Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Klijstersa viegli apspēlē Ivanoviču un sasniedz ceturtdaļfinālu

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Klijstersa viegli apspēlē Ivanoviču un sasniedz ceturtdaļfinālu
Kima Klijstersa
Foto: AFP/Scanpix

Kā pirmā „US Open” dāmu vienspēļu turnīra ceturtdaļfinālā šovakar iekļuvusi pērnā gada čempione Kima Klijstersa, kura ļoti pārliecinoši tika galā ar serbieti Anu Ivanoviču – 6:2, 6:1. Savu nākamo pretinieci beļģiete uzzinās naktī uz pirmdienu, kad savstarpējo maču aizvadīs Samanta Stosura un Jeļena Dementjeva.

Septītajā spēļu dienā „Flushing Meadows” kortos jau bija laiks noteikt pirmās „US Open” sieviešu vienspēļu turnīra ceturtdaļfinālistes. Ļoti saistoša solījās būt jau pirmā spēle, kurā tikās divas kādreizējās WTA ranga līderes – beļģiete Kima Klijstersa un serbiete Ana Ivanoviča. Abas sportistes šī gada turnīrā bija demonstrējušas atzīstamu sniegumu, kas lika cerēt, ka cīņa būs saistošāka, nekā to prognozēja bukmeikeri (pārliecinoša favorīte bija Klijstersa).

Jau spēles pirmajā geimā Ivanovičai bija divas breikbumbas, tomēr Klijstersa tās liedza izmantot. otrajā geimā iespēja palielināt pārsvaru jau bija beļģietei, tomēr arī viņai breiks rokā nedevās. Līdz pirmajai serves laušanai gan nebija jāgaida ļoti ilgi – ceturtajā geimā Klijstersai bija vēl viena iespēja un šoreiz tā bija veiksmīga – 3:1. Ivanovičai gan uzreiz izdevās atspēlēties, taču tas arī bija viss, ko viņa iespēja šajā setā. Nākamajos trīs geimos Klijstersa bija ļoti precīza uzbrukumos, kamēr Ivanoviča bieži kļūdījās. Pirmajā setā viņai 11 nepiespiestās kļūdas un nelabvēlīgais rezultāts uz tablo – 2:6.

Otrajā setā turpinājās pirmā beigu daļas scenārijs. Klijstersa labi servēja un izspēlēs piespieda pretinieci kļūdīties, uzvarot geimu pēc geima. Pie 4:0 vadības beļģiete gan pamanījās zaudēt savu servi, tomēr būtiskus pavērsienus mačā tas neienesa. Galarezultāts – 6:2, 6:1 pēc nepilnas stundas cīņas.

Savu nākamo pretinieci Klijstersa uzzinās naktī uz pirmdienu, kad savstarpējo cīņu aizvadīs austrāliete Samanta Stosura un krieviete Jeļena Dementjeva (nelielā favorītes lomā ir krieviete). Tomēr, neraugoties uz tās spēles iznākumu, droši var sacīt, ka favorīte uz vietu pusfinālā būs Klijstersa. Šodien paredzēts noskaidrot vēl vienu ceturtdaļfināla pāri (Frančeska Skjavone spēlē pret Anastasiju Pavļučenkovu, bet Venusa Viljamsa pret Šaharu Pēru), bet pārējās četras 4.kārtas spēles notiks rīt.

Izmantotie resursi:
The US Open 2010 - Grand Slam Tennis - Official...

Kura būs Klijstersas pretiniece ceturtdaļfinālā?

  • 14

  • 18