Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Juška Francijā turpina tikai dubultspēlēs

Juška Francijā turpina tikai dubultspēlēs
Andis Juška
Foto: www.e-motion.cz

Andis Juška ar mainīgām sekmēm startē sezonas pirmajā turnīrā Francijā, "Future 10 000" sacensībās vienspēlēs zaudējot jau 1. kārtā, bet dubultspēles tiekot līdz ceturtdaļfinālam. "Future 10 000" turnīrā Floridā kvalifikāciju pārvarējis Jānis Podžus, bet Aļonai Ostapenko un Artūram Lazdiņam zaudējumi junioru turnīrā Austrālijā.

Latvijas vīriešu tenisa otrais numurs Andis Juška sezonu "Future" līmenī sāk jau sesto gadu pēc kārtas. Janvārī/iepriekšējā gada decembra beigās pēdējo reizi augstākā līmenī spēlēts 2008. gadā, kad viņš neizgāja kvalifikāciju Dohā un izstājās "Australian Open" kvalifikācijas sacensībās. Abos gadījumos zaudējums jau 1. kārtā.

Arī šo sezonu Andis sācis zar zaudējumu 1. kārtā, Francijā ar 2:6, 6:7(3) piekāpjoties Žonatanam Ejserikam, kuru bija uzvarējis trīs no četrām iepriekšējām spēlēm. Juška sacensības Francijā sāka vakar, kad dubultspēļu turnīra 1. kārtā kopā ar kopā ar itālieti Mateo Velonti uzveica jau pieminēto Ejseriku, kuram talkā nāca viņa tautietis Gregoārs Barērs,- 7:6(2), 6:2. Vienspēlēs punkti nav nopelnīti, bet dubultspēlēs tie tiks (seši), ja rīt izdosies sasniegt pusfinālu. Turnīrs notiek telpās uz māla seguma.

Brāļi Podžus otro nedēļu pēc kārtas spēlē "Future 10 000" turnīrā Floridā uz māla seguma, šoreiz piedaloties sacensībās Sanraizā. Arī šonedēļ abiem bija jāspēlē kvalifikācijā, kurā nepieciešams gūt trīs uzvaras. Mārtiņš savainojuma dēļ izstājās jau 1. kārtā, bet Jānis guva četras uzvaras, pie tam visas divos setos. Jānis 2. kārtā uzveica kvalifikācijas pirmo numuru Gregoru Uleti. Latvietis Floridā piedalīsies arī dubultspēlēs, kurās viņa brāli aizvietos amerikānis Devins Makārtijs.

Aļona Ostapenko tradicionāli "Australian Open" junioru sacensībām iesildās lielajā turnīrā "Loy Yang Power Traralgon International". Pērn viņa tika līdz ceturtdaļfinālam, bet šogad, būdama izsēta ar 3. numuru, jau 1. kārtā bija spiesta atzīt austrālietes Siones Mendesas pārākumu – 6:7(4), 6:7(7). Ostapenko šajā turnīrā piedalījās trešo reizi, arī debijā 2012. gadā viņai vienspēlēs zaudējums pirmajā mačā. Tikmēr dubultspēlēs Ostapenko, spēlējot kopā ar britu tenisistu Freju Kristiju (izliktas ar piekto numuru), tika līdz pusfinālam, kurā ar 6:4, 5:7, 13:15(!) zaudēja sacensību pirmajam duetam Anastasijai Komardinai (Krievija) un Ninai Stojanovičai (Serbijai).

Šajā pašā turnīrā, kas notiek uz "hard" seguma, piedalījās arī Artūrs Lazdiņš, kuram neveiksmīgs starts. Laziņam vienspēlēs bija jāpiedalās kvalifikācijā, kur viņš bija izlikts ar augsto 2. numuru, taču līdz pamatturnīram netika, izšķirošajā kārtā trīs setos piekāpjoties Lielbritānijas sportistam Retam Pērselam – 6:4, 4:6, 3:6. Dubultspēlēs kvalifikācijas nav, bet vienīgajā pamatturnīra mačā kopā ar francūzi Joanu Sebastjēnu Tatlo fiasko jau 1. kārtā – 4:6, 4:6 pret taivānieti Šaoči Janu un Indijas sportistu Nagalu Sumitu.


Roberts Štrombahs. Foto: Ostra Group Open 2024 by Purposia

Štrombaham kāpums ATP rangā, Zverevs kļūst par ceturto numuru

Tenisa profesionāļu asociācija (ATP) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Latvijas vīriešu tenisa līderis Roberts Štrombahs pakāpies no 413. uz 405. vietu.
Aļona Ostapenko. Foto: Jimmie48 / WTA

WTA rangs: Ostapenko arvien desmitā, Semeņistaja pakāpjas uz 118. vietu

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko joprojām ir desmitā, bet mūsu otrā rakete Darja Semeņistaja pacēlusies uz 118. vietu.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

"French Open" kvalifikācijā Semeņistaja sāks pret Šveices trešo numuru

Nākamnedēļ sāksies "French Open" kvalifikācija. Šodien noskaidrojās, ka Latvijas otrās raketes Darjas Semeņistajas pirmā pretiniece būs šveiciete Selīna Nefa. Šī cīņa varētu notikt 21. maijā.