Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Roberts Urdziņš

Gulbis: ''Šī ir pirmā reize, kad gribu doties uz ''Australian Open''''

Gulbis: ''Šī ir pirmā reize, kad gribu doties uz ''Australian Open''''
Ernests Gulbis
Foto: AP/Scanpix

Latvijas vadošais tenisists šonedēļ Kataras pilsetā Dohā uzsāka jauno tenisa sezonu, ceturtdaļfināla mačā ar 5:7, 4:6 piekāpjoties ATP ranga līderim Rafaelam Nadalam. Aizvadot gada pirmo turnīru, Ernests sniedza arī interviju ''The Times'' laikrakstam, kurā pastāstīja par gatavošanos jaunajai sezonai, pievienošanos sociālajiem tīkliem un sliktajiem finansiālajiem apstākļiem, ar kuriem jāsadzīvo pieticīgāko valstu tenisistiem.

„Jūs joprojām dzirdēsiet no manis interesantus izteikumus, jo es negribu būt garlaicīgs,” sev raksturīgā stilā sarunu ar „The Times” žurnālistu Nīlu Harmanu iesāka Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis.

„Šobrīd esmu tiešām priecīgs, jo šī ir pirmā reize, kad varu teikt, ka tiešām gaidu jauno tenisa sezonu. Esmu pārliecināts, ka šis būs lielisks gads. Pirmssezonas posmā aizvadīju ļoti labi sagatavošanos – fiziski es jūtos ļoti labi un esmu kļuvis labāks arī visos spēles aspektos. Pagājušajā gadā es augu ar katru mēnesi, un tas ir tas, ko es vēlos,” savu apņēmību neslēpa Gulbis.

„Mana karjera ir gājusi augšup un lejup, esmu mainījis trenerus, bet tas viss ir pagātnē. Tagad es sāku spēlēt savu spēli, to, kas ir manī iekšā, nevis to, ko vēlējies kāds cits. Ginters (Ernesta Gulbja treneris) grib manī atdzīvināt to lauvu, grib, lai esmu agresīvs, lai diktēju spēles gaitu, nevis lai esmu kā aita. Tas ir tas, kas man ir vajadzīgs. Es labāk spēlēšu agresīvi un dažkārt piedzīvošu zaudējumu, nekā spēlēšu pasīvi, jo zinu, ka ilgtermiņā tas man atmaksāsies,” agresīvā spēles stila nozīmi uzsvēra Ernests.

Tā kā pēc nepilnām 10 dienām Austrālijā sāksies gada pirmais „Grand Slam” turnīrs, Ernests dalījās domās arī par šīm prestižajām sacensībām. „Man nekad nav paticis spēlēt Austrālijā (sešās viesošanās reizēs Ernests ir uzvarējis tikai vienu maču), bet šī ir pirmā reize, kad es vēlos uz turieni doties, jo šobrīd es jūtos komfortabli tur, kur es esmu [tenisā]. Visu dzīvi es skrēju aiz kaut kā, kas nemaz neeksistē. Brīžiem biju laimīgs, pateicoties kādām īslaicīgām izpriecām, kas diktēja manu dzīvi, bet tagad, pirmo reizi dzīvē, es tiešām izbaudu visu šo tenisa procesu, izbaudu treniņus, turnīrus,” sacīja Latvijas tenisists.

„Šobrīd es cenšos spēlēt tā, kā to darīju, kad par spēlēšanu daudz nedomāju. Kad man bija 16, 17 gadu, es spēlēju instinktīvi, caur iekšām ( angļu val. – through my gut), bet tad es sāku domāt un visu sabojāju,” atklāja Gulbis.

Uz jautājumu, vai Ernests nedomā beidzot sākt lietot sociālos medijus, viņš atbildēja, ka vispirms vajag nonākt pozīcijā, kad ar savu sakāmo vari kaut ko ietekmēt. „Kurš gan klausīsies latvietī, kurš rangā atrodas 24., 15. vai pat 10. vietā? Cilvēki sāks klausīties latvietī, kad viņš būs Top 3 pasaulē. Tikai tad tu spēj kaut ko ietekmēt un mainīt. Kādu dienu es sākšu lietot „Twitter” un „Facebook”, bet vispirms man jāsasniedz augstāki rezultāti, lai es varu sevi izteikt vairāk un, lai cilvēki manī ieklausās. Šobrīd manī varbūt klausītos 1000 cilvēku, bet, ja es kļūšu labāks, manī, iespējams, ieklausīsies 100 000, un tad es varēšu atvērt savu muti vairāk,” ar savām domām dalījās Ernests.

Intervijas nobeigumā, Latvijas tenisists uzsvēra grūtos finansiālos apstākļus, ar kuriem ir jāsadzīvo tenisistiem. „Man ir skaidrs, ka spēlētāji vēlas nopelnīt vairāk naudas. Šī problēma ir bijusi vienmēr. Man ir dažas idejas, bet es tās vēl negribu stāstīt, jo tās ir pavisam niecīgas. Spēlētājus ir jāmāca, kā sekmēt šī sporta veida popularitāti. Tas tenisam pietrūkst. Ir grūti noskatīties, kā spēlētāji nespēj samaksāt savus rēķinus. Pat esot rangā ap 30. vietu, tu nespēj sev atļauties pilna laika treneri un fizioterapeitu. Kā tad lai šie spēlētāji sacenšas ar lielo tenisa federāciju spēlētājiem?” retoriski vaicāja Gulbis.

„Daudzi mani saukā par samaitātu, jo man ir bagāti vecāki, bet es jūtos laimīgs un saku viņiem par to paldies. Mans tēvs strādāja 30 gadus, 24 stundas dienā, septiņas dienas nedēļā, lai nopelnītu naudu un palīdzētu man. No federācijas un valdības es neesmu saņēmis ne centa,” nobeigumā pastāstīja ATP ranga 24. vietā esošais latvietis.

Izmantotie avoti:
The Times | UK News, World News and Opinion

Ernestam Gulbim beidzot izdosies gūt vismaz divas uzvaras šī gada ''Australian Open'' sacensībās?

  • 519

  • 66



Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-01-04 17:35, pirms 10 gadiem
Labi tas, ka pagājušajā gadā AO nestartēja, šosezon nav jāizstāv punkti. Tas nozīmē, ka ja izdosies tikt tālu būs arī labs kāpums rangā
, 2014-01-04 17:37, pirms 10 gadiem
Gulbi,mes pat tevi!
Slēpts komentārs: Onslovs
, 2014-01-04 17:50, pirms 10 gadiem
[+] [-]Ziņot
Onslovs, 17:39, pirms 4 minūtēm, ignorēt, atbildēt
''No federācijas un valdības es neesmu saņēmis ne centa,” nobegiumā pastāstīja ATP ranga 24. vietā esošais latvietis.

Jā, jo valstij prioritāte ir prēmēt renes šļūcējus, ne pro sportistus...

Bobsleju un Dukurus valstij vajag atbalstīt,bet kamaniņu braucējus stabili nevajag. Tie paši sev lai meklē sponsorus.Sava trase jau 20 gadus,bet patstāvīgu labu rezultātu nav.
, 2014-01-04 17:53, pirms 10 gadiem
Onslovs rakstīja: ''No federācijas un valdības es neesmu saņēmis ne centa,” nobegiumā pastāstīja ATP ranga 24. vietā esošais latvietis.

Jā, jo valstij prioritāte ir prēmēt renes šļūcējus, ne pro sportistus...
dod visiem ari tenisa federacijai! Bet vai vinji iedod naudu speletajiem tas ir jautajums! Ciks zinams, tad laikam Juskam un parejiem letiniem itka iedod, jo Gulbis paslaik pats var nopelnit!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: DidzisLV
, 2014-01-04 18:21, pirms 10 gadiem
Patiesībā sakot, tā naudas tēma ir sāpīga un 99% laikam domā, ka tenisā visi briesmīgi pelna. Vispār to dara tikai lielais četrinieks un vēl Ņišikori bagātā Japānas tirgus dēļ.

Tenisā par visu maksā pats, braukšana, lidošana,dzīvošana, treniņi, laukumi, treneris, ārsts fizio. Labi, dažos turnīros vēl ir dzīvošana par brīvu, kamēr spēlē un esi sietā. Honorāriem ir nodokļi, daudz kas pāri nepaliek pat no top 50. Gulbim tiešām valsts nav neko devusi, tiem jau svarīgāki ir tie, kas luncinās apkārt un prasa naudu, māk to izdabūt un iestāstīt, ka esi nezin kas.

Visu cieņu Martinam un Ko, bet pat viņa viens gads un nemitīgās uzvaras pasaules mērogā nelīdzinās divām stundām Gulbja-Nadala live Eurosport un citviet. Un šādu live gada garumā ir visai daudz. Teniss ir un paliek numur viens individuālais sporta veids.

Žēl, bet mums jau visi tikai ko noliek. Tāpat kā mums ilgi var nebūt laba skeletonista pēc Dukuriem, tā pēc Gulbja mums pavisam droši nebūs gadu desmitiem un pat vairāk neviena vīriešu tenisā tuvu topam, tas vispār ir fenomens pat pašreizējā situācijā. Pat ļoti bagātas valstis ieguldot lielu naudu un atlasot no ļoti daudziem( lielāks iedzīvotāju skaits) neko nevar garantēt. Kas tad piemēram tagad tāds izcils ir ASV. vai Zviedrijai tenisā ( ar tādām tradīcijām, vairākiem Nr 1 pasaulē un vienlaicīgi ap 3 - 4 pirmajā desmitniekā agrāk) ?
Un es arī zinu pavisam niecīgu skaitu mūsu cilvēku, kas kādā lielā un svarīgā jomā, sfērā šobrīd pasaulē ir apmēram TOP 30 kaut vai. Jebkurā jomā, ar ko nodarbojas tūkstošiem un miljoniem, kas ir cieņā, nevis 100 , 120 vai 500 cilvēku to dara visā pasaulē...

lai čalim veicas un kritiķiem lieli pārdzīvojumi!
, 2014-01-04 18:21, pirms 10 gadiem
DidzisLV rakstīja: par to naudu, nu nez. Ja Tu spēj vidēji pārvarēt 1.kārtu, tad ar to ir gana, lai segtu izmaksas. Piemēram Grand Slam tie ir veseli 64 dalībnieki, kuri pārvar1.kārtu un nopelna savus 25 000$. Tā ir liela nauda, pietiek, lai aizlidotu no viena kontinenta uz citu, samaksāt par viesnīcu, trenerim un fizioterapēta atmest un vēl paliek pāri!
Galigi garam aprekins,perkini cik piemeram gulbis pec veiksmigas sezonas nopelnija,kada ir treneru alga,(neviens nestrada sadu darbu, par mazu naudu) biletes visai komandai,lidojumi,viesnica u.t.t. Par so ir runajusi loti daudzi tenisisti, nedzivo vini,ka miljonari! Loti daudzi jauni tenisisti ir beigusi profesionalo karjeru,jo vienkarsi nespej pavilkt
, 2014-01-04 18:22, pirms 10 gadiem
Ernest turies, mēs par Tevi, ticu Tev, gaidām tavu ielaušanos TOP 10!!!
, 2014-01-04 18:28, pirms 10 gadiem
Skuju-Janis rakstīja: Galigi garam aprekins,perkini cik piemeram gulbis pec veiksmigas sezonas nopelnija,kada ir treneru alga,(neviens nestrada sadu darbu, par mazu naudu) biletes visai komandai,lidojumi,viesnica u.t.t. Par so ir runajusi loti daudzi tenisisti, nedzivo vini,ka miljonari! Loti daudzi jauni tenisisti ir beigusi profesionalo karjeru,jo vienkarsi nespej pavilkt
Pag, pag, tie jaunie, ko viņi dara pirms nonāk lielajā saimē? Sitās pa future turnīriem, tur nu noteikti neko nevar nopelnīt, bet sākot ar 250, situācija ir visai laba un pozitīva.
Vēl kas, domaju, ka gudrs tenisists maksā savam trenerim nevis fiksētu algu, bet gan proporcionālu peļņai turnīros. Nopelni mazāk, trenerim tiek mazāk, nopelni vairāk, arī trenerim vairāk!

Es kļūdījos, Wimbldon nav 25 000$, bet gan 35 000$ par pirmo kārtu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-01-04 19:31, pirms 10 gadiem
Nu mazliet jau par traku vins izsakas, ja naudas pelnisana sakas tikai no miljona, tad jaa, nopelnit nevar pat top 30, tacu nemam par piemeru mums zinamo Stahovski, 99 vieta 2013 gandriz 400kusd nopelniti, apmeram 1/4 nodoklos, vel tikpat celosana,dzivosana. Ar 200k mana skatijuma butu japietiek normalai dzivei un trenerim, to,cik dargu treneri katrs noalgo ir atkarigs no vins pasa, ta ari ir investicija labaku rezultatu sasniegsanai. Top 50 tenisistu premijas par gadu parsniedz pusmisljonu, kadam vienmer nebus pietiekami. Pavisam cita lieta ir future balvu fondi,kad speletaji cinas par izdzivosanu par uzvaru un 24 punktiem sanemt 1k ir neadekvati maz.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-01-04 19:46, pirms 10 gadiem
Skuju-Janis rakstīja: Galigi garam aprekins,perkini cik piemeram gulbis pec veiksmigas sezonas nopelnija,kada ir treneru alga,(neviens nestrada sadu darbu, par mazu naudu) biletes visai komandai,lidojumi,viesnica u.t.t. Par so ir runajusi loti daudzi tenisisti, nedzivo vini,ka miljonari! Loti daudzi jauni tenisisti ir beigusi profesionalo karjeru,jo vienkarsi nespej pavilkt
Nu un pareizi, profesionālais sports ir tāda pati ekonomikas nozare kā citas. Ja nozare vai noteikti uzņēmumi nozarē nespēj konkurēt, darbinieki maina nodarbošanos, pārkvalificējas un tamlīdzīgi.

Bet Gulbis malacis, ar cerībām gaidām Australian Open!
, 2014-01-04 19:46, pirms 10 gadiem
Pusmiljons dolāru ir tikai 250k Latiņi! Un vai tad nu neaiziet visa 1/3 nodokļos?? (vismaz parastajiem strādājošajiem tā ir!) Turklāt treneri jau no noteikti nemaksā lēti! Un bez tāda ieguldījuma dārgajos treneros nemaz 250niekā nevar tikt. Rēķini kā gribi - bez Gulbja seniora biezā maka mums nekad nebūtu parādījies tāds spēlētājs kā Ernests.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-01-04 19:53, pirms 10 gadiem
skotijs rakstīja: Nu un pareizi, profesionālais sports ir tāda pati ekonomikas nozare kā citas. Ja nozare vai noteikti uzņēmumi nozarē nespēj konkurēt, darbinieki maina nodarbošanos, pārkvalificējas un tamlīdzīgi.

Bet Gulbis malacis, ar cerībām gaidām Australian Open!
Bet protams, Gulbis ar savu veiksmigo gadu,reali baigos + neiebrauca, labs gads, bet ne fantastisks,ta,ka varetu 3gadus neko nedarit! (Nerunajot par gimenes naudu) + No kurienes te cilveki visu laiku raksta,Gulbja tevs tads un tads.. Vins sen vairs nav, Tads miljonars,ka dara ko grib! Bet SAPE ir pavisam par ko citu, ATP un visa ta organizacija, sev patur parak lielus %, jo nav ta,ka vini knapinatos, tur ir TV nauda,sponsoru,biletes u.t.t. Par to jau tenisisti cinas/vai ari vienkarsi runa! Ka parak maza % dala no kopejas summas nonak,speletajiem!
, 2014-01-04 20:01, pirms 10 gadiem
Kā iet, Bērziņ? rakstīja: treneris, fizio, pats - tie jau ir 3 numuri viesnīcā (protams, var dzīot hostelī, haha), 3 lidmašīnas biļetes (nevar kā parasts cilvēks 6 mēnešus iepriekš nopirkt kkādas lētās biļetes, turklāt diezgan daudz starpkontinentālie reisi) + lielā bagāža vienmēr līdzi. Un tā 45x gadā.
Ēdināšana, medicīna - tas nav kā parastam cilvēkam.
Un kā to visu var nosegt ar $300k (atsaucoties uz redīsa aprēķiniem)? Ja vēl gribas mājās savu auto, savu mitekli?

Varu pateikt priekšā - 4 Latvijā dzīvojošiem cilvēkiem 2 nepilnu nedēļu normāla atpūta Taizemē (turklāt visi vienā numurā dzīvojām) izmaksāja $8k. Nekādās ekskursijās nebraukājām, šmotkas ļoti minimāli pirkām, reāli varbūt 1k sanāca papildu izmaksās. Uzmetot uz 45 nedēļām sanāk gandrīz visi $200k. Tagad pieliec klāt algas un pārējo, kas jāapmaksā - nu pa nullēm izbraukt var, jā.
Nemot to pasu Stahovski ka piemeru. Nevajag jau nu ari dramatizet, liekaka dala turniru notiek eiropa, uz USA neviens del 1 nedelas parasti nelido, viesnicu kada dzivot izvelies pats, neviens neliek nemt nr par 1000usd diena, plus ir turniri kur tas ir apmaksats. Var protams dramatizet ka katra diena ko nodzivo ka profesionals sportists izmaksa moljonu, drosvien ka Gulbja gadijuma ta ari ir, tacu tas kadas ir tava personala izmaksas izlem Tu pats. Tas par top 100, bet kas ir arpus ta ir cita lieta un lai tur tiktu lielai dalai ari nakas dzivot hostelos pa 3 kopa -ka smejies. Nevienam jau neliek spelet tenisu, vienkarsi teikt ka esot simtnieka nevar idzivot ari ir mazliet par traku, papildus tam visam esot simtnieka jebkura bridi ir iespeja nopelnit tiesam papildus normalu naudu veiksmigi nostaretejot kada no lielakajiem turniriem.
, 2014-01-04 20:06, pirms 10 gadiem
Kā iet, Bērziņ? rakstīja: treneris, fizio, pats - tie jau ir 3 numuri viesnīcā (protams, var dzīot hostelī, haha), 3 lidmašīnas biļetes (nevar kā parasts cilvēks 6 mēnešus iepriekš nopirkt kkādas lētās biļetes, turklāt diezgan daudz starpkontinentālie reisi) + lielā bagāža vienmēr līdzi. Un tā 45x gadā.
Ēdināšana, medicīna - tas nav kā parastam cilvēkam.
Un kā to visu var nosegt ar $300k (atsaucoties uz redīsa aprēķiniem)? Ja vēl gribas mājās savu auto, savu mitekli?

Varu pateikt priekšā - 4 Latvijā dzīvojošiem cilvēkiem 2 nepilnu nedēļu normāla atpūta Taizemē (turklāt visi vienā numurā dzīvojām) izmaksāja $8k. Nekādās ekskursijās nebraukājām, šmotkas ļoti minimāli pirkām, reāli varbūt 1k sanāca papildu izmaksās. Uzmetot uz 45 nedēļām sanāk gandrīz visi $200k. Tagad pieliec klāt algas un pārējo, kas jāapmaksā - nu pa nullēm izbraukt var, jā.
A, tad man jautājums, kā pludmales volejbolisti iztiek? Sacensības nav tik bieži kā tenisā, bet kontinentus visus apceļo. Viņi ir divi plus treneris kā minimums, ja vēl fizio, tad jau 4i.
1. vieta - 33 000$
5.vieta - 10 000$
9.vieta - 5.500$ uz komandu

Pēc olimispajām, šķiet, ka tas bija J.Šmediņš, kurš teica, ka ar finansēm ir kā ir, ja sētu regulāri tikt astoņniekā, tad jau būtu OK!
, 2014-01-04 20:12, pirms 10 gadiem
Skuju-Janis rakstīja: Bet protams, Gulbis ar savu veiksmigo gadu,reali baigos + neiebrauca, labs gads, bet ne fantastisks,ta,ka varetu 3gadus neko nedarit! (Nerunajot par gimenes naudu) + No kurienes te cilveki visu laiku raksta,Gulbja tevs tads un tads.. Vins sen vairs nav, Tads miljonars,ka dara ko grib! Bet SAPE ir pavisam par ko citu, ATP un visa ta organizacija, sev patur parak lielus %, jo nav ta,ka vini knapinatos, tur ir TV nauda,sponsoru,biletes u.t.t. Par to jau tenisisti cinas/vai ari vienkarsi runa! Ka parak maza % dala no kopejas summas nonak,speletajiem!
mjā, nevienlīdzība vienmēr ir bijusi un būs (jebkāda - ekonomiskā, sociālā utt.), bet gribētos, lai tā nebūtu tik izteikta, tādā ziņā jāpiekrīt.
, 2014-01-04 20:28, pirms 10 gadiem
DidzisLV rakstīja: A, tad man jautājums, kā pludmales volejbolisti iztiek? Sacensības nav tik bieži kā tenisā, bet kontinentus visus apceļo. Viņi ir divi plus treneris kā minimums, ja vēl fizio, tad jau 4i.
1. vieta - 33 000$
5.vieta - 10 000$
9.vieta - 5.500$ uz komandu

Pēc olimispajām, šķiet, ka tas bija J.Šmediņš, kurš teica, ka ar finansēm ir kā ir, ja sētu regulāri tikt astoņniekā, tad jau būtu OK!
Pludmales volejbols ir LOV A līmeņa programmā, Viss iekļauts. Medicīna, treneriem, ēšana, nauda vēl braukšanai utt. Nāk klāt prēmijas un arī valsts prēmijas par vietām, ko tenisā nedod. Un stipendija ik mēnesi. sanāk solīdi, kaut bagāts arī nekļūsi, bet tā nav jādomā, kā iztikt, kā tenisā daudziem....
, 2014-01-04 20:30, pirms 10 gadiem
Ivans Žavoronoks rakstīja: Pludmales volejbols ir LOV A līmeņa programmā, Viss iekļauts. Medicīna, treneriem, ēšana, nauda vēl braukšanai utt. Nāk klāt prēmijas un arī valsts prēmijas par vietām, ko tenisā nedod. Un stipendija ik mēnesi. sanāk solīdi, kaut bagāts arī nekļūsi, bet tā nav jādomā, kā iztikt, kā tenisā daudziem....
LV otrais nr tenisa ari katru gadu dabuja skaistu atbalstu prieks LV apmeriem no tenisa federacijas, tas,ka Gulbis netika sponsorets domaju ir drizak tapec ka nebija nepieciesamibas.
, 2014-01-04 20:34, pirms 10 gadiem
Ivans Žavoronoks rakstīja: Pludmales volejbols ir LOV A līmeņa programmā, Viss iekļauts. Medicīna, treneriem, ēšana, nauda vēl braukšanai utt. Nāk klāt prēmijas un arī valsts prēmijas par vietām, ko tenisā nedod. Un stipendija ik mēnesi. sanāk solīdi, kaut bagāts arī nekļūsi, bet tā nav jādomā, kā iztikt, kā tenisā daudziem....
+ tam visam viņiemapmaksā dzīvošanu uz vietas organizatori. to saša teica vienā no video no Polijas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-01-04 20:59, pirms 10 gadiem
Iesaku vienkarsi neta palasit to pasu stanhovska,Davidenko,Simona u.t.t. Intervijas par realo situaciju, Un ATCERAMIES! Ka profesionala tenisista sportiska karjera nav entos gadus un saja laika ir reali ari janopelna kaut kas velakam! Protams, cilveki klust par treneriem,nodarbojas ar savu biznesu un citas lietas! + Sportistiem ir traumas, nakas izlaist un nespelet, tas ir ka sausais periods, Del Potro cik nav izlaidis jau?
, 2014-01-04 21:22, pirms 10 gadiem
Fakts, ka nav viegli - aizlido uz to pašu Austrāliju, piemēram, neveiksmes gadījumā, pakās, dabū prēmijā kādus 8 000 usd par pirmo kārtu, bet cik avio biļetes nemaksā sev, trenerim, viesnīcas... kosmoss!
, 2014-01-04 21:38, pirms 10 gadiem
rediss77 rakstīja: LV otrais nr tenisa ari katru gadu dabuja skaistu atbalstu prieks LV apmeriem no tenisa federacijas, tas,ka Gulbis netika sponsorets domaju ir drizak tapec ka nebija nepieciesamibas.
Juška ir pavisam cits stāsts.vecāki iegalvoja, ka ir liels talants, būs simtniekā un federācija Savickis maksāja, Taču ne pa taisno no valsts. Varēja jau sen atmest ar roku, bet tad Jurim būtu jāatzīst, ka nepareizi darījis un atbalstījis..Ko izvēlēties? Federācijai- Tenisa savienībai jau tāda nauda lielajam sportam pārsvarā nav un Juška bija izņēmums. Ir vēl raksts pirms gadiem 10 presē, kurā tēvs apgalvo, ka Andis būs drīz top 100. Gads vai daži mēneši plus mīnuss... Ja cilvēki notic, tad gadās... Ar domu atbalsta, ka kādreiz atdos no nopelnītā. Tādi gadījumi ar atbalstu tenisā ir daudz pasaulē daudzi uz to pelna,plus vēl ir paši no tās vides, zina situāciju un ir labas izredzes totalizatorā.
tas ir kā Baltiņš agrāk bļāva - Vainšteins ,. tas jau profesionālis, tam sava nauda , savas intereses, valsts un olimpiāde nē. Un,kad vinnēja pasaules čempi) viena no Latvijas sporta spožākajām uzvarām vēsturē), tad palika drusku tā kā neērti.Interesanti, kuri tad no LOV sponsorētajiem nav profesionāļi ? Saņem naudu par darbu un iepriekšējiem panākumiem, kas vēl neko negarantē nākotnē/
, 2014-01-04 22:00, pirms 10 gadiem
Ivans Žavoronoks rakstīja: Juška ir pavisam cits stāsts.vecāki iegalvoja, ka ir liels talants, būs simtniekā un federācija Savickis maksāja, Taču ne pa taisno no valsts. Varēja jau sen atmest ar roku, bet tad Jurim būtu jāatzīst, ka nepareizi darījis un atbalstījis..Ko izvēlēties? Federācijai- Tenisa savienībai jau tāda nauda lielajam sportam pārsvarā nav un Juška bija izņēmums. Ir vēl raksts pirms gadiem 10 presē, kurā tēvs apgalvo, ka Andis būs drīz top 100. Gads vai daži mēneši plus mīnuss... Ja cilvēki notic, tad gadās... Ar domu atbalsta, ka kādreiz atdos no nopelnītā. Tādi gadījumi ar atbalstu tenisā ir daudz pasaulē daudzi uz to pelna,plus vēl ir paši no tās vides, zina situāciju un ir labas izredzes totalizatorā.
tas ir kā Baltiņš agrāk bļāva - Vainšteins ,. tas jau profesionālis, tam sava nauda , savas intereses, valsts un olimpiāde nē. Un,kad vinnēja pasaules čempi) viena no Latvijas sporta spožākajām uzvarām vēsturē), tad palika drusku tā kā neērti.Interesanti, kuri tad no LOV sponsorētajiem nav profesionāļi ? Saņem naudu par darbu un iepriekšējiem panākumiem, kas vēl neko negarantē nākotnē/
Nu musdienu teniss ir turigu cilveku sporta veids tas vairak neka skaidrs, ikseviski LV kur ara var spelet tikai paris menesus gada, bet anyway tapec pardzivot ka kads nevar savilkt galus kopa ar 400k gada ari nevar, lai vai cik cliela konkurecence tenisa nebutu, 90 ranga nummurs tapat ipasi neko vairak par uzvaru challenger turniros parasti nesasniedz, savukart ATP tures speletajam jau nu isti nebutu jasudzas par izmaksam.Ja gribi meginat tikt top20 un augstak tad skaidrs ka ir jaiegulda lielaka nauda komandaa. Vispar labs raksts seit, ka redzams 200k gada nopelnit var ja tas ir ka darbs un tiek taupits uz visu How The 92nd-Ranked Tennis Player In The World...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-01-04 23:28, pirms 10 gadiem
wilmaars rakstīja: Normaali runaa. Jaasasniedz augstaaki rezultaati.
Prasīgs fans. 24 vieta pasaulē - par zemu!
, 2014-01-04 23:29, pirms 10 gadiem
wilmaars rakstīja: Normaali runaa. Jaasasniedz augstaaki rezultaati.
..bet nu ja ar domu, ka viņam vēl potenciāls, tad jā - 10niekā cerams ieraudzīsim viņu šogad.
, 2014-01-05 00:00, pirms 10 gadiem
Ivans Žavoronoks rakstīja: Juška ir pavisam cits stāsts.vecāki iegalvoja, ka ir liels talants, būs simtniekā un federācija Savickis maksāja, Taču ne pa taisno no valsts. Varēja jau sen atmest ar roku, bet tad Jurim būtu jāatzīst, ka nepareizi darījis un atbalstījis..Ko izvēlēties? Federācijai- Tenisa savienībai jau tāda nauda lielajam sportam pārsvarā nav un Juška bija izņēmums. Ir vēl raksts pirms gadiem 10 presē, kurā tēvs apgalvo, ka Andis būs drīz top 100. Gads vai daži mēneši plus mīnuss... Ja cilvēki notic, tad gadās... Ar domu atbalsta, ka kādreiz atdos no nopelnītā. Tādi gadījumi ar atbalstu tenisā ir daudz pasaulē daudzi uz to pelna,plus vēl ir paši no tās vides, zina situāciju un ir labas izredzes totalizatorā.
tas ir kā Baltiņš agrāk bļāva - Vainšteins ,. tas jau profesionālis, tam sava nauda , savas intereses, valsts un olimpiāde nē. Un,kad vinnēja pasaules čempi) viena no Latvijas sporta spožākajām uzvarām vēsturē), tad palika drusku tā kā neērti.Interesanti, kuri tad no LOV sponsorētajiem nav profesionāļi ? Saņem naudu par darbu un iepriekšējiem panākumiem, kas vēl neko negarantē nākotnē/
Pirmkart Andim abi vecaki ir gajusi boja, tragiska autokatastrofa! + Par Juska lai vai ka vinam ir gajis un nav bijis tas top100 neko nevar parmest par federacijas naudu, tiem paris simts latiem menesi!! Del Anda Juska mums Deivisa kausa butu.. Pilnigi, pilnigi... Cau.. Ta Ka federacijas naudu vins ir atpelnijis, paskaties ko deivisa kausa vins ir izdarijis, biezi uzverejis augstak ranga esosus, dubultspeles loti labi! Ta, ka !!
Ludmila Kičenoka un Aļona Ostapenko. Foto: Jimmie48 / WTA

Ostapenko/Kičenoka atspēlējas otrajā setā un sasniedz Madrides 1/8 finālu

Spānijas galvaspilsētā Madridē turpinās "WTA 1000" māla turnīrs. Latvijas-Ukrainas tenisa tandēms Aļona Ostapenko un Ludmila Kičenoka šodien pirmajā kārtā pārspēja igaunieti Ingridu Nīlu un čehieti Lindu Noskovu - 6:1, 7:5.
Aļona Ostapenko. Foto: Tennis Cahnnel
3

Ostapenko: "Ātrie māla laukumi varbūt ir vairāk piemēroti manai spēlei"

Spānijas galvaspilsētā Madridē turpinās "WTA 1000" māla turnīrs, kur Latvijas tenisa līdere ceturtdien iekļuva trešajā kārtā. "Tennis Channel" intervijā Aļona Ostapenko atklāj, ka uzvarēja mazliet vieglāk nekā bija gaidīts.
Aļona Ostapenko. Foto: Scanpix/Reuters
11

Ostapenko Madridē sāk ar pārliecinošu uzvaru un iesoļo trešajā kārtā

Spānijas galvaspilsētā Madridē turpinās "WTA 1000" māla turnīrs. No pirmās kārtas atbrīvotā Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko otrajā kārtā pārspēja spānieti Džesiku Bousasu - 6:3, 6:1.