Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

"US Open" vīriešu vienspēļu ceturtdaļfinālā Džokovičs pret Monfisu

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

"US Open" vīriešu vienspēļu ceturtdaļfinālā Džokovičs pret Monfisu
Gaels Monfiss
Foto: AFP/Scanpix

Noskaidrots pirmais „US Open” vīriešu vienspēļu turnīra ceturtdaļfināla pāris. Apspēlējot savus sāncenšus trijos setos, labāko astoņnieku sasniedza serbs Novaks Džokovičs un francūzis Gaels Monfiss. Trešdien gaidāmā cīņa abiem būs jau piektā savstarpējā – līdz šim visās uzvarējis serbs.

„US Open” vīriešu vienspēļu turnīrā sākts noskaidrot ceturtdaļfinālistus. Pirmajā spēlē tikās divi Francijas tenisisti – Rišārs Gaskē un Gaels Monfiss. Šī bija pirmā reize profesionālās tenisa ēras vēsturē, kad „US Open” 4.kārtā tikās divi šīs valsts sportisti, kas būtībā ir visai pārsteidzošs fakts. Bukmeikeru prognozēs neliela favorīta loma tika atvēlēta Gaskē, taču spēle to neapstiprināja. Pirmajā setā Monfiss ātri ieguva breika pārsvaru, ko bez lieka stresa nosargāja – 6:4. Arī otrā seta sākumā emocionālais francūzis bija priekšā ar breiku (2:0), taču Gaskē prata rezultātu līdzsvarot un tikt viena uzvarēta geima attālumā no uzvarēta seta (5:4). Seta galotne gan viņa neizdevās – vairākas kļūdas nevietā un otrais zaudētais sets – 5:7. Trešā seta vidū Gaskē vairakkārt lieliski nospēlēja pie tīkla un ieguva stabilu 5:2 vadību. Šķita, ka ceturtais sets ir neizbēgams, tomēr pat no šāda pozīcijas viņš nespēja uzvarēt setā. Gan pie savas, gan pretinieka serves gaskē vairākas izspēlējas nospēlēja tā, it kā nemaz nevēlētos uzvarēt, kas noveda pie loģiska zaudējuma setā un mačā – 4:6, 5:7, 5:7. Monfisam šis ir trešais „Grand Slam” turnīru ceturtdaļfināls un viņš kļuvis par pirmo francūzi kopš 2000. gada, kurš iekļuvis „US Open” labāko astoņniekā.

Francūža pretinieks cīņā par pusfinālu būs serbs Novaks Džokovičs. Džokoviča pretinieks šodien bija mājinieku cerība Mārdijs Fišs, kurš šovasar bija ļoti labi spēlējis hard kortos. Diemžēl šodien sīva cīņa izpalika – amerikānim neveicās ar savu spēcīgāko ieroci – servi, bet citos spēles elementos krietni meistarīgāks jau ir Džokovičs. Pirmajā setā Džokovičs pretinieka servi lauza jau otrajā geimā, tomēr uzreiz pēc tam zaudēja arī savējo. Sekoja vēl viens breiks, taču pēc tā abi tenisisti saņēmās pie savas serves, kas noveda pie 6:3 serba labā. Otrajā setā Fišs šķita apņēmības pilns, tomēr piektajā geimā atkal tika nobreikots. Iespējams, spēle izvērstos savādāk, ja nākamajā geimā amerikānis paņemtu kaut vienu no trijām breikbumbām pēc kārtas. Tas neizdevās, vēlāk tika zaudēts sets ar 4:6, bet trešajā setā īstas cīņas vairs nebija. Džokovičam pārliecinošs triumfs ar 6:3, 6:4, 6:1, kas bija jau sestā uzvara pret Fišu sešās tikšanās reizēs.

Trešdienas mačā favorīta lomā noteikti būs Džokovičs, kurš centīsies sasniegt jau ceturto „US Open” pusfinālu pēc kārtas. Abu tenisistu savstarpējā bilance ir krietni par labu serbam – uzvarētas visas četras spēles. Vienīgā tikšanās reize „US Open” kortos 2005. gadā gan noslēgusies tikai piecos setos – 7:5, 4:6, 7:6(5), 0:6, 7:5. Šodien paredzētas vēl divas vīriešu vienspēļu turnīra 4.kārtas cīņas – tajās pārliecinoši favorīti ir Rodžers Federers un Robins Soderlings.

Izmantotie resursi:
The US Open 2010 - Grand Slam Tennis - Official...

Kurš tenisists iekļūs "US Open" pusfinālā?

  • 30

  • 24


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2010-09-06 23:33, pirms 14 gadiem
Jā, Džoko izskatījās labs, bet nu Monfiss ar bija pielicis pēc spēles pret Tipsareviču, vairs nebija tik lielu kritumu. Gaskē neizmantoja ļoti daudz iespējas, domāju pret Džoko tas neies cauri. Bet nu mana prognoze 3:1 - Monfiss. Cerams tikai, ka botas mainīs retāk, 3x 2 mačos pa traku

  +2 [+] [-]

, 2010-09-07 00:19, pirms 14 gadiem
Tā botu mainīšana "pieder pie lietas",-gan,pīppauze,gan mazliet izsit pretinieku no ritma,taču,-kas nav aizliegts,tas ir atļauts(un otrādi)!! Monfiss šodien atkal "labais''!

  +1 [+] [-]

, 2010-09-07 16:02, pirms 14 gadiem
Jūs traki esat, ClownFilsam tak rīt nav izradžu!