Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Rubulis

Lejnieks: "Dubultspēlē cīnīsies Gulbis un Lībietis"

Lejnieks: "Dubultspēlē cīnīsies Gulbis un Lībietis"
Ernests Gulbis un Kārlis Lejnieks
Foto: Kaspars Volonts, LTS

Šodien "Arēnā Rīga" ar divām spēlēm startēja Deivisa kausa izcīņas mačs starp Latvijas un Somijas komandām. Preses konferencē pēc spēlēm komentārus izteica Latvijas pirmais numurs Ernests Gulbis un komandas kapteinis Kārlis Lejnieks.

Latvijas tenisa līderis Ernests Gulbis, raksturojot savu šodienas pretinieku Herko Pollanenu, norādīja, ka somu tenisistam vēl ir jātrenējas un jāaug, tomēr viņam ir iespējas kļūt par augsta līmeņa spēlētāju. Gulbis pieminēja, ka, tāpat kā šodien, arī parīt viņš būs favorīts, un tas ir papildus slogs spēlētājam. Šodienas spēle gan esot parādījusi, ka ar favorīta statusu Latvijas pirmais numurs labi tiek galā.

Gulbis minēja, ka ļoti svarīga cīņa būs rītdienas dubultspēlē, un komandas kapteinis Kārlis Lejnieks atklāja, ka kortā dosies abi šodienas spēlētāji – Ernests Gulbis un Miķelis Lībietis, lai gan iepriekš bija paredzēts, ka spēlēs Andis Juška un Mārtiņš Podžus.

Lejnieks savu izvēli pamatoja ar to, ka, viņaprāt, ja reiz Gulbis ir ieradies, tad šī iespēja ir jāizmanto, un viņam jāspēlē, cik vien iespējams. Attiecībā uz Lībieti Lejnieks sacīja, ka tagad ugunskristības ir aiz muguras, un rīt tenisistam jau būs krietni vieglāk. Savukārt tas, ka Lībietim būtu jādebitē Deivisa kausa komandas sastāvā, tika apdomāts jau ilgāku laiku, bet lēmums par viņa startu tika pieņemts koleģiāli.

Ernests Gulbis tikmēr minēja, ka dalība Deivisa kausā nav bijusi daļa no viņa sagatavošanās posma gada pēdējam "Grand Slam" turnīram. "Dalība Deivisa kausa izcīņā ir savas pozitīvās puses, tomēr tā atņem arī daļu spēka," tā norādīja Latvijas vadošais tenisists.

Gulbis tāpat pieminēja, ka Sanktpēterburgas turnīrs, kur tenisists startēs jau nākamās nedēļas sākumā, notiks uz līdzīga seguma. Gulbis esot lūdzis turnīra direktoram, lai latvieša spēli ieliek trešdienā, un tenisists domā, ka pie šādas iespējas arī tiks, lai garantijas nav.

Latvijas tenisa pirmais numurs bijis sarūgtināts, ka šoreiz nepiedalījās somu līderis Jarko Nieminens. "Varbūt mums ir vairāk iespēju uzvarēt, tomēr skatītājiem būtu interesantāk," sacīja Gulbis. Tāpat tenisists atzina, ka pret augstākā līmeņa tenisistiem viņam ir vieglāk koncentrēties, savukārt ar tādiem pretiniekiem kā šodien savu spēles ritmu atrast ir grūti.

Tāpat Gulbis atzina, ka Latvijā spēlēt ir grūti, jo visi līdzjutēji sagaida uzvaru. Tenisists tāpat minēja, ka jūt gan pozitīvo, gan negatīvo enerģiju, kas valda apkārt, un sacīja, ka jebkurā gadījumā Latvijas publikas priekšā jūt spiedienu. Tas arī varētu būt iemesls, kāpēc tenisists ārzemēs izrāda vairāk emociju kā savu skatītāju priekšā.

Gulbis arī slavēja savu komandas biedru un rītdienas dubultspēles partneri Miķeli Lībieti, sakot, ka ar laiku Lībietis būs stabils komandas spēlētājs, iespējams, pat otrais numurs Latvijā.


, 2013-09-14 02:13, pirms 11 gadiem
"Lejnieks savu izvēli pamatoja ar to..."
Bet protams, ka SAVU izvēli!
, 2013-09-14 06:44, pirms 11 gadiem
Viss balstās tikai uz Ernestu. Lejniekam jau citas izvēles šodien nemaz nav, jo izrādās, ka somi ir spēcīgāki par mūsu otrajiem numuriem..
, 2013-09-14 11:50, pirms 11 gadiem
2.numuram Juškam sācies noriets tāpat kā Federeram Kaut arī daudz jaunāks.
Ludmila Kičenoka un Aļona Ostapenko. Foto: Jimmie48 / WTA

Ostapenko/Kičenoka atspēlējas otrajā setā un sasniedz Madrides 1/8 finālu

Spānijas galvaspilsētā Madridē turpinās "WTA 1000" māla turnīrs. Latvijas-Ukrainas tenisa tandēms Aļona Ostapenko un Ludmila Kičenoka šodien pirmajā kārtā pārspēja igaunieti Ingridu Nīlu un čehieti Lindu Noskovu - 6:1, 7:5.
Aļona Ostapenko. Foto: Tennis Cahnnel
3

Ostapenko: "Ātrie māla laukumi varbūt ir vairāk piemēroti manai spēlei"

Spānijas galvaspilsētā Madridē turpinās "WTA 1000" māla turnīrs, kur Latvijas tenisa līdere ceturtdien iekļuva trešajā kārtā. "Tennis Channel" intervijā Aļona Ostapenko atklāj, ka uzvarēja mazliet vieglāk nekā bija gaidīts.
Aļona Ostapenko. Foto: Scanpix/Reuters
11

Ostapenko Madridē sāk ar pārliecinošu uzvaru un iesoļo trešajā kārtā

Spānijas galvaspilsētā Madridē turpinās "WTA 1000" māla turnīrs. No pirmās kārtas atbrīvotā Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko otrajā kārtā pārspēja spānieti Džesiku Bousasu - 6:3, 6:1.