Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Ostapenko Taškentā zaudē kārtējo neizmantoto iespēju spēli

Ostapenko Taškentā zaudē kārtējo neizmantoto iespēju spēli
Aļona Ostapenko
Foto: AP/Scanpix

Aļonai Ostapenko (WTA 78.) Taškentā neizdevās atkārtot pagājušā gada sasniegumu, šoreiz "International" sērijas turnīrā zaudējot 1. kārtā. Latvijas pirmā rakete trešajā setā divreiz nenoturēja breika pārsvaru un ar rezultātu 6:4, 2:6, 5:7 piekāpās Serbijas tenisistei Bojanai Jovanovski (WTA 106.).

Pirmais breiks, kuru Ostapenko ieguva jau trešajā geimā, bija dāvana. Jovanovski pie rezultāta 30:30 izcēlās ar divām dubultkļūdām pēc kārtas. Nākamajā geimā ar pirmo servi problēmas bija Aļonai, kura ar dominējošu tenisu spēja novērst breikbumbu. Latvijas pirmā rakete trāpīja "backhand" sitienu pa līniju, tam sekoja eiss un "forehand" sitiens pa līniju – 3:1.

Ostapenko tūlīt bija vadībā ar diviem breikiem, otro nopelnot pati. Aļona piektajā geimā labi uzņēma pretinieces servi, serbieti piespiežot vairākas reizes kļūdīties. Šoreiz breiku nostiprināt neizdevās, un Jovanovski breikbumbas izspēlē teicami ar diagonālo "backhand" atsita Ostapenko otro servi. Bojana mirkli vēlāk noturēja servi un no 1:4 pietuvojās līdz 3:4.

Agresīvs gala līnijas teniss turpinājās, un tādā spēlē maķenīt labāka bija mūsu tenisiste, kurai uzbrukumā vairāk opciju, tās arī prasmīgi izmantojot. Servējot par uzvaru setā, Ostapenko ar trim kļūdām izniekoja trīs setbumbas pēc kārtas (40:0), taču pēc tam trāpīja divas labas pirmās serves, setu tomēr pabeidzot uz pozitīvas nots – 6:4.

Jovanovski 2. seta pirmajā geimā atspēlēja divas breikbumbas. Aļonai bija iespēja pirmajā izspēlē, taču ilga sitienu apmaiņa, kuras sākumā Latvijas tenisiste dominēja, beidzās ar Ostapenko sitienu autā. Aļona otro geimu zaudēja "sausā". Ostapenko šajā geimā divas kļūdas, bet vēl divus punktus Jovanovski ieguva, labi atsitot pretinieces otrās serves. Jovanovski 2. setu sāka ļoti apņēmīgi un pēc nospēlētiem trim geimiem bija vadībā ar 3:0.

Ostapenko pēc tam uzvarēja sešos punktos pēc kārtas, taču piektajā geimā līdz breikbumbai aizsniegties neizdevās. Pēc pirmā geima Aļonai šajā setā vairāk breika iespēju nebija, toties pati savu servi vēlreiz zaudēja gan. Tas notika pie rezultāta 2:5. Jovanovski šajā geimā teicami uzbruka ar "forehand" sitienu, kas viņai palīdzēja iegūt divas setbumbas. Pirmās izspēlē tīklā iesita Jovanovski, bet otrajā gadījumā Ostapenko, kura setu tādējādi zaudēja ar rezultātu 2:6.

Latvijas sportiste pēdējo setu sāka ar iespaidīgu uzbrukumu sēriju, Jovanovski pirmajā geimā nobreikojot "uz 15". Breiks uzreiz zaudēts pirmās serves trūkuma un "forehand" kļūdu dēļ. Trešajā geimā Ostapenko atkal atjaunoja breika pārsvaru, šoreiz pretiniecei ar savu servi neļaujot uzvarēt nevienā izspēlē. Un jau atkal nostiprināt breiku nebija pa spēkam. Šoreiz pievīla "backhand" sitiens.

Ostapenko enerģiju tērēja tiesnešu lēmumu apstrīdēšanai, kas viņai ir ļoti raksturīgi. Taisnības labad jāatzīmē, ka, spriežot pēc video atkārtojumiem, vismaz pēdējā setā vairumā gadījumu Aļonas sašutums bija nepamatots. Ostapenko cerība uz trešo breiku setā radās 11. geimā, kad viņa uzvarēja pirmās divas izspēles, taču vairāk šajā geimā sasniegt neizdevās. Jovanovski labi servēja un spēcīgi uzbruka, nodrošinot vismaz taibreiku.

Tas netika spēlēts, jo Ostapenko pie rezultāta 5:6 nenosargāja servi. Aļona cīņas pēdējā geimā no 0:30 panāca 30:30, bet pēc tam iesita tīklā ar "backhand", dodot Jovanovski mačbumbu. Serbijas tenisiste to realizēja ar "forehand" sitienu un svinēja uzvaru ar rezultātu 4:6, 6:2, 7:5. Jovanovski šajā turnīrā spēlē piekto gadu pēc kārtas, sakrājot iespaidīgu 12-3 bilanci. Bojana šeit finālā spēlējusi pēdējos divus gadus, 2013. gadā kļūstot par čempioni, bet pērn titula spēlē zaudējot.

Ostapenko tieši Taškentā debitēja WTA pamatturnīros, šeit pirms gada ar "wild card" sasniedzot 2. kārtu. Toreiz rangā atrodoties vēl tikai 407. vietā, Ostapenko pirmajā mačā ar 6:3, 7:5 apspēlēja Šaharu Pēru, bet 2. kārtā ar 2:6, 6:7(3) piekāpās Ksenijai Pervakai.

Gadu vēlāk atkal spēlējot šajā turnīrā, Ostapenko pirmoreiz WTA sacensībās bija starp izsētajām tenisistēm, tiekot pie septītā numura. Pirmais mačs tādā statusā beidzās ar zaudējumu, lai gan iespējas uzvarēt jau bija.

Aļonai Uzbekistānā šogad bija piektais WTA pamatturnīrs. Trīs no tiem beigušies ar zaudējumiem mačos, kuros viņai bija pārsvars. Vimbldonas 2. kārtā zaudēts Kristinai Mladenovičai, toreiz abos setos neizmantojot breika pārsvaru, bet 2. setā arī vairākas setbumbas. Savukārt "US Open" 2. kārtā viņa 3. setā trīs reizes izlaida breika pārsvaru pret Sāru Erani.

Pērn ar tikšanu līdz Taškentas 2. kārtai Ostapenko ieguva 30 reitinga punktus, kurus jau ir zaudējusi, jo pirms gada šis turnīrs norisinājās dažas nedēļas agrāk. Šoreiz par piedalīšanos vienā mačā pienākas viens punkts un 2220 ASV dolāri. Aļonai nākamais turnīrs paredzēts pēc divām nedēļām Lincā, kur, visticamāk, būs jāspēlē kvalifikācijā.

Spēles statistika. Jovanovski – Ostapenko: 4:6, 6:2, 7:5

"Tashkent Open 2015". WTA "International" sērijas turnīrs uz "hard" seguma

1. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Annika Beck – Elizaveta Kulichkova6:3 6:1
(2) Carina Witthoeft – Kristyna Pliskova4:6 6:3 6:4
Aliaksandra Sasnovich – (3) Polona Hercog4:6 6:3 6:3
(4) Johanna Larsson – Stefanie Voegele6:3 6:3
(5) Katerina Siniakova – Paula Kania6:2 7:6(5)
(6) Margarita Gasparyan – Alexandra Panova7:6(2) 6:1
Bojana Jovanovski – (7) Aļona Ostapenko4:6 6:2 7:5
Yaroslava Shvedova – (8) Andreea Mitu7:5 6:3
Nigina Abduraimova – Petra Martic6:4 6:0
Jana Cepelova – Sabina Sharipova6:2 6:1
Nao Hibino – Anhelina Kalinina6:4 6:4
Kateryna Kozlova – Klara Koukalova6:4 6:0
Aleksandra Krunic – Anett Kontaveit6:2 6:4
Anna-Lena Friedsam – Elena Vesnina6:2 5:7 7:5
Evgeniya Rodina – Urszula Radwanska6:2 6:4
Donna Vekic – Kiki Bertens6:3 1:6 6:3

Slēpts komentārs: casiljas
, 2015-09-29 10:16, pirms 9 gadiem
casiljas rakstīja: Ostapenko mierīgi varētu izdauzīt Gulbi.
.... gultā
, 2015-09-29 10:21, pirms 9 gadiem
Tad kad Aļona izaugs un beidzot kļūs par Jeļenu, viss būs labi - patreiz tāds jaunības trakums
, 2015-09-29 10:33, pirms 9 gadiem
Ko jūs visi pie tā vārda piesienaties.Var padomāt ka viņai vienīgai pase viens vārds bet ģimenē sauc citā vārdā.
, 2015-09-29 10:36, pirms 9 gadiem
Tas SportaFansNR1

Tu tak esi idiots.es domāju ka ar sportu tev vispār nav nekāda sakara. Vienīgais ko tu proti sist pa klaviatūru.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-09-29 11:04, pirms 9 gadiem
Normāli. Pretiniece bija labāka. Kļūs pati spēcīgāka, veiksme biežāk piebiedrosies. Tie zobi uzvara/zaudējums pagaidām ir stāvi un asi, meitenēm raksturīgi.
, 2015-09-29 11:57, pirms 9 gadiem
tas jā, bet uzvešanās laukumā sāk palikt nesimpatiskāka, fināls pret Beku jau bija diezgan traks, šo spēli neredzēju, bet ja tas turpinās, tad nervi laikam uzdod meitēnam
nicks rakstīja: Normāli. Pretiniece bija labāka. Kļūs pati spēcīgāka, veiksme biežāk piebiedrosies. Tie zobi uzvara/zaudējums pagaidām ir stāvi un asi, meitenēm raksturīgi.
, 2015-09-29 13:10, pirms 9 gadiem
timoty rakstīja: tas jā, bet uzvešanās laukumā sāk palikt nesimpatiskāka, fināls pret Beku jau bija diezgan traks, šo spēli neredzēju, bet ja tas turpinās, tad nervi laikam uzdod meitēnam
Varbūt tie ir simptomi 'esmu varena, visas dr...u'? Pagaidām atturēšos apgalvot, tāds brīdis ir katram. Pāris zaudējumi neko neizsaka.
, 2015-09-29 13:26, pirms 9 gadiem
Vispār daudzi, kas pēdējo panākumu sakarā pasekojuši līdzi Aļonai, samērā negatīvi izsakas par viņas uzvedību kortā (nesportiski to say the least). Priecāšanās par pretinieču kļūdām vienkāršās situācijās tā it kā būtu uzvarēts kalendārais GS. Pudeļu mētāšana pēc zaudēta mača. Arī finālista runa bija samērā, nu "es, es, man, man" veidīga.

Skaidrs, ka meitene paškritiska. Bet gan jau ar gadiem nāks arī prāts...
, 2015-09-29 13:40, pirms 9 gadiem
Tā ir normāla uzvedība. Flegmas tenisu nespēlē.
, 2015-09-29 13:41, pirms 9 gadiem
Tas hilss.
Losis esi tu.
, 2015-09-29 14:11, pirms 9 gadiem
a.b. rakstīja: Flegmas tenisu nespēlē.
Tikai holēriķi?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-09-29 16:38, pirms 9 gadiem
a.b. rakstīja: Tā ir normāla uzvedība. Flegmas tenisu nespēlē.
Tā jau ir. No otras puses, meitenes nesēž, kājas izpletušas
, 2015-09-29 21:57, pirms 9 gadiem
KadKarlis rakstīja: Vispār daudzi, kas pēdējo panākumu sakarā pasekojuši līdzi Aļonai, samērā negatīvi izsakas par viņas uzvedību kortā (nesportiski to say the least). Priecāšanās par pretinieču kļūdām vienkāršās situācijās tā it kā būtu uzvarēts kalendārais GS. Pudeļu mētāšana pēc zaudēta mača. Arī finālista runa bija samērā, nu "es, es, man, man" veidīga.

Skaidrs, ka meitene paškritiska. Bet gan jau ar gadiem nāks arī prāts...
Jā, es arī esmu pamanījis viņas uzvedību - kaprīzs skuķis, bez takta un inteliģences. Ja kaut kas nepatīk, tad uzvedas, kā bērns, kam atņemta rotaļlieta.
, 2015-09-30 09:37, pirms 9 gadiem
Žēl, ka Aļonai neizdevās vinnēt jau pirmo spēli - vienkārši nepaveicās...Nav ko pārdzīvot; nākamie mači noteikti būs veiksmīgāki, jo Aļona ir sportiste ar neatlaidīgu raksturu un tas ir svarīgākais. Visus komentārus par viņas nesavaldību kortā uzskatu par nepamatotiem, jo bez emocijām un īsta cīnītāja rakstura lielajā sportā nav ko darīt. Lai veicas, Aļona!
, 2015-10-01 22:13, pirms 9 gadiem
Tikai 8 dubultās?
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Semeņistaja Vācijā pārvar ITF W-100 sērijas turnīra dubultspēļu pirmo kārtu

LETA. Latvijas tenisiste Darja Semeņistaja otrdien Vācijā izcīnīja uzvaru Starptautiskās tenisa federācijas (ITF) Vīsbādenes W-100 sērijas turnīra dubultspēļu sacensību pirmajā kārtā.
Ludmila Kičenoka un Aļona Ostapenko. Foto: Jimmie48 / WTA
4

Ostapenko/Kičenoka piekāpjas Madrides 1/4 fināla izšķirošajā taibreikā

Spānijas galvaspilsētā Madridē turpinās "WTA 1000" māla turnīrs. Latvijas-Ukrainas tenisa tandēms Aļona Ostapenko un Ludmila Kičenoka šodien 1/4 finālā zaudēja ar pirmo numuru izliktajam Beļģijas-Taivānas duetam Elīzai Mertensai/Suvei Sei - 7:6(0), 2:6, 7-10.
Aļona Ostapenko. Foto: Jimmie48 / WTA
19

Madrides 1/8 finālā Ostapenko atzīst Žabēras pārākumu

Spānijas galvaspilsētā Madridē turpinās "WTA 1000" māla turnīrs. Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko 1/8 finālā zaudēja Āfrikas labākajai tenisistei Onsai Žabērai - 0:6, 4:6.