Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Pasaules reakcija: Sevastovai teniss ir prieka avots, nevis bizness

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Pasaules reakcija: Sevastovai teniss ir prieka avots, nevis bizness
Anastasija Sevastova: otrais "US Open" ceturtdaļfināls pēc kārtas
Foto: Scanpix

"Anastasijas treneris, Ronalds Šmits, vientuļi sēdēja ložā, taču lepni nēsāja cepuri, kas apliecināja viņa apbrīnu Sevastovas dzimtajai pilsētai Liepājai," pēc Latvijas tenisistes otrreizējas iekļūšanas "US Open" ceturtdaļfinālā rakstīja britu laikraksta "Guardian" apskatnieks Kevins Mičels.

Anastasija Sevastova "US Open" ceturtajā kārtā izslēdz Mariju Šarapovu

ESPN/Associated Press Maria Sharapova eliminated by Anastasija...

“Iespējams, Marijai Šarapovai bija pārāk daudz trīs setu cīņu. Viņa izmēģināja mazliet no visa, pat pārlika raketi otrā rokā, lai izdarītu dažus sitienus no kreisās puses. Tik un tā – pieckārtējai “Grand Slam” čempionei pēc diskvalifikācijas par dopinga lietošanu pilnvērtīga atgriešanās vienā no četriem galvenajiem turnīriem neizdevās. Viņa svētdien zaudēja ar 16. numuru izliktajai Anastasijai Sevastovai no Latvijas ar 7-5, 4-6, 2-6.

Šī bija trešā reize četrās spēlēs, kad Šarapovai bija jāveic pilna distance. Viņas sniegums cīņas gaitā sāka bālēt, turklāt izšķirošajā setā Šarapovas labā roka tika aprūpēta un apsaitēta. Trešajā setā viņa zaudēja 13 no pirmajiem 14 punktiem.

Trīsdesmit gadus vecā krieviete pabeidza spēli ar 51 nepiespiesto kļūdu, salīdzinot ar 14 Sevastovai. Šarapova nebija spēlējusi “Grand Slam” kopš 2016. gada janvāra, kad “Australian Open” laikā tika pieķerta meldonija lietošanā. Viņa izcieta 15 mēnešu aizliegumu un 2017. gada aprīlī atgriezās tūrē, taču Šarapovas reitings bija pārāk zems, lai kvalificētos “Grand Slam” turnīriem.

“French Open” nepiešķīra viņai “wild-card”. Tad viņa plānoja kvalificēties Vimbldonai, taču izstājās kreisās kājas savainojuma dēļ. Šarapova varēja startēt “US Open”, pateicoties Savienoto Valstu Tenisa asociācijas (USTA) piešķirtajam ielūgumam. USTA katrā spēlē atļāva viņai spēlēt Artūra Eša stadionā, kur Šarapova saņēma lieku skatītāju atbalstu – un kritiku no Karolīnas Vozņaki.”

Marija Šarapova krīt no Anastasijas Sevastovas rokas

USA Today https://www.usatoday.com/story/spor...

“Marijas Šarapovas pirmā parādīšanās ASV atklātajā tenisa čempionātā kopš 2014. gada noslēdzās svētdien, kad ar 16. numuru izliktā Anastasija Sevastova savā labā izšķīra ceturtās kārtas dueli ar 5-7, 6-4, 6-2.

Šarapova izlaida 2015. gada “US Open” kājas savainojuma dēļ. Pērn viņai bijai aizliegts spēlēt, jo tenisiste izcieta 15 mēnešu sodu par aizliegtā meldonija lietošanu.

“Man pietrūka tikai spēlēšana un atrašanās sacensību vidē – četri mači, spēlējot fanu un daudzu skatītāju priekšā,” teica Šarapova. “Tādas sajūtas nevar iegūt nekur citur kā “Grand Slam”. Pirmdienas vakars man bija īpašs. Es vienmēr to atcerēšos. Esmu pateicīga par iespēju.”

“US Open” bija tikai piektais Šarapovas turnīrs šogad kopš atgriešanās cīņas aprīlī Štutgartē. “Pagājusī nedēļa bija lieliska. Protams, zaudējums šobrīd nomāc pozitīvās lietas, kas notika pēdējās astoņās vai deviņās dienās., taču ieguvusi esmu ļoti daudz. Tā bija neticama iespēja. Darīju, ko varēju un varu būt lepna.””

Šarapova ceturtajā kārtā izstājas no "US Open"

Yahoo! Sports/AFP https://sports.yahoo.com/shapovalov...

“Marijas Šarapovas atgriešanās “Grand Slam” pēc 15 mēnešu soda izciešanas par dopinga lietošanu svētdien beidzās ar sakāvi, taču bijusī pasaules pirmā rakete uztvēra to kā sava atkārtotā iznāciena svarīgu sastāvdaļu.

Ar 16. numuru izliktā Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova pacentās izslēgt pieckārtējo “Grand Slam” čempioni, Artūra Eša stadionā pārspējot viņu ar 5-7, 6-4, 6-2 un nodrošinot ceturtdaļfinālu pret amerikānieti Slounu Stīvensu, kura izsita Vācijas pārstāvi Jūliju Gergesu ar 6-3, 3-6, 6-1.”

Ar 16. numuru izliktā Anastasija Sevastova sakauj Mariju Šarapovu

The Guardian https://www.theguardian.com/sport/2...

“Spēlētāja, kura bija izsēta ar 146. numuru, četras reizes pēc kārtas ekskluzīvi spēlēja “US Open” galvenajā kortā – Artūra Eša stadionā, lai gan publiski izteicās, ka būtu ar prieku spēlējusi mašīnu stāvvietā. Galu galā Marija Šarapova – tā bija viņa – neattaisnoja ASV televīzijas un rīkotāju uzticību, pakļaujoties Anastasijai Sevastovai, kura maģiskā veidā izlauza ceļu iespaidīgai uzvarai trīs setos.

Tas nebija pārsteigums. Lai gan 16. numurs godīgi ataino viņas pozīciju, pat vērtību nedaudz zaudējušā konkurencē, viņa vienmēr bijusi bīstama. Sevastova bija 5-7, 6-4, 6-2 uzvaras vērta, pavadot divas stundas un 15 minūtes sabiedrībā, kurā galvenā uzmanība tika veltīta viņas konkurentei.

Pirms gada 27 gadus vecā Latvijas pārstāve – kurai teniss ir prieka avots, nevis bizness – tajā pašā turnīra fāzē pārsteidza Johanu Kontu. Ceturtdaļfinālā pret Karolīnu Vozņaki viņa uzvarēja tikai divus geimus, taču atstāja iespaidu, ka viņas talantu nevar ignorēt. Pirms tam viņa pieveica pasaules trešo raketi Garvinji Mugurusu, kura pēc izlaušanās uzvaras Vimbldonā šogad Ņujorkā ieradās kā favorīte.”

“Spēlēt Eša stadionā ir apbrīnojami. Tā ir izprieca. Pirmais sets varēja beigties citādi. Es turpināju cīnīties, skrienot pakaļ katrai bumbai,” Sevastova teica pēc spēles. Viņas nākamā cīņa būs pret amerikānieti Slounu Stīvensu, kura “Ārmstronga” laukumā sakāva ar 30. numuru izlikto Vācijas pārstāvi Jūliju Gergesu.

Sevastova nāk no Latvijas trešās lielākās pilsētas Liepājas. Viņas treneris, Ronalds Šmits, vientuļi sēdēja ložā, taču lepni nēsāja cepuri, kas apliecināja viņa apbrīnu Sevastovas dzimtajai pilsētai (I love Liepāja – es mīlu Liepāju). Viņa ir spēlētāja bez ārišķībām, taču ar gaišu tenisa prātu.”

  +3 [+] [-]

, 2017-09-04 07:13, pirms 7 gadiem
Tas ir pipec-Jūlija ĢĒRĢEŠA !!!!!!!!!

  -2 [+] [-]

, 2017-09-04 07:16, pirms 7 gadiem
Var jau vel izsaut

  -1 [+] [-]

, 2017-09-04 07:48, pirms 7 gadiem
Varētu būt Sevastovas karjeras starts pat lielajās sacenēs, nu sezonas točna!

  +5 [+] [-]

, 2017-09-04 07:52, pirms 7 gadiem
anukatupats rakstīja: Tas ir pipec-Jūlija ĢĒRĢEŠA !!!!!!!!!
Māris cenšas sastādīt konkurenci Suveizdam

  +2 [+] [-]

, 2017-09-04 08:40, pirms 7 gadiem
Ģērģeša!

Sarežģītāk jau laikam vairs tikai ar Ŗ varēja. Ei Tu nost!

  +3 [+] [-]

, 2017-09-04 08:47, pirms 7 gadiem
Nemaz jau Ronijs nebija tik vientuļš.. Bija arī citi Liepājas tenisa spīdekļi, kuri tagad pa ASV dzīvojas - Adrians Žguns, Lina Lileikite..
Nastjas daudzpusībai bravo..

p.s. Gergesu salaboju

  +1 [+] [-]

, 2017-09-04 10:01, pirms 7 gadiem
Vai nu tam Šmitam citas cepures nav, jeb tā kļuvusi par talismanu. Ievēroju to Liepājas naģeni jau Maljorkā, kur Sevastova vinnēja.

     [+] [-]

, 2017-09-04 10:14, pirms 7 gadiem
Prieks par Latvijas labākās tenisistes uzvaru!
Novēlu iekļūt pusfinālā!
Anastasija ir labs piemērs mūsu otrai labākai tenisistei Ostapenko, ne tikai spēles ziņā, bet galvenais manierēs!

  +2 [+] [-]

, 2017-09-04 10:22, pirms 7 gadiem
Neviens vairs nepiemin faktu ka Nastja faktiski jau bija pārtraukusi karjeru! Cik tomēr pareizs lēmums bija atgriezties!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2017-09-04 10:52, pirms 7 gadiem
Kā jau prognozēju, USOpen orgiem aste kājstarpē. Ja visu nedēļu Šarapova bija titulbildē, tad tagad, par laimi, labi ir ka Stīvensa ko ielikt. Anastasijas uzvara ātri ieskrollēta arhīvos.
WTA lapa nedaudz objektīvāk, bet arī ātri izglābjas ar nākamās dienas spēļu prognozēm

  +6 [+] [-]

, 2017-09-04 12:00, pirms 7 gadiem
Reti riebīgs krievu komentētāja Utkina tvits - " Nosvīdusi meitene pieveica Šarapovu" . Lai aizrijas no žults izplūduma! vismaz Šarapovas kviecieni šogad US Open vairs neskanēs.

     [+] [-]

, 2017-09-04 12:47, pirms 7 gadiem
normāls tvīts. mūsu pašu Bērziņš teiktu, ka Šarapova uzdāvina uzvaru...
vorkuta rakstīja: Reti riebīgs krievu komentētāja Utkina tvits - " Nosvīdusi meitene pieveica Šarapovu" . Lai aizrijas no žults izplūduma! vismaz Šarapovas kviecieni šogad US Open vairs neskanēs.

     [+] [-]

, 2017-09-05 14:29, pirms 7 gadiem
nicks rakstīja: Kā jau prognozēju, USOpen orgiem aste kājstarpē. Ja visu nedēļu Šarapova bija titulbildē, tad tagad, par laimi, labi ir ka Stīvensa ko ielikt. Anastasijas uzvara ātri ieskrollēta arhīvos.
WTA lapa nedaudz objektīvāk, bet arī ātri izglābjas ar nākamās dienas spēļu prognozēm
Nesaprotu, kur šobrīd problēma no mārketinga viedokļa. US Open ceturtdaļfinālā ir 4 (četras) amerikāņu tenisistes, turklāt katra savā pārī. Tai skaitā V.Viljamsa. Ir arī ceturtdaļfinālā WTA ranga līdere.
Un ir vīriešu tensiss, kur ceturtdaļfinālos spēlē Nadāls un Federers.
Manuprāt, vēl pietiek tutulbilžu kandidātu visām gaumēm.
Protams, ir scenāriji, kad tas viss var kļūt publikai daudz garlaicīgāk - kaut kāds čehiešu vai baltiešu fināls sievietēm, ātrs trīs setu fināls vīriešiem u.tml, taču līdz tam vēl jātiek.