Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Ostapenko: "Jāspēlē stabilāk, nevajag tik bieži riskēt, jo laukums ir ļoti lēns"

Ostapenko: "Jāspēlē stabilāk, nevajag tik bieži riskēt, jo laukums ir ļoti lēns"
Aļona Ostapenko. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas tenisa zvaigzne Aļona Ostapenko, zaudējot pirmajā mačā Federāciju kausa duelī ar Vāciju, secina, ka šodien ļoti daudz kļūdījusies. Sportiste atzīst, ka viņai nevajadzēja tik bieži riskēt, jo "Arēnā Rīga" laukums ir ļoti lēns, tāpēc uz tā ir grūti izpildīt neatvairāmos sitienus.

"Laukums ir pārāk lēns, bet pret viņu grūti spēlēt uz lēna laukuma," pēc zaudējuma ar 5-7, 4-6 Andrea Petkovičai teica Ostapenko. "Pēdējos turnīros jau spēlēju uz māla, tagad jāatgriežas uz cietā seguma, turklāt arī ir aklimatizācijas problēmas. Šodien man bija ļoti daudz kļūdu. Zināju, kā viņa spēlēs, man bija visas iespējas uzvarēt, bet taisīju kļūdas, kādu pēdējā laikā nebija. Labi izservēju, bet tad ar otro, trešo bumbu vienkārši kļūdījos. Jā, varbūt pati nejūtu, ka vēl neesmu aklimatizējusies, bet bija tādas kļūdas, kurām nevajadzēja būt."

"Protams, ka mājās vienmēr ļoti gribas uzvarēt. Jutu atbildību, šodien ne pārāk gribēju spēlēt pirmā, bet cīnījos, tomēr uztaisīju dažas kļūdas un zaudēju," stāsta Ostapenko. "Jāspēlē stabilāk, nevajag tik bieži riskēt, bet laukums ir ļoti lēns, grūti iesist netveramos sitienus. Kad mainīju ritmu, pretiniece sāka kļūdīties, bet to darīju pārāk vēlu. Laukums ir tāds pats kā februārī, tāpēc visi mači tik ilgi, diemžēl nevarēja uztaisīt ātrāku."

"Spēle bija ar kāpumiem un kritumiem. Ir grūti spēlēt pret Aļonu, jo viņa ir ļoti agresīva. Sākumā biju diezgan pasīva, viņa neļāva iesaistīties spēlē, bet vēlāk arī man izdevās radīt spiedienu uz viņu. Ja citreiz kļūšana dusmīgai nepalīdz, šoreiz man tas pirmajā setā palīdzēja. Pērn nespēlēju izlasē, februārī zaudēju Sabaļenkai un tagad tiešām vēlējos labi nospēlēt," teica Petkoviča. "Kad panācu 5-5, zināju, ka varu uzvarēt. Parasti fokusējos tikai uz sevi, sajutos atbrīvotāka, kājas sāka strādāt labāk. Otrajā setā vairs neapstājos. Kaut viņai bija laba sērija, tāpat paliku mierīga."

"Nevaru teikt, ka man šī sezona ir slikta. Austrālijā saslimu, bet Indianvelsā un Maiami bija smaga izloze. Tagad lēnām atgriežos uz ceļa, turklāt gaidāms mans mīļākais segums - māls. Neesmu noskaņota negatīvi," stāsta tenisiste, kura pirms šī mača šogad WTA līmenī bija uzvarējusi vien divos mačos. "Par rītdienas pretinieci [Diānu Marcinkēviču] neko daudz nezinu. Tagad man gaidāma dopinga kontrole, bet pēc tam došos skatīties viņas spēli un sagatavoties rītdienai."

Petkoviča lika manīt, ka par Latvijas izlases līderes Anastasijas Sevastovas izkrišanu no sastāva sākumā nav zinājusi. "Sākumā domāju, ka būs ļoti laba cīņa, bet tad mēs zaudējām Endžiju (Angeliku Kerberi). Latvija kļuva par favorīti uz papīra, turklāt es pagājušo nedēļu smagi trenējos, jo nedomāju, ka šeit spēlēšu. Pēc tam Anastasija guva traumu. Jā, trauma nekad nav laba ziņa, bet mums tas deva priekšrocības."

"Man patīk, ja pasaules grupu nākamgad paplašinās līdz 16 komandām. Tas palīdzēs arī mums - tur ir ļoti daudz spēcīgu komandu. Tāpat domāju, ka jāspēlē piektdienās un sestdienās, lai spēlētāji paspētu uz nākamo turnīru. Kopumā šis ir sarežģīts jautājums, tagad nav labākais brīdis, lai uz to atbildētu, bet dažas izmaiņas es atbalstītu," Petkoviča stāstīja par plāniem, ka nākamgad Federāciju kausa pasaules grupā varētu spēlēt 16 izlases.


, 2019-04-19 18:47, pirms 5 gadiem
Kā varbūt laukums lēns
, 2019-04-19 18:54, pirms 5 gadiem
Attaisnojumi vienmēr atradīsies
, 2019-04-19 18:57, pirms 5 gadiem
nu re kā, paši sev parocīgu laukumu nemākam sataisīt
, 2019-04-19 18:58, pirms 5 gadiem
Jezin,bet ja vina speles laika riske un redz,ka nekas neiet uz labo pusi uz tablo,tad moz tad vinai vajaga sakt spelet netik riskanti? Kur problema? Cik riski jau vinai nav attaisnojusies,tur galva ir putra.
, 2019-04-19 19:02, pirms 5 gadiem
AĻONA tu tik skaisti dziedi..par lēniem laukumiem.bijušām traumām u n t.t. .varbūt mēģini dziedāt....
Tiksi uz Eirovīziju...
, 2019-04-19 19:09, pirms 5 gadiem
Nav ko pārmest aļonai. Reāli trešā simta tenisiste. Ko var gribēt.
, 2019-04-19 19:09, pirms 5 gadiem
Go0dFather rakstīja: Jezin,bet ja vina speles laika riske un redz,ka nekas neiet uz labo pusi uz tablo,tad moz tad vinai vajaga sakt spelet netik riskanti? Kur problema? Cik riski jau vinai nav attaisnojusies,tur galva ir putra.
Atkarība, arī basī liekas, ka no viena punkta gan jau iekritīs, bet iekrīt tikai astotais, tā tas sportā ir un apīšos
, 2019-04-19 19:13, pirms 5 gadiem
Vācieši, maitas, arēnā Rīga uzlika Aļonai neparocīgu segumu!!!
, 2019-04-19 19:13, pirms 5 gadiem
Savai nevarēšanai, jau vienmēr var atrast attaisnojumus.
, 2019-04-19 19:14, pirms 5 gadiem
Labākais no šīs intervijas gan ir cits moments: Koncerti, florbols var mainīt fed cup spēļu dienas Katrā ziņā solis uz priekšu ir!
Veiksmi Ostapenko karjerā! Jastrādā pie serves noturēšanas!
, 2019-04-19 19:27, pirms 5 gadiem
jā, laukums noteikti ietekmē trāpīšanu pa bumbiņu serves brīdī...
, 2019-04-19 20:07, pirms 5 gadiem
Kur māte ??? Kur žagari?!?!
, 2019-04-19 22:03, pirms 5 gadiem
Go0dFather rakstīja: Jezin,bet ja vina speles laika riske un redz,ka nekas neiet uz labo pusi uz tablo,tad moz tad vinai vajaga sakt spelet netik riskanti? Kur problema? Cik riski jau vinai nav attaisnojusies,tur galva ir putra.
Tas spēcīgais uzbrukuma teniss un ātrie sitieni viņai ir asinīs, tur grūti kaut ko mainīt, īpaši vēl spēles laikā, cīņas karstumā.
, 2019-04-19 22:05, pirms 5 gadiem
RuncisPuncis rakstīja: jā, laukums noteikti ietekmē trāpīšanu pa bumbiņu serves brīdī...
Šodien serves precizitāte Aļonai bija pieklājīga, ap 60%. Bija pārāk daudz kļūdu, iesitot tīklā vai izsitot autā.
, 2019-04-19 22:09, pirms 5 gadiem
Tie,kuri vairāk saprot tenisu-ko nozīmē lēns laukums?
, 2019-04-19 22:15, pirms 5 gadiem
TTeamLV rakstīja: Tie,kuri vairāk saprot tenisu-ko nozīmē lēns laukums?
Mīksts, bumbiņa lēnāk atlec un tik ātri nelido
, 2019-04-19 22:34, pirms 5 gadiem
Citas valstis darītu jebko, lai tikai savai izlasei palīdzētu, bet šeit Latvijā kā vienmēr taisa visu rekā pat par sliktu - tiešām bija grūti pacensties un uztaisīt ātrāku laukumu, lai Aļonai vieglāk? Vai arī bija koncentrējušies uz Sevastovu, kurai laikam lēnāki laukumi labāk?
Aļona Ostapenko. Foto: Scanpix/Reuters
11

Ostapenko Madridē sāk ar pārliecinošu uzvaru un iesoļo trešajā kārtā

Spānijas galvaspilsētā Madridē turpinās "WTA 1000" māla turnīrs. No pirmās kārtas atbrīvotā Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko otrajā kārtā pārspēja spānieti Džesiku Bousasu - 6:3, 6:1.
Paula Badosa un Džesika Bousasa. Foto: Mutua Madrid Open
1

Bousasa uzvar Badosu un kļūst par Ostapenko oponenti Madridē

Spānijas galvaspilsētā Madridē sācies "WTA 1000" māla turnīrs. Spānijas spēlētāju cīņā Džesika Bousasa šodien apspēlēja Paulu Badosu (2:6, 6:3, 6:3) un kļuva par Latvijas tenisa līderes Aļonas Ostapenko pretinieci otrajā kārtā.
Roberts Štrombahs. Foto: Ostra Group Open 2024 by Purposia

Štrombahs neiekļūst Ostravas "Challenger" pamatsacensībās

Čehijas trešajā lielākajā pilsētā Ostravā risinās "Challenger 75" turnīrs tenisā. Latvijas labākais tenisists Roberts Štrombahs šodien kvalifikācijas izšķirošajā kārtā zaudēja čeham Jakubam Nikodam - 2:6, 3:6.