Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

2014. gada fināla atkārtojumā Čiliča un Nišikori duelis

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

2014. gada fināla atkārtojumā Čiliča un Nišikori duelis
Marins Čiličs
Foto: AP/Scanpix

"US Open" trešdien gaidāmajos ceturtdaļfinālos būs 2014. gada fināla atkārtojums vīriešu turnīrā un viena garantēta "Grand Slam" pusfinālu debitante dāmu sacensībās.

Dienas mačs – Čiličs pret Nišikori

Abiem 2014. gadā Ņujorkā bija pirmais "Grand Slam" fināls. Marins Čiličs japāni toreiz sagrāva ar 6:3, 6:3, 6:3. Kei Nišikori visos savstarpējos mačos vadībā ar 8-6, bet Čiličs dominējis "Grand Slam" dueļos, kur viņam 3-1 pārsvars, ieskaitot 2-1 Ņujorkā. Nišikori 2010. gadā 2. kārtā uzvarēja piecu setu cīņā, bet Čiličs 2012. gadā 3. kārtā uzvarēja četru setu mačā un, kā jau minēts, divus gadus vēlāk bija pārāks finālā.

Čiličs kopš tā laika ir spēlējis vēl divos "Grand Slam" finālos, abos zaudējot Rodžeram Federeram, bet Nišikori nav spējis aizsniegties līdz vēl kādam finālam. Viņš pārsvarā nesekmīgi spēlējis "Grand Slam" ceturtdaļfinālos, kur japānim 2-6 bilance, bet Čiličam ir 5-7.

Džokovičam mačs pret Federeru pieveikušo Milmanu

Šajā ceturtdaļfinālā tika gaidīta Novaka Džokoviča tikšanās ar Rodžeru Federeru, taču Šveices tenisists nepaveica savu uzdevuma daļu, 4. kārtā sensacionāli zaudējot Džonam Milmanam. Austrālijas tenisists, pateicoties Federera izlaistajam pārsvaram visos zaudētajos setos un 76 nepiespiestajām kļūdām, ar 11. mēģinājumu uzvarēja Top 10 spēlētāju.

Federers zaudējumā vainoja lielo karstumu, kas pat vakara mačam radījis pārāk sarežģītus apstākļus, kuros Brisbenā dzimušais Milmans ir vairāk pieradis un bija krietni "dzīvāks" par Federeru. Šodien Milmanam būs citādāks pretinieks – agresīva sāncenša vietā stāsies arī daudz no aizsardzības spēlējošais Džokovičs, kurš darbojās Milmanam līdzīgā stilā. Džokovičs nekad nav zaudējis "US Open" ceturtdaļfinālā (10-0) un Milmanu abu vienīgā iepriekšējā tikšanās reizē, kas bija jūnijā Londonā, sagrāva ar 6:2, 6:1.

Kīsai mačs pret Šarapovas pāridarītāju

Pagājušā gada fināliste Medisona Kīsa ir divu uzvaru attālumā no 2017. gada rezultāta atkārtošanas un būs favorīte gan šodien, gan arī pusfinālā, ja līdz tam tiks. Amerikāniete ceturto reizi tiksies ar Karlu Suaresu Navarro, pret kuru viņai ir 3-0 bilance. Tiesa, visas uzvaras gūtas trīs setu cīņās, turklāt Medisona divreiz uzvarēja pēc zaudējuma 1. setā. Suaresai Navarro ir 0-6 bilance "Grand Slam" ceturtdaļfinālos. Viņai šodien būs otrais ceturtdaļfināla mačs Ņujorkā, pirmais 2013. gadā beidzās ar "sauso" zaudējumu Serēnai Viljamsai.

Kura kļūs par "Grand Slam" pusfinālu debitanti?

Kamēr Japānai vīriešu "Grand Slam" ceturtdaļfinālos bieži spēlējis Nišikori, sieviešu turnīros ceturtdaļfināls sagaidīts pirmoreiz kopš 2004. gada, kad Šinobu Asagoe Ņujorkā ar 1:6, 1:6 zaudēja Lindsijai Devenportei. Šoreiz japāņiem ir pamats gaidīt uzvaru, jo Naomi Osaka ir liela favorīte pret Ļesju Curenko, kurai iepriekšējā kārtā bija veselības problēmas mačā pret čehu tīni Marketu Vondrušovu, atspēlējoties pēc atrašanās iedzinējos ar setu un breiku. Osakas un Curenko līdz šim vienīgais mačs notika 2014. gadā ITF turnīrā Meksikā, kur Osaka uzvarēja ar 6:4, 6:3. Viņai daudz jaudīgāks teniss, ļaujot dominēt, taču šodienas mačs var būt izņēmums, jo abām būs pirmais "Grand Slam" ceturtdaļfināls ar neprognozējamām emocijām.

Trešdienas programma

LaiksSpēle
19:00Naomi Osaka – Ļesja Curenko
Pēc tamMarins Čiličs – Kei Nišikori
02:00Karla Suaresa Navarro – Medisona Kīsa
Pēc tamNovaks Džokovičs – Džons Milmans