Cibulkova uzvarēja. Kuzņecova pirmajā setā bija priekšā ar breiku, pēc tam neizmantoja astoņas breikbumbas un vēlāk zaudēja setu ar 5:7. Arī otro setu Kuzņecova atdeva no breika pārsvara. Cibulkovai šodien noteikti būs vitāli noturēt augstu pirmās serves procentu, pretējā gadījumā spēle var beigties ļoti ātri. Abas tikušās piecas reizes, no kurām pēdējās četras uzvarējusi dāniete. Pēdējā tikšanās abām bija pirms pāris nedēļām Ņūheivenā. Vozņacki toreiz uzvarēja ar 6:4, 6:1. Pirmo setu dāniete "paņēma" no 2:4...

Visas šodienas spēles tiešraidē "Eurosport", kā arī daudzviet internetā.

"US Open", 08.09. programma

LaiksSpēleUnibet Prognoze
20:00Vera Zvonarjova – Kaja Kanepi1.29 – 3.50
22:00 *Novaks Džokovičs – Gaels Monfīss1.25 – 3.90
02:00Karolīna Vozņacki – Dominika Cibulkova1.07 – 8.50
03:30 **Rodžers Federers – Robins Soderlings1.25 – 4.00

* - pēc Zvonarjovas un Kanepi spēles
** - pēc Vozņacki un Cibulkovas spēles

Kuri tenisisti tiksies pusfinālā?

  • 58

  • 14

  • 9

  • 3


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-09-08 17:41, pirms 14 gadiem
Lieku uz soderlingu 4vai 5 setos iesaku uzlikt

     [+] [-]

, 2010-09-08 17:48, pirms 14 gadiem
Spicajā galā nekādu pārsteigumu nav un nebūs

     [+] [-]

, 2010-09-08 17:55, pirms 14 gadiem
Cerams ka tik traki neies kā Klijstersai,kas vispār pag.nakt savas serves vinnēja 30% gadijumos.Paveicās ka Stosura bija tik pat precīza.

  -1 [+] [-]

, 2010-09-08 18:49, pirms 14 gadiem
monfiss paņems. stabili.

  +2 [+] [-]

, 2010-09-08 19:08, pirms 14 gadiem
"Kanepi savā ziņā var būt priecīga, ka tikusi tik tālu, jo viņa bija pelnījusi zaudēt iepriekšējo spēli pret beļģieti Janīnu Vikmaijeri"
Autor, kāpēc tāds kategorisms?
Es skatījos spēli un domāju tieši pretēji - absolūti pelnījusi uzvarēt, jo spēja lauzt spēli pret spēcīgu, rangā augstāku pretinieci

     [+] [-]

, 2010-09-08 19:22, pirms 14 gadiem
šitā spēle jāskatāāās !!! Par Federeru

  -1 [+] [-]

, 2010-09-08 19:51, pirms 14 gadiem
Federeram seja izskatās tāda mīksta, kā kāmim

  +1 [+] [-]

, 2010-09-08 20:23, pirms 14 gadiem
timoty rakstīja: "Kanepi savā ziņā var būt priecīga, ka tikusi tik tālu, jo viņa bija pelnījusi zaudēt iepriekšējo spēli pret beļģieti Janīnu Vikmaijeri"
Autor, kāpēc tāds kategorisms?
Es skatījos spēli un domāju tieši pretēji - absolūti pelnījusi uzvarēt, jo spēja lauzt spēli pret spēcīgu, rangā augstāku pretinieci
vel jo vairāk, ka sieviešu tenisā pie rezultāta 6:0 5:0 40:0 servējot ir 50% iespējamība zaudēt.

  -1 [+] [-]

, 2010-09-08 21:07, pirms 14 gadiem
Federers apspēlēs Soderlingu "pēc notīm"!!!Nav skaidrs, par kādu naglu te ir runa!!?? Noteikti daudz saistošāka, ja kāds nenobeigsies no karstuma, būs Džoko - Monfisa spēle, jo tā noteikti nebūs vienos vārtos kā pieminētā naglas spēle !!!!!!!!

     [+] [-]

, 2010-09-08 21:19, pirms 14 gadiem
Ir kas jauns? rakstīja: mdaa, 3:30 Labi vismaz, ka 21:30 parādīs Monfisa triumfu!

izklausies peec iistena tenisa eksperta!

  -1 [+] [-]

, 2010-09-08 21:21, pirms 14 gadiem
Go Roger..Go...

  +2 [+] [-]

, 2010-09-08 22:46, pirms 14 gadiem
Kungi, neuztraucaties, ka spēle 3.20. Tas tik labi, varēs piecelties no rīta un pirms darba vai kādam pirms skolas tieši noskatīties naglas 5. seta finālu