Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Dekmeijere un Kerbere nepārvar "US Open" 1.kārtu

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Dekmeijere un Kerbere nepārvar "US Open" 1.kārtu
Līga Dekmeijere
Foto: Sergejs Ņeverkevičs

Ar zaudējumu pirmajā kārtā 2010. gada „US Open” dāmu dubultspēļu turnīrs noslēdzies Latvietei Līgai Dekmeijerei. Spēlējot pārī ar vācieti Angeliku Kerberi, viņa ar 1:6, 6:4, 2:6 piekāpās čehietes Klāras Zakopalovas un austrālietes Jarmilas Grotas duetam.

Arī trešajā spēļu dienā „Flushing Meadows” kortos bija pārstāvēta Latvija – mūsu šī brīža dāmu dubultspēļu līdere Līga Dekmeijere devās cīņās savā sestajā „US Open” dāmu dubultspēļu turnīrā. Pēdējos divos viņai bija izdevies pārvarēt pirmo kārtu un vismaz uz to pašu vajadzēja mērķēt arī šogad. Par savu pārinieci uz šo turnīru Līga ir sarunājusi vācieti Angeliku Kerberi, kura krietni vairāk spēlē vienspēles. To norāda arī abu sportistu atšķirīgās reitinga pozīcijas dubultspēlēs – Līga ir 76., kamēr Kerbere tikai 344. Līdz šim Dekmeijere un Kerbere kopā bija spēlējušas tikai vienu turnīru – 2008. gadā Nīderlandes pilsētas Hertogenbošas sacensībās uz zālāja sasniegts fināls. Par izlozi Latvijas un Vācijas sportistu duets nevarēja sūdzēties – ne čehiete Klāra Zakopalova, ne austrāliete Jarmila Grota nav tās zināmākās dubultspēļu speciālistes un WTA dubultspēļu rangā ieņem attiecīgi 87. un 328. vietu. Interesanti, ka visas šīs cīņas tenisistes (izņemot Līgu) startēja arī vienspēļu turnīrā, zaudējot jau 1.kārtā.

Mačs starp Dekmeijeri /Kerberi un Zakopalovu/Grotu norisinājās 16. kortā, kas vakar bija sekmīgs Anastasijai Sevastovai. Šīs dienas spēles sākums par neko veiksmīgu gan neliecināja. Vadībā Latvijas un Vācijas duets pabija tikai pēc pirmā geima (1:0), bet pēc tam seši zaudēti geimi no vietas un pirmais sets galā – 1:6. Cik neveiksmīgs bija pirmais sets, tik veiksmīgs otrā sākums. Zakopalovai un Grotai pirmo četru geimu laikā izdevās uzvarēt tikai dažās izspēlēs, kas Dekmeijerei un Kerberei deva komfortablu 4:0 vadību. Turpinājums gan bija krietni grūtāks, jo pretinieces nolēma nepadoties. Pievilkušas līdz 2:5, Zakopalova un Grota atspēlēja vienu setbumbu un tika līdz 4:5. Šajā brīdī viņām pat bija breikbumba, lai panāktu 5:5, tomēr Latvijas un Vācijas duetam izdevās to atspēlēt un ar trešo setbumbu setu noslēgt savā labā – 6:4.

Izšķirošā seta sākums atkal labāks izdevās Čehijas un Austrālijas tenisistu duetam - 2:0, tomēr uzreiz pēc tam viņas savu servi zaudēja uz nulles. Diemžēl skaists turpinājums izpalika. Dekmeijere un Kerbere zaudēja nākamos trīs geimus, kas uz tablo jau iededza pavisam nepatīkamo 1:5 rezultātu. Vienu geimu (pie pretinieču serves) gan izdevās atgūt, taču pēc tam trešo reizi setā tika zaudēta sava serve un mačs bija galā – 1:6, 6:4, 2:6. Neraugoties uz zaudējumu, gan Dekmeijere, gan Kerbere saņems pa 5000 ASV dolāru prēmijai, kā arī pieciem reitinga punktiem. Salīdzinājumam ar pērno gadu Līga gan zaudēs 155 punktus, kas jaunākajā rangā viņai var likt zaudēt ap 20 vietām.

Dāmu dubultspēļu turnīrā Latviju pārstāvēs arī Anastasija Sevastova. Par savu pārinieci Anastasija sarunājusi Lielbritānijas pārstāvi Anni Ketovongu (WTA dubultspēļu rangā viņām attiecīgi 206. un 133. vieta). Abas kopā pagājušajā nedēļā spēlēja Bronksas ITF turnīrā, tiekot līdz pusfinālam. Viņu pirmās pretinieces WTA dubultspēļu rangā ieņem augstākas vietas – šveiciete Timeja Bašinski ir 45., bet itāliete Tatjana Garbina 38. Šī spēle notiks naktī uz piektdienu pēc Latvijas laikā - tā ieplānota kā pēdējā (piektā) kortā nr. 10. Pirms tam (ceturtdien ap 20:00 pēc Latvijas laika) Sevastovu gaida arī vienspēļu turnīra otrās kārtas spēle pret krievieti Svetlanu Kuzņecovu. Mačs norisināsies otrajā nozīmīgākajā kortā – „Louis Armstrong”.

Izmantotie resursi:
The US Open 2010 - Grand Slam Tennis - Official...

     [+] [-]

, 2010-09-02 00:25, pirms 14 gadiem
varbut laiks trenet jaunas Anastasijas un Peterishus

  +1 [+] [-]

, 2010-09-02 05:40, pirms 14 gadiem
žel tiešam.

  +1 [+] [-]

, 2010-09-02 07:44, pirms 14 gadiem
Diemžēl viņa nepārtrukti krīt lejā. Izskatās, ka karjeras augstākie punkti ir aiz muguras...

     [+] [-]

, 2010-09-02 09:55, pirms 14 gadiem
bet vienspeles nemaku spelet.
tad nekas neatliek un jaspele dubultspeles.!

     [+] [-]

, 2010-09-02 15:31, pirms 14 gadiem
Tuuriste, kuras meerkjis ir sanjemt naudu vnk par piedaliishanos vien

p.s Kameer nebuus patstaaviigas vienas partneres, liidz tam nekaa arii nebuus.