Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Ņujorkā noskaidros pirmās divas pusfinālistes

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ņujorkā noskaidros pirmās divas pusfinālistes
Kima Klijstersa
Foto: AFP/Scanpix

"Flushing Meadows" tenisa kompleksā Ņujorkā šodien "US Open" ietvaros notiks pirmās divas ceturtdaļfināla cīņas dāmu vienspēļu turnīrā, kā arī tiks pabeigta 4. kārta kungu sacensībās.

Dāmas

Kā pirmās ceturtdaļfinālu cīņu aizvadīs Venusa Viljamsa un Frančeska Skjavone. Mačs Artūra Eša kortā. Pirms tam tur paredzēta vīriešu dubultspēle un Stanislasa Vavrinkas mačs pret Semu Kveriju. Viljamsa uzvarējusi visas septiņas spēles pret "French Open" čempioni Skajavoni. Četras uzvaras gūtas divos setos, bet trīs mačos uzvarai nepieciešami trīs seti, tā tas bijis pēdējās divās spēlēs. Abas tenisistes turnīrā pagaidām nav zaudējušas ne seta, iespaidīgāk izskatījusies itāliete. Viljamsas tēvs Ričards, kurš pilda abu māsu trenera funkcijas, atklājis, ka Venusai arvien mieru neliekot ceļgala savainojums, kas būtiski ietekmējot viņas sniegumu arī šajā turnīrā.

Šī mača uzvarētāja pusfinālā tiksies ar pērnā gada čempioni Kimu Klijstersu vai Samantu Stosuru. Arī šajā pārī izteikta favorīte – Klijstersa. Beļģiete Stosuru apspēlējusi visās trīs spēlēs, turklāt visos gadījumos divos setos. Stosurai papildus nepārliecinošai formai šodien varētu traucēt nogurums – šajā turnīrā viņai aiz muguras desmit seti, salīdzinot ar astoņiem Kimai. Pēdējais mačs pret Dementjevu Stosurai bija vairāk nekā 2,5 stundu ilgs. Klijstersas un Stosuras mača sākums plkst. 2:00 naktī, arī Eša kortā.

Kungi

Vīriešu turnīrā šodien tiks noskaidroti pēdējie četri ceturtdaļfinālisti. No astoņiem tenisistiem, kuri šodien dosies kortā, pieci pārstāvēs Spāniju, turklāt divos mačos būs spāņu dueļi. Tā ranga līderis Rafaels Nadals ap plkst. 4:00 no rīta tiksies ar Felisiano Lopesu, kurš Nadalu apspēlējis pēdējā mačā, kas notika neilgi pirms Vimbldonas Londonā. Nadals turnīrā nav zaudējis ne seta un arī pat nav ne reizi ticis nobreikots. Otro spāņu dueli veidos Fernando Verdasko un Davids Ferers. Šajā pārī uzvarētāju prognozēt sarežģīti. Savstarpējos mačos 6-4 pārsvars Verdasko, taču vienīgajā spēlē uz "hard" uzvarējis Ferers. Davids arī pašlaik izskatās pārliecinošāk un turnīrā visas uzvaras izcīnījis trīs setos. Šī mača sākums ne ātrāk kā plkst. 23:00

Tikmēr dienas agrākā spēle plkst. 18:00 notiks Luī Ārmstronga stadionā, kur tiksies Tomijs Robredo un Mihails Južnijs. Izteikts favorīts krievs, taču Robredo uzvarējis divas no trim spēlēm pret Krievijas otro numuru, tikmēr Južnijam vienīgā uzvara atnākusi tieši Ņujorkā. Pirms četriem gadiem viņš Robredo šajā pašā stadijā apspēlēja ar 6:2, 6:0, 6:1. Robredo sniegumu šajā turnīrā grūti novērtēt. Pirmajā kārtā viņš viegli tika galā ar viduvēju tenisistu Lukašu Rosolu, bet nākamajās divās cīņās viņa pretinieki – Žiljēns Beneto un Mikels Lodrā – izstājās savainojumu dēļ. Južnijs spēlējis četrus setus gan pret Dudi Selu, gan Džonu Isneru.

Savukārt ap plkst. 20:00 Eša kortā dosies pēdējais amerikānis turnīrā – Sems Kverijs un Stanislas Vavrinka. Pēdējais, kā zināms, 3. kārtā izsita Endiju Mareju. Šveicietis spēlē guva kājas savainojumu, kas varētu atstāt iespaidu uz viņa izredzēm šodienas mačā. Vienīgajā savstarpējā mačā pirms gada Indianvelsas Māsterī uzvarējis Vavrinka, kurš bija pārāks trīs setos, pēdējā ar 10:8 taibreikā.

"US Open". Vīriešu vienspēles, 4. kārta, 07.09

SpēleUnibet prognoze
(1) Rafaels Nadals – (23) Felisiano Lopess1.05 – 10.00
(8) Fernando Verdasko – (10) Davids Ferers1.75 – 2.04
(12) Mihails Južnijs – Tomijs Robredo1.38 – 2.98
(20) Sems Kverijs – (25) Stanislass Vavrinka1.75 – 2.05

Sieviešu vienspēles. Ceturtdaļfināli

SpēleUnibet prognoze
(1) Caroline Wozniacki – Dominika CibulkovaTrešdien
(2) Kima Klijstersa – (5) Samanta Stosura1.23 – 4.00
(3) Venusa Viljamsa – (6) Frančeska Skjavone1.41 – 2.85
(7) Vera Zvonareva – (31) Kaia KanepiTrešdien

Izmantotie resursi:
The US Open 2010 - Grand Slam Tennis - Official...

  -2 [+] [-]

, 2010-09-07 12:39, pirms 14 gadiem
Shodien par Rafu,Kveriju un Viljamsu!

  +2 [+] [-]

, 2010-09-07 18:43, pirms 14 gadiem
Mans minējums, ka uzvarēs Nadals, Ferers, Južnijs un Vavrinka

gribētos Vavrinka - Nadal pusfinālu redzēt

     [+] [-]

, 2010-09-07 23:42, pirms 14 gadiem
buus Vavrinka- Nadal