Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Gulbis Montekarlo pret lielo servētāju Isneru

Gulbis Montekarlo pret lielo servētāju Isneru
Ernests Gulbis un Džons Isners
Foto: AP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis šovakar ap plkst. 18:00 aizvadīs Montekarlo "Masters 1000" turnīra 1. kārtas maču, sacenšoties ar svētdien Hjūstonā uzvarējušo amerikāni Džonu Isneru. Spēli tiešraidē piedāvās Viasat Sport Baltic.

Sezonas pirmajā "māla māsterī" startēs astoņi tenisisti no pirmā desmitnieka, nepiedaloties tikai Rodžeram Federeram un Davidam Fereram. Pirmais atpūšas, bet otrajam ir kājas savainojums. No iepriekšējo gadu čempioniem Montekarlo šonedēļ būs tikai Rafaels Nadals. Spānis šajā turnīrā uzvarējis astoņus gadus pēc kārtas!

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis Montekarlo pamatturnīra startēs ceturto reizi un šoreiz tajā bez kvalifikācijas iekļuva vairāku tenisistu savainojumu dēļ. Montekarlo par Gulbim veiksmīgu nosaukt nevar, jo šeit nekad nav tikts tālāk par 2. kārtu.

Turnīra debijā 2009. gadā Gulbis 1. kārtā ar 1:6, 3:6 zaudēja Filipam Kolšraiberam. Nākamajā gadā ar 6:3, 6:2 izdevās uzveikt Marko Kjudinelli, bet pēc tam tika zaudēts citam šveicietim – 1:6, 4:6 pret Stanislasu Vavrinku. Visbeidzot 2011. gadā Gulbis 1. kārtā ar 6:1, 6:4 sagrāva Aleksandru Dolgopolovu, bet otrajā ar 4:6, 5:7 piekāpās Milošam Raoničam.

Starp citu, ar Kanādas pirmo numuru Raoniču Gulbis trenējies pagājušajās nedēļas nogalē. Domājams – lai varētu labāk sagatavoties savam pirmajam mačam pret Džonu Isneru, kurš spēles ziņā ir ļoti līdzīgs.

Pērn Gulbis Montekarlo nespēlēja, tāpēc punkti nav jāaizstāv jeb ar labu rezultātu ir iespēja pakāpties rangā vēl augstāk par šobrīd ieņemto 56. vietu. Piedalīšanās vienā spēlē dod 10 reitinga punktus, 2. kārtas sasniegšana dos 45, bet tikšana līdz 3. kārtai, kur potenciāli pretī var nākt pasaules labākais tenisists Novaks Džokovičs, nozīmēs tikt pie 90 punktiem. Sacensību čempionam pienāksies 1000 punkti.

Tāpat kā daudzi amerikāņi, arī Isners Eiropā spēlē mazāk nekā viņpus okeānam. Tas attiecas uz visa seguma turnīriem, bet jo īpaši mālu. "Masters" ietvaros ātro segumu cienītājs Isners Eiropā līdz šim nospēlējis tikai 11 mačus (bilance: 5-6) Romā un Madridē. Tikai vienreiz (2010. gadā Spānijas galvaspilsētā) Isneram izdevās pārvarēt divas kārtas.

Montekarlo "māsterī" Isneram šodien gaidāma debija, kas notiks, pateicoties "wild card" – Isners Montekarlo sākotnēji nebija plānojis spēlēt. Lai arī šajā turnīrā amerikānis nav spēlējis, korti viņam gluži sveši nav. Pagājušā gada aprīlī Deivisa kausā ASV tieši šajos kortos ar 3-2 uzveica Franciju. Isners uzvarēja abas vienspēlēs – Žils Simons tika apspēlēts trīs setos, bet Žo-Vilfrīds Tsonga četros. Starp citu, pagājušajā gadā Deivisa kausā Isners uz māla apspēlēja arī Rodžeru Federeru, to izdarot šveicieša mājās!

Isnera kontā uz māla seguma ir piecu setu zaudējumi pret Novaku Džokoviču un Rafaelu Nadalu. Serbam zaudēts Deivisa kausā 2010. gadā, toreiz telpu apstākļos, kas, protams, uzlabo Isnera izredzes. Savukārt pret Nadalu 2011. gadā "French Open" Isners bija vadībā ar 2-1, tomēr vēl vienu setu uzvarēt nespēja.

2.06 metrus garā Isnera lielākais trumpis ir serve, kas noteikti pieskaitāma pie Top 3 servēm profesionālajā tenisā. Isners spējis pierādīt, ka "eiss" arī uz māla ir "eiss", un putekļos mēdz saservēt lielu daudzumu neatvairāmu servju. Piemēram, aizvadītajā nedēļā Hjūstonā Isners izcēlās ar 64 "eisiem", labojot turnīra rekordu, kas kopš 2002. gada piederēja Pītam Samprasam (60).

"Vienmēr zināju, ka varu labi spēlēt uz māla," Isners teica pēc triumfa Hjūstonā. "Šī nedēļa ir nedaudz pārsteidzoša, jo pirmdiena bija pirmā diena kopš septembra, kad spēlēju uz māla. Zināju, ka būs nepieciešams laiks pielāgoties, ar katru raundu nospēlēju labāk," pēc karjeras pirmā māla titula izcīnīšanas atzina Isners.

27 gadus vecais tenisists trešo reizi spēlēja māla finālā, pērn zaudējot Hjūstonā, bet pirms trim gadiem Belgradā. Isnera kontā ir seši vienspēļu tituli. Bez jau pieminētā svētdienas panākuma Teksasā arī 2010. gadā tituls Oklendā ("hard"), kā arī divus gadus pēc kārtas – 2011. un 2012. gadā – uzvaras Ņūportā (zāliens) un Vinstonseilemā (āra "hard").

Isners šo gadu sāka neveiksmīgi, jo savainojuma dēļ nācās izlaist "Australian Open", bet formu sasniegt izdevās vēlu. Pirms ierašanās Hjūstonā Isneram bija negatīva sezonas bilance: 7-8. Slikto rezultātu dēļ Isners izkrita no ranga Top 20, šobrīd ieņemot 23. vietu. Amerikāņa rekords ir 9. vieta, kas sasniegta 2012. gada aprīlī. Līdz veiksmīgajam Hjūstonas turnīram Isners Top 20 pretinieku nebija apspēlējis kopš pagājušā gada augusta.

Iespaidīgās serves īpašnieks Isners profesionālo karjeru sāka ļoti vēlu, proti, tikai 22 gadu vecumā, jo līdz tam laikam ilgstoši ar izciliem rezultātiem pārstāvēja Džordžijas universitāti. Isners ir šīs mācību iestādes uzvaru līderis gan vienspēlēs, gan dubultspēlēs.

Isnera spēle ir veidota un, var teikt, ļoti atkarīga no pirmās serves. Arī otrā serve Isneram ir ļoti spēcīga un spēj viņam palīdzēt grūtos brīžos. Isners visvairāk uzbrūk ar "forehand" sitienu, bet uzņemšanā garajam amerikānim patīk izmantot arī "bekhendu". Kā lielāko mīnusu var minēt slinku darbošanos pretinieka serves geimos. Proti, Isners pārsvarā uztraucas par savas serves noturēšanu, bet pie pretinieka serves – kā sanāks, tā būs labi.

Savas serves pārsvarā viegla noturēšana Isneram ļauj bieži spēlēt taibreikus un tos arī uzvarēt. Šogad Isneram taibreikos 11-3 bilance, bet visā karjerā 172-94 rādītājs. Salīdzinājumam – Gulbim attiecīgi 4-1 un 53-63.

Isneram arī ir raksturīga garu maču spēlēšana. Pagājušajā nedēļā viņš trīs no piecām spēlēm uzvarēja trīs setos. "Grand Slam" turnīros ierasta parādība ir piecsetnieku spēlēšana, kuras rezultātā noguruma dēļ turnīra izšķirošajās fāzēs iekļūt neizdodas.

2007. gada vasarā debitējot profesionālajā tenisā, Isners savā karjeras otrajā ATP turnīrā (Vašingtonā) pirmajos piecos mačos uzvarēja trīs setos un visos ar taibreiku izšķirošajā partijā! Finālā divos setos zaudējums Endijam Rodikam.

Zinot Isneru, nav brīnums, ka viņam pieder tenisa vēsturē ilgākās spēles rekords. To Isners 2010. gadā Vimbldonā sasniedza kopā ar Nikolā Maū. Kopā ar francūzi trīs dienu laikā viena spēle tika spēlētā 11 stundas un piecas minūtes, Isneram piektajā setā uzvarot ar 70:68!

Arī Gulbja un Isnera līdz šim vienīgajā spēlē ar minimālo setu skaitu nepietika. 2008. gada Vimbldonas 1. kārtā Gulbis Isneru uzveica ar rezultātu 7:5, 7:5, 6:7(3), 7:6(6). Tajā mačā Isners bija pārāks "eisu" sacensībā – 32:16. Gulbis četru setu laikā savu servi nezaudēja ne reizi, atspēlējot abas breikbumbas. Tikmēr pretinieku izdevās nobreikot divas reizes – pa reizei katrā no pirmo divus setu 11. geimiem.

Ernests šodienas mačā būs favorīts, un tam ir vairāki iemesli. Pirmkārt, daudzpusīgāks teniss, kas sevī ietver arī uzņemšanas spēli, ne tikai servēšanu. Bez tam Gulbis bieži vien labi ticis galā ar lielajiem servētājiem. Savu servi vieglāk noturēt vajadzētu Gulbim. Ja tas neizdosies, iespēju atspēlēties var nebūt.

Otrkārt, Isners vēl svētdienas vakarā spēlēja Hjūstonas finālā, bet pēc nepilnām divām diennaktīm viņam jau jābūt citā kontinentā. Pārlidojuma laikā uzkrātais nogurums, nepietiekamā aklimatizācija ir faktori, kas runā pret Isnera izredzēm. Treškārt, Isneram nav laika, lai pārietu uz nedaudz citādāku mālu. Hjūstonā tika spēlēts uz atšķirīga (daudz ātrāka) māla nekā Montekarlo.

Gulbim šosezon ir 13-3 bilance (2-0 uz māla) ATP tūres pamatturnīros un Deivisa kausā. Pērn sezonas 13. uzvaru Ernests guva tikai augustā Visntonseilemā. Ieskaitot ar kvalifikācijas turnīriem, Gulbis uzvarējis 15 no pēdējām 16 spēlēm. Ernests šogad, neskaitot "Challenger" sacensības, nav zaudējis tenisistam, kurš rangā ir ārpus Top 10. Isners beidzot var lepoties ar pozitīvu sezonas bilanci: 12-8 (uz māla 5-0).

Gulbja un Isnera mačs šodien sāksies ne agrāk kā plkst. 16:00 pēc Latvijas laika un notiks pēc nozīmes otrajā kortā. Tajā pirmā spēle sāksies plkst. 11:30, bet kopumā pirms Gulbja jāaizvada trīs mači. Tādējādi puslīdz droši var prognozēt, ka Gulbis kortā būs kādu stundiņu pēc plkst. 16:00. Ernesta sniegumam varēs sekot līdzi Viasat Sport Baltic piedāvātajā tiešraidē.

"Monte-Carlo Rolex Masters", "ATP Masters 1000" turnīrs Montekarlo

1. kārtas rezultāti (14.-15.04)

SpēleRezultāts
(9) Marin Cilic – Horacio Zeballos6:2 6:7(6) 6:2
Roberto Bautista-Agut – (11) Gilles Simon6:3 7:6(6)
(12) Milos Raonic – Julien Benneteau6:1 6:4
Fabio Fognini – (15) Andreas Seppi3:6 6:4 6:4
(16) Philipp Kohlschreiber – Thomaz Bellucci6:4 6:2
Alexandr Dolgopolov – Bernard Tomic6:2 6:4
Benoit Paire – Ivan Dodig6:4 6:4
Edouard Roger-Vasselin – Robin Haase6:3 6:2
Grigor Dimitrov – Xavier Malisse6:3 6:2
Jarkko Nieminen – Viktor Troicki6:1 6:2
Mikhail Youzhny – Daniel Gimeno-Traver6:4 6:0
Nikolay Davydenko – Daniel Brands6:3 6:4
Pablo Andujar – Jeremy Chardy6:7(4) 7:5 6:2

Atlikušās 1. kārtas spēles (16.04)

Spēle
(10) Nicolas Almagro – David Goffin
(13) Stanislas Wawrinka – Denis Istomin
(14) Juan Monaco – Martin Klizan
Ernests Gulbis – John Isner
Fernando Verdasco – Marinko Matosevic
Florian Mayer – Benjamin Balleret
Gael Monfils – Albert Montanes
Jerzy Janowicz – Kevin Anderson
Jurgen Melzer – Jesse Huta Galung
Marcel Granollers – Victor Hanescu
Radek Stepanek – Albert Ramos

Cik reizes Gulbim izdosies nobreikot Isneru?

  • 25

  • 18

  • 66

  • 125



, 2013-04-16 10:05, pirms 11 gadiem
Jāizvālē kārtīgi tas garais jeņķis..
, 2013-04-16 11:03, pirms 11 gadiem
Gulbis uzvarēs.
, 2013-04-16 11:24, pirms 11 gadiem
Būs sīvi, ja Gūlbim nebūs daudz kļudu, tad uzvara ir rokā!
Veiksmi!
, 2013-04-16 11:36, pirms 11 gadiem
Zinot Isneru, nav brīnums, ka viņam pieder tenisa vēsturē ilgākās spēles rekords. To Isners 2010. gadā Vimbldonā sasniedza kopā ar Nikolā Maū. Kopā ar francūzi trīs dienu laikā viena spēle tika spēlētā 11 stundas un piecas minūtes, Isneram piektajā setā uzvarot ar 70:68!

cepuri nost
, 2013-04-16 11:36, pirms 11 gadiem
nuu te spele var saakties ari 17.30 ne atrak!
, 2013-04-16 11:52, pirms 11 gadiem
marcelloo21 rakstīja: nuu te spele var saakties ari 17.30 ne atrak!
Jā, 16 sanāk, ja katra spēle ilgst 1.5h, bet tā kā pirmo kārtu izlaiž top tenisisti, tad zināma līdzvērtība noteikti nobīdīs spēles sākuma laiku vismaz par stundu, bet cerams, ka ne ilgāk par divām, lai gan nav nakts turnīrs.

Lai vai kā, veiksmīgi uzņemt, uzvarēt un noturēt uzņemtos apgriezienus.
, 2013-04-16 11:53, pirms 11 gadiem
No iepriekšējo gadu čempioniem Montekarlo šonedēļ būs tikai Rafaels Nadals. Spānis šajā turnīrā uzvarējis astoņus gadus pēc kārtas !
šis vienkārši iespārda!!!!
, 2013-04-16 11:56, pirms 11 gadiem
Pagājušā gada aprīlī Deivisa kausā ASV tieši šajos kortos ar 3-2 uzveica Spāniju. Isners uzvarēja abas vienspēlēs – Žils Simons tika apspēlēts trīs setos, bet Žo-Vilfrīds Tsonga četros.

Nu kas tas tāds! Kopš kura laika minētie tenisisti pārstāv Spāniju.
, 2013-04-16 11:56, pirms 11 gadiem
Veiksmi. Te galvenais Ernestam pašam labi servēt, tad jau visam jābūt labi, jo iespējas nobreikot noteikti būs.
, 2013-04-16 12:07, pirms 11 gadiem
zarans1 rakstīja: Pagājušā gada aprīlī Deivisa kausā ASV tieši šajos kortos ar 3-2 uzveica Spāniju. Isners uzvarēja abas vienspēlēs – Žils Simons tika apspēlēts trīs setos, bet Žo-Vilfrīds Tsonga četros.

Nu kas tas tāds! Kopš kura laika minētie tenisisti pārstāv Spāniju.
Njā, tos abus frančus vinnēja 1/4F, bet spāņiem pusfinālā pēc tam zaudēja..
, 2013-04-16 12:14, pirms 11 gadiem
Slikts siets. Labāk būtu Nole 1. raundā
, 2013-04-16 12:22, pirms 11 gadiem
nicks rakstīja: Slikts siets. Labāk būtu Nole 1. raundā
Kāds var man pateikt, kur šādi cirvji rodas? Viena lieta ir pēdējā idiotisma laikmeta troļļi, bet pēdējā laikā tā ir vienkārši kaut kādu repliku izmešana lai tik "stilīgi uzbrauktu".
Nole nekad nevarētu būt pirmajā raundā, jo viņam pirmā kārta ir brīva, ja arī varētu, tas nozīmētu, ka Nole nav top 8 spēlētājs, kas atkal nozīmētu, ka tu nemaz nebūtu viņu piesaucis, jo nemaz viņu nezinātu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-04-16 13:22, pirms 11 gadiem
Ernestam būs japacīnās, lai tiktu līdz nolem. Ja tiks tad tas jau būs labi.
, 2013-04-16 13:39, pirms 11 gadiem
easy peasy lemon squeezy
, 2013-04-16 14:04, pirms 11 gadiem
tomssk8 rakstīja: Kāds var man pateikt, kur šādi cirvji rodas? Viena lieta ir pēdējā idiotisma laikmeta troļļi, bet pēdējā laikā tā ir vienkārši kaut kādu repliku izmešana lai tik "stilīgi uzbrauktu".
Nole nekad nevarētu būt pirmajā raundā, jo viņam pirmā kārta ir brīva, ja arī varētu, tas nozīmētu, ka Nole nav top 8 spēlētājs, kas atkal nozīmētu, ka tu nemaz nebūtu viņu piesaucis, jo nemaz viņu nezinātu.
Par "cirvjiem" citus saukt nevajadzētu un siets patiešām nav no "labajiem".Visu laiku gan cenšos ticēt, ka Ernests līdz Nolem tiks - ja spēlēs tikpat labi kā Indianvelsā un Delrejbīčā
, 2013-04-16 15:09, pirms 11 gadiem
Spēle sāksies ar kādu divu stundu nobīdi, protams, ja nenotiks brīnumi vai izstāšanās, bet pat tad kāda stunda nāks klāt.
, 2013-04-16 15:46, pirms 11 gadiem
Kāpostrakstnieks nepadodas.
, 2013-04-16 15:47, pirms 11 gadiem
nu jopcik "ģeniālais" spānis nevar normāli izservēt maču, protams, obligāti jāpieliek bikses
, 2013-04-16 15:59, pirms 11 gadiem
Nu jā Kohlshreiberam ar Andujaru taibreiks..
, 2013-04-16 16:13, pirms 11 gadiem
Nu tad ap sešiem sākam!
, 2013-04-16 16:21, pirms 11 gadiem
Un kur tad nez internetā varēs vērot spēli?
, 2013-04-16 16:22, pirms 11 gadiem
pipars555 rakstīja: Un kur tad nez internetā varēs vērot spēli?
Loģiski, streamhunter.eu.
, 2013-04-16 16:41, pirms 11 gadiem
Pēc resnā Tsongas spēles gulbis??
, 2013-04-16 16:45, pirms 11 gadiem
Onslovs rakstīja: Pēc resnā Tsongas spēles gulbis??
Pēc tam, kad Montanes uzvarēs Monfilu
, 2013-04-16 16:47, pirms 11 gadiem
Rocky33 rakstīja: Pēc tam, kad Montanes uzvarēs Monfilu
Skaidrs, tad vēl kāda stunda līdz spēlei...
, 2013-04-16 16:47, pirms 11 gadiem
Ceru, ka Montanes tā arī turpinās, jo spēle sāksies ātrāk nekā cerēts, protams, steigas īsti jau nav, bet tomēr gribas atkal Gulbi redzēt darbībā.
, 2013-04-16 16:47, pirms 11 gadiem
tomssk8 rakstīja: Loģiski, streamhunter.eu.
Liels paldiesings
, 2013-04-16 16:48, pirms 11 gadiem
pipars555 rakstīja: Liels paldiesings
Pieliec pie grāmatzīmēm, noderēs.
, 2013-04-16 16:55, pirms 11 gadiem
Vai viasat sport baltic kaut kur internetā var redzēt?
tvid.us man neiet pašlaik
, 2013-04-16 16:55, pirms 11 gadiem
tomssk8 rakstīja: Loģiski, streamhunter.eu.
nu nv jau vieniigaavieta
, 2013-04-16 16:58, pirms 11 gadiem
pipars555 rakstīja: Un kur tad nez internetā varēs vērot spēli?
itv KOYA | Tennis :: 16:15 (CET) :: Gulbis -...
, 2013-04-16 16:59, pirms 11 gadiem
Januss rakstīja: Vai viasat sport baltic kaut kur internetā var redzēt?
tvid.us man neiet pašlaik
da kad tas tvid.us ir gaajis, kaa 10 cilveki uzseezhas kanaalam, taa viss uzmārrutka pakaras..

livetv.ru meklee kur ir teniss
, 2013-04-16 17:02, pirms 11 gadiem
darel.bah rakstīja: nu nv jau vieniigaavieta
Es teicu, ka vienīgā? Stabila vieta, kur dabūt visu, diezgan bieži gan angliski, gan krieviski.
, 2013-04-16 17:08, pirms 11 gadiem
Puiši nesakaujieties
Runājot par grāmatzīmēm,neesmu tik gudrs datorzinībās,kaut kā jau iztikšu
Aļona Ostapenko. Foto: Jimmie48 / WTA

Ostapenko cīnīsies par savu pirmo Madrides 1/8 finālu

Spānijas galvaspilsētā Madridē turpinās "WTA 1000" māla turnīrs. Pēc plkst. 13.30 Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko trešajā kārtā cīnīsies pret argentīnieti Mariju Karlu.
Ludmila Kičenoka un Aļona Ostapenko. Foto: Jimmie48 / WTA

Ostapenko/Kičenoka atspēlējas otrajā setā un sasniedz Madrides 1/8 finālu

Spānijas galvaspilsētā Madridē turpinās "WTA 1000" māla turnīrs. Latvijas-Ukrainas tenisa tandēms Aļona Ostapenko un Ludmila Kičenoka šodien pirmajā kārtā pārspēja igaunieti Ingridu Nīlu un čehieti Lindu Noskovu - 6:1, 7:5.
Aļona Ostapenko. Foto: Tennis Cahnnel
3

Ostapenko: "Ātrie māla laukumi varbūt ir vairāk piemēroti manai spēlei"

Spānijas galvaspilsētā Madridē turpinās "WTA 1000" māla turnīrs, kur Latvijas tenisa līdere ceturtdien iekļuva trešajā kārtā. "Tennis Channel" intervijā Aļona Ostapenko atklāj, ka uzvarēja mazliet vieglāk nekā bija gaidīts.