Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Gulbis Vimbldonas kvalifikāciju sāks pret bijušo junioru čempionu

Gulbis Vimbldonas kvalifikāciju sāks pret bijušo junioru čempionu
Ernests Gulbis
Foto: AP/Scanpix

Latvijai prestižais Vimbldonas tenisa turnīrs sāksies pirmdien ap plkst. 15:00 (otrais mačs no 13:00) ar Ernesta Gulbja spēlēšanu kvalifikācijā. ATP ranga 143. vietā esošais Gulbis pirmajā mačā spēkosies ar Kanādas tenisistu Filipu Pelivo (ATP 185.), kurš šeit pirms sešiem gadiem uzvarēja junioru sacensībās.

Gulbis pirmoreiz spēlēs Vimbldonas kvalifikācijā, bet pārējos trīs "Grand Slam" turnīros viņam jau ir kvalifikācijas maču pieredze. Ernests 2006. gadā "US Open" kvalifikācijā zaudēja 2. kārtā, 2007. gadā "Australian Open" nospēlēja tikai vienu maču, bet šogad "French Open" spēja kvalificēties pamatturnīram.

Izejot kvalifikāciju un gūstot vienu uzvaru pamatturnīrā, Gulbis "French Open" sakrāja četras uzvaras, bet kopš tā laika zaudējis trijās no nākamajām četrām spēlēm.

Gulbim Vimbldonā pamatturnīros ir 8-10 bilance, labākais rezultāts – 3. kārta (2013, 2017). Gulbis pirms gada Vimbldonā pieveica Viktoru Estrelju Burgosu un Huanu Martinu Del Potro, pēc tam zaudējot Novakam Džokovičam.

Tiekot līdz 3. kārtai, nopelnīti 90 reitinga punkti. Tā ir gandrīz ceturtā daļa no Gulbja īpašumā esošajiem punktiem (402). Gulbis pagājušā gada Vimbldonas punktus zaudēs 16. jūlijā.

Gulbim zālājs ir visneērtākais segums, uz tā karjeras laikā ATP līmenī (tikai pamatturnīri) sakrājot tikai 12 uzvaras. Gulbja rekords vienā zālāja turnīrā ir divas uzvaras (iespēts četras reizes – trīs pamatturnīros un vienu kvalifikācijā), bet Vimbldonā pamatturnīra sasniegšanai nepieciešamas trīs uzvaras.

Pirmajā mačā Gulbim pretī stāsies 24 gadus vecais Kanādas tenisists Pelivo, kurš 2012. gadā uzvarēja Vimbldonas junioru turnīrā un togad triumfēja arī "US Open".

Pelivo pēc tik daudzsološas junioru karjeras, kuras laikā viņš kļuva par pasaules pirmo numuru, pieaugušo līmenī nav izdevies kļūt par nopietnu spēku. Pelivo reitinga rekords ir 161. vieta, viņš ATP līmenī uzvarējis tikai divos mačos (2-6), abas uzvaras gūstot ļoti sen – 2013. un 2014. gadā, kad pieveikti attiecīgi Jarko Nieminens (soms izstājās) un Filipo Volandri.

Pelivo ir viens "Challenger" tituls un deviņas "Futures" trofejas. Filips šobrīd atrodas sliktā formā – pieci zaudējumi pēdējos sešos mačos.

Vimbldonas vīriešu kvalifikācijas turnīra zars: wimbledon.com


, 2018-06-24 22:27, pirms 6 gadiem
Skatoties uz Gulbja pēdējā laika formu un noticot autoram par Pelivo slikto formu, Gulbim vajadzētu uzvarēt, bet naudu es uz viņu neliktu.
, 2018-06-24 22:32, pirms 6 gadiem
Galīgi neslikts zars. Tiesa gan, izņemot Sonego, kurš ir mālinieks, pārējie ir nezināmi un varbūt visādi. Labas serves īpašniekiem priekšrocība.
, 2018-06-25 08:41, pirms 6 gadiem
Un beigs.
Ludmila Kičenoka un Aļona Ostapenko. Foto: Jimmie48 / WTA

Ostapenko/Kičenoka atspēlējas otrajā setā un sasniedz Madrides 1/8 finālu

Spānijas galvaspilsētā Madridē turpinās "WTA 1000" māla turnīrs. Latvijas-Ukrainas tenisa tandēms Aļona Ostapenko un Ludmila Kičenoka šodien pirmajā kārtā pārspēja igaunieti Ingridu Nīlu un čehieti Lindu Noskovu - 6:1, 7:5.
Aļona Ostapenko. Foto: Tennis Cahnnel
3

Ostapenko: "Ātrie māla laukumi varbūt ir vairāk piemēroti manai spēlei"

Spānijas galvaspilsētā Madridē turpinās "WTA 1000" māla turnīrs, kur Latvijas tenisa līdere ceturtdien iekļuva trešajā kārtā. "Tennis Channel" intervijā Aļona Ostapenko atklāj, ka uzvarēja mazliet vieglāk nekā bija gaidīts.
Aļona Ostapenko. Foto: Scanpix/Reuters
11

Ostapenko Madridē sāk ar pārliecinošu uzvaru un iesoļo trešajā kārtā

Spānijas galvaspilsētā Madridē turpinās "WTA 1000" māla turnīrs. No pirmās kārtas atbrīvotā Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko otrajā kārtā pārspēja spānieti Džesiku Bousasu - 6:3, 6:1.