Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Sevastovai neveiksme arī dubultspēlē

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Sevastovai neveiksme arī dubultspēlē
Anastasija Sevastova un Anne Kjotavonga
Foto: AP/Scanpix

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova pārī ar Lielbritānijas sportisti Anni Kjotavongu nav spējusi iekļūt „US Open” dāmu dubultspēļu turnīra 2. kārtā. Trijos setos ar 6:1, 3:6, 2:6 viņas piekāpās šveicietes Timejas Bašinski un itālietes Tatjanas Garbinas duetam.

Liepājniecei Anastasijai Sevastovai pēc iespējas ātrāk bija jāaizmirst zaudējums vienspēļu turnīra otrajā kārtā krievietei Svetlanai Kuzņecovai, jo jau pēc trīs stundu atpūtas Anastasijai vēlreiz bija jādodas kortā – nu jau lai aizvadītu dubultspēļu turnīra pirmās kārtas maču. Par savu pārinieci dalībai savā pirmajā „US Open” dubultspēļu turnīrā Anastasija bija sarunājusi Lielbritānijas tenisisti Anni Kjotavongu. Abas kopā pirms tam paspēja uzspēlēt arī Bronksas ITF sacensībās, kur tika līdz pusfinālam.

Pēc izlozes šķita, ka Sevastovai un Kjotavongai nav īpaši paveicies – pretinieces Timeja Bašinski (Šveice) un Tatjana Garnina (Itālija) bija labi saspēlējušās tieši pēdējā laikā. Šovasar trīs nedēļu laikā viņas spēlēja trīs finālos, uzvarot divos no tiem – Budapeštā un Prāgā, bet Badgašteinā zaudējot izšķirošajā cīņā. Tie turnīri gan notika uz māla seguma, tomēr reitinga ziņā pretiniecēm krietnas priekšrocības (45. un 38. vieta pret 206. un133.).

Mača sākums gan neapstiprināja to, ka favorītes ir Bašinski un Garbina. Pēc pirmajiem diviem geimiem vēl bija līdzsvars, taču pēc tam Latvijas un Lielbritānijas duets triumfēja piecos geimos pēc kārtas un uzstādīja seta galarezultātu - 6:1. Otrā seta pirmajā geimā Sevastova un Kjotavonga varēja tikt pie vēl viena breika, tomēr pretinieces atspēlējās un pašas tika pie breika ceturtajā geimā. Ar to viņām bija pietiekoši, lai turētos vadībā un virzītos pretī uzvarai setā. Seta galarezultāts 6:3 Bašinski un Garbinas labā. Izšķirošā seta sākumā Sevastovas un Kjotavongas pretinieces arī tika pie pārsvara, kuru tā arī neatdeva, izcīnot panākumu mačā ar 1:6, 6:3, 6:2.

Līdz ar to Anastasijai turnīrs noslēdzies ar 5 dubultspēļu reitinga punktu iegūšanu un 5000 ASV dolāru prēmiju.

Izmantotie resursi:
The US Open 2010 - Grand Slam Tennis - Official...

  +1 [+] [-]

, 2010-09-03 02:03, pirms 14 gadiem
Nāks jauna sezona,tad arī būs mūsu valstī ievērojami tenisa panākumi!

     [+] [-]

, 2010-09-03 05:40, pirms 14 gadiem
nu jau pa visam ptraki.

     [+] [-]

, 2010-09-03 08:38, pirms 14 gadiem
ehh, drūms laiks un sliktas ziņas