Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Nadals viegli tiek galā ar Simonu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Nadals viegli tiek galā ar Simonu
Rafaels Nadals
Foto: AFP/Scanpix

ATP ranga līderis Rafaels Nadals "US Open" 3. kārtu pārvarējis visnotaļ vieglā spēlē, trīs setos apspēlējot "kļūdu mašīnu" Žilu Simonu no Francijas – 6:4, 6:4, 6:2. Par vietu ceturtdaļfinālā Nadals cīnīsies ar savu tautieti Felisiano Lopesu, kuram sanāca vēl vieglāka pastaiga.

Pirmajos divos setos Nadals Simonu nobreikoja pa vienai reizei, ar ko bija gana, lai "paņemtu" setus ar 6:4. Trešā seta sākumā Simons sevi nobreikoja jau pirmajā giemā, pēc tam izgāžot arī trešo geimu, kas nozīmēja to, ka spānis bija priekšā ar dubultbreiku. Ar to arī šajā mačā viss bija beidzies. Nadalam uzvara ar 6:4, 6:4, 6:2.

Simonam šoreiz neattaisnojās pasīvais aizsardzības teniss, jo Nadals aicinājumus uzbrukt izmantoja ar augstu realizācijas procentu. Visa mača laikā Simonam bija tikai viena breikbumba – brīdī, kad spānis servēja par uzvaru mačā pie 5:2. Nadals diezgan pārsteidzoši līdzšinējos trīs mačos vēl ne reizi nav zaudējis savu servi. Tiesa, arī pretinieki nav bijuši augstākās klases – Gabašvili, Istomins un tagad Simons, no kura tika gaidīts vairāk. Francūzim 41 nepiespiestā kļūda, Nadalam arī diezgan daudz – 32.

Nākamajā kārtā Rafa tiksies ar savu tautieti Felisiano Lopesu, kuram bija treniņspēle pret Ukrainas otro numuru Sergiju Stahovski. Pirmajā setā Lopess uzvarēja ar 6:2, otrajā bija priekšā ar 4:0, kad Stahovskis izstājās. Oficiālā versija - kājas savainojums, tiesa, galvenais iemesls ir nogurums. Pagājušajā nedēļā Stahovskis uzvarēja turnīrā Ņūheivenā, bet šonedēļ Ņujorkā spēlēja gan vienspēles, gan dubultspēles.

Nadals ar Lopesu spēlējis septiņas reizes un uzvarējis piecas. Tiesa, pēdējā mačā, kas notika pirms Vimbldonas pārbaudes turnīrā Londonā, pārāks divos setos bija Lopess. Šī pāra uzvarētājs ceturtdaļfinālā tiksies ar cita Spānijas dueļa – Davids Ferers un Fernando Verdasko – uzvarētāju. Līdz ar to Spānijai noteikti būs vismaz viens pārstāvis pusfinālā.

  -3 [+] [-]

, 2010-09-06 00:14, pirms 14 gadiem
Neteikšu gan ka viegli
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-09-06 00:47, pirms 14 gadiem
Nadals brauc arī pēc US Open titula

  +3 [+] [-]

, 2010-09-06 02:53, pirms 14 gadiem
Wermahlen rakstīja: Nadals brauc arī pēc US Open titula
Arī fināls viņam būtu panākums, jo nekad vēl nav spēlējis "US Open" finālā. Šogad pat sauktu viņu par vienu no galvenajiem (nevis parastajiem) favorītiem, tomēr naudu uz viņu tik viegli neliktu. Ne reizi vien Rafa pierādījis, ka uz hārda viņš var zaudēt praktiski jebkuram hārda speciālistam.

     [+] [-]

, 2010-09-06 05:43, pirms 14 gadiem
mister_negative rakstīja: tad tu vnk speli neredzeji
redzēju gan ,tas ka vinnēja 3 detos nenozīmē ,ka viegli

  +1 [+] [-]

, 2010-09-06 05:47, pirms 14 gadiem
Nu,bet Isners laikam savu pulveri šogad izšāvis (vasarā). Gaidīju sīvāku cīņu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-09-06 16:51, pirms 14 gadiem
Rafa vispār ir kolosāls!Kortā tik nopietns, koncentrējies,pat nikns, šķiet pat pasmaidīt vispār nav spējīgs...Toties pēc spēles intervijā, tik atraisīts, jautrs, nu vienkārši foršs- it kā apmainīts ar kādu citu .Beidzot matus savedis kārtībā