Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Tiešraide: Gulbis – Berdihs 6:3, 6:2, 6:4 (spēle galā!)

Tiešraide: Gulbis – Berdihs 6:3, 6:2, 6:4 (spēle galā!)
Ernests Gulbis un Tomāšs Berdihs
Foto: AFP/Scanpix

Ernests Gulbis (ATP 17.) šodien aizvada karjeras otro "French Open" ceturtdaļfinālu, Parīzē sacenšoties ar Čehijas labāko tenisistu Tomāšu Berdihu (ATP 6.). Maču var redzēt LTV7 un Eurosport 2 tiešraidē.

3. sets 6:4

Gulbis netrāpa pirmo servi, bet Berdihs otro neizmanto, izsitot autā. Ernestam pēc tam "bekhenda" auts – 15:15. Pēc tam 224 km/h eiss – 30:15! Pēc tam vēl viens eiss, un Gulbis iegūst vēl divas mačbumbas. Pirmo servi trāpīt neizdodas, bet gara izspēle noslēdzas ar Berdiha autu. Gulbim uzvara un karjeras pirmais "Grand Slam" pusfināls!

5:4. Ar eisu atspēlējot mačbumbu, Berdihs notur servi un mirkli vēlāk liek Gulbim servēt par karjeras lielāko uzvaru.

5:3. Berdihs geima ievadā soda Gulbja vāju otro servi. Gulbim atkal atsaka pirmā serve, taču šoreiz viņš otro trāpa ļoti labi vidū, čehu pārsteidzot nesagtavotu. Pēc tam trīs graujošas pirmās serves. Vairs tikai viens geims...

4:3. Berdihs savas serves geimos cenšas, šajā setā otro breiku nepieļaujot.

4:2. Izskatās, ka Berdihs pats nemaz netic, ka kaut ko varētu mainīt, Gulbis soli tuvāk pusfinālam.

3:2. Berdihs vēlreiz šim mačam neraksturīgi viegli uzvar serves geimā. Gulbja uzdevums nav mainījies – arvien vajag vēl tikai trīs geimus.

3:1. Nervozs geims, kurā Gulbis divreiz īsti netic, ka viņa sistā bumbiņa patiešām bija autā. Gulbis pēkšņi spēlē nepārliecinoši, trīs reizes ir "vienādi", bet tas arī viss. Vēl nepieciešami trīs geimi.

2:1. Berdihs 3. setā "sausā" nepaliek.

2:0. Pirmā serve ir Gulbja labākais draugs seta otrajā geimā, kurā pēc 30:30 tieši laba pirmā serve palīdz nepieļaut problēmas.

1:0. BREIKS! Berdihs arvien spēlē nepacietīgi un ar kārtējo kļūdu sēriju dod Gulbim divas breikbumbas (15:40). Pirmās izspēlē sitiens noraujas Gulbim, pēc tam tas pats gadās Berdiham. Tradīcijas tiek turpinātas – Ernests arī 3. setu sāk ar breiku.

Gulbis nekad nav izlaidis 2-0 pārsvaru (34-0). Savukārt Berdiham karjeras laikā divas reizes izdevies uzvarēt pēc zaudētiem pirmajiem diviem setiem. Abas bija ļoti sen Deivisa kausā – 2004. gadā pret Paragvajas tenisistu Ramonu Delgado un 2005. gadā pret Tomiju Hāsu.

2. sets 6:2

6:2. Gulbis astoto geimu sāk ar savu pirmo dubultkļūdu.Berdiham arī geima turpinājumā ir iespējas, jo Ernestam problēmas ar pirmo servi, taču Berdihs tās palaiž garām. Gulbis 2. setu pabeidz ar otrās serves eisu!

5:2. Kad ir nospēlēta vairāk nekā stunda, Berdihs beidzot trāpa pirmo eisu. Vēlāk geims noturēts uz nulles. Gulbim būs divas iespējas ar savu servi nodrošināt uzvaru setā. Redzot mača gaitu, domājams, ka pietiks ar vienu.

5:1. Gulbim kārtējais vieglais geims, sets tūlīt būs galā.

4:1. BREIKS! Mača pulkstenim rādot apaļu stundu, Gulbis pēc Berdiha 11. "forehand" nepiespiestās kļūdas mačā iegūst kārtējo breikbumbu. Vēl viena dāvana dubultkļūdas izskatā. Pat Lukašs Kubots Gulbim izrādīja nopietnāku pretestību. Arī Berdiha 35 gadus vecais tautietis Radeks Štepāneks spēlēja labāk...

3:1. Serve Gulbim ļauj justies ļoti komforabli.Ja ar to uzreiz neizdodas iegūt punktu, itin bieži viegli sanāk izveidot veiksmīgu uzbrukumu.

2:1. Gulbja aizsardzība pagaidām ir ļoti iespaidīga. Berdihs ar servi vieglus punktus gūst reti, bet garajās izspēlēs dominē latvietis.Berdihs, kuram pagaidām nav neviena eisa (Ernestam ir 5), ar grūtībām notur servi.

2:0. Gulbis breiku nostiprina samērā viegli. Vienīgais misēklis bija ļoti neprecīzs "dropšots".

1:0. BREIKS!. Berdihs turpina servēt nestabili, Gulbis pretinieku pastāvīgi "terorizē" no gala līnijas. Berdihs pie 30:30 iesit tīklā "forehand", dāvinot Gulbim kārtējo iespēju. Berdihu izglābj lieliska serve. Ernests ar "dropšotu" nopelna otro breikbumbu. Latvijas pirmajam numuram paveicas ar no tīkla atlēkušu bumbiņu, kas viņam trāpas tieši pa sitienam. Breikbumbu izdodas realizēt ar "bekhendu" pa līniju.

Gulbim "Grand Slam" turnīros pēc uzvarēta 1. seta 19-10 bilance, Berdiham pēc zaudēta 1. seta 15-32. Šajā turnīrā viņš vienu maču tādā veidā jau uzvarējis, 2. kārtā četros setos tiekot galā ar Aleksandru Ņedovjesovu.

1. sets 6:3

6:3.. Gulbis uzvar pirmās divas izspēles, Berdihs nepadodas un trīs reizes pēc kārtas lieliski uzņem Ernesta servi, uzvar garajās izspēlēs un iegūst breikbumbu. Gulbis to atspēlē ar eisu! Vēl viena spēcīga serve ļauj iegūt setbumbu. Berdiham ir iespēja to atspēlēt, taču čehs to neizmanto, ar "forehand" iešaujot tīklā.

5:3. Gulbis pēc Berdiha sitiena autā un paša izpildījumā lieliski atsistas serves nokļūst divu punktu attālumā no uzvaras setā (5:3, 30:30), taču līdz setbumbai tikt neizdodas. Ļoti garā izspēlē bija iespēja, taču pievīla precizitāte. Ernestam būs jāservē par uzvaru setā.

5:2. Gulbis ar "sauso" geimu pietuvojas uzvarai setā. Vēl tikai vienreiz jānotur serve.

4:2. Gulbim pie Berdiha serves divas lieliskas izspēles, ieskaitot apvedošo sitienu un 0:30. Gulbis trīs reizes pēc kārtas netrāpa laukumā, ļaujot Berdiham pirmo reizi mačā noturēt servi. Ranga sestais numurs sācis spēlēt ievērojami labāk.

4:1. BREIKS! Gulbis ar paviršu tenisu vienu no diviem breikiem uzreiz atdod atpakaļ. Ernests vienīgo punktu geimā ieguva, pateicoties Tomāša sitienam autā.

4:0. BREIKS! Tas Gulbim izdodas ļoti skaists. Berdihs pagaidām pilnībā nav spēlē un ceturtajā geimā spiests atspēlēt vēl vienu breikbumbu. Čehs uzbrūk ar "forehand", Gulbis atsitas. Berdihs dodas pie tīkla un mirkli vēlāk spiests noskatīties, kā bumbiņa viņam tiek pārmesta pāri. Tā piezemējas laukumā un jau 4:0!

3:0.. Gulbim pirmā serve (ar to uzvarētie punkti) pagaidām ļoti labā līmenī, tāpēc arī punktus izdodas iegūt viegli. Berdihs pagaidām nav sapratis, cik liels ir korta izmērs un tīkla augstums. Čeham ļoti daudz neprecīzu sitienu.

2:0. BREIKS! Berdihs pirmajā serves geimā divreiz iesit tīklā, dodot Ernestam divas breikbumbas. Gulbim pietiek ar vienu, jo Tomāšam dīvaini noraujas sitiens. Gulbis spēles debijā ir acīmredzami labāks garajās izspēlēs.

1:0. Gulbis uzvar izlozē un izvēlas servēšanu. Pirmais geims uzvarēts pārliecinoši, divus no četriem punktiem iegūstot ar "bekhendiem", bet geimu pabeidzot ar eisu!

Ar šodienas maču saistītā statistika

✦ Gan Gulbis, gan Berdihs šogad guvuši 31 uzvaru. Ernestam 10 zaudējumi, Tomāšam par diviem mazāk
✦ Gulbis šogad Francijā nav zaudējis (12-0), pa četrām uzvarām gūstot Marseļā, Nicā un Parīzē
✦ Gulbis Berdihu Francijā nav uzvarējis (0-2), 2011. gadā viņam zaudējot Nicā un pērn Marseļā
✦ Berdihs šosezon slikti spēlē taibreikos (4-7). "French Open" pagājušajā nedēļā abi seti zaudēti taibreikā
✦ Gulbis Berdiham zaudējis tikai vienu taibreiku (5-1). Berdihs vienīgo taibreiku uzvarēja abu pirmajā mačā 2009. gadā, Gulbim kopš tā laika pieci pēc kārtas
✦ Gulbis "Grand Slam" turnīros izsētajiem tenisistiem nav zaudējis kopš 2010. gada "Australian Open", gūstot piecas uzvaras pēc kārtas
✦ Gulbis vienā "Grand Slam" turnīrā divus izliktos tenisistus uzveicis tikai vienreiz – 2007. gadā Ņujorkā trīs setos apspēlēti Potito Starače (#30) un Tomijs Robredo (#8). Šoreiz Parīzē uzvarēts Rodžers Federers (#4), bet Berdiham ir sestais numurs

Pirmsspēles apskats

Tikai divas uzvaras sešos mačos pret Berdihu

Gulbis ar Berdihu līdz šim ticies sešas reizes, uzvarot tikai divas cīņas. Šajā sakarā ne viss ir negatīvs. Piemēram, Gulbis uzvarējis abu vienīgo maču "Grand Slam" līmenī, čehu 2012. gadā Vimbldonā aspēlējot trīs taibreikos. Berdiham uzvara divos setos vienīgajā spēlē uz māla.

Abi pēdējo reizi tikās februārī, sacenšoties Roterdamas pusfinālā. Tas mačs Gulbim bija bezcerīgs. Ne vien tāpēc, ka Ernests uzvarēja tikai piecos geimos (3:6, 2:6), bet arī tāpēc, ka uzņemšanā variantu faktiski nebija. Gulbim visā mačā bija tikai viena breikbumba, kuru neizdevās realizēt.

Breikbumbu iegūšanas ziņā tas Latvijas pirmajam numuram ir sezonas otrais sliktākais mačs. Nevienas breikbumbas viņam nebija Barselonā pret Kei Nišikori, bet tikai viena iegūta Romā pret Davidu Fereru. Toreiz vienīgo breikbumbu izdevās realizēt.

Berdihs nākamajā mačā pēc Gulbja uzveikšanas kļuva par Roterdamas čempionu, finālā apspēlējot Marinu Čiliču. Tas Berdiham bija pirmais tituls kopš 2012. gada rudens. Tomāšs 2013. gadā bija vienīgais no Top 10 tenisistiem, kurš sezonu pabeidza bez izcīnītiem tituliem.

Gulbja un Berdiha savstarpējās spēles (2-4)

DatumsRangs*TurnīrsSegumsRezultāts
04.08.2009101-18Vašingtonas 2. kārtaHard2:6 6:7(6)
19.02.201099-23Memfisas ¼finālsHard telpās3:6 6:3 7:6(3)
19.05.201185-6Nicas ¼finālsMāls1:6 4:6
25.06.201287-7Vimbldonas 1. kārtaZāliens7:6(5) 7:6(4) 7:6(4)
20.02.2013118-6Marseļas 2. kārtaHard telpās4:6 7:6(10) 4:6
15.02.201424-7Roterdamas pusfinālsHard telpās3:6 2:6

* - vispirms norādīta Gulbja vieta rangā, pēc tam Berdiha pozīcija

Berdihs četras reizes iekļuvis "Grand Slam" pusfinālā

Kad Gulbis ar Berdihu ziemā spēlēja Roterdamā, Berdihs tobrīd bija sezonas līderis atspēlēto breikbumbu kategorijā, novēršot 83% pretinieku breika iespējas, konkrēti uz to brīdi atspēlētas 24/29 breikbumbām. Tagad spēlējot uz māla, situācija ievērojami pasliktinājusies. Berdihs četros mačos Parīzē savu servi zaudējis sešas reizes. Vienreiz tas notika pret Pīteru Polanski (uzvarēts trīs setos) un Aleksandru Ņedovjesovu (četri seti), bet pret Roberto Bautistu Agutu pat četras reizes. Arī spāni čehs uzveica četros setos. Pēdējais mačs pret Džonu Isneru (trīs reizes 6:4) Berdiham bija vienīgais turnīrā, kad Tomāšs nezaudēja savu servi. Berdihs pirms divām dienām atspēlēja abas breikbumbas. Berdihs šosezon slikti spēlē taibreikos (4-7). Turnīrā abi seti zaudēti taibreikā. Starp citu, Gulbim pret Berdihu taibreikos iespaidīga 5-1 bilance.

Arī Berdiham šodien karjeras otrais "French Open" ceturtdaļfināls. Čehijas pirmais numurs pirms četriem gadiem ar 6:3, 6:1, 6:2 sagrāva Mihailu Južniju, pēc tam pusfinālā piecos setos piekāpjoties Robinam Sēderlingam. Ja Gulbis "Grand Slam" ceturtdaļfināla barjeru vēl ne reizi nav pārvarējis, tad Berdiham tas ir bijis pa spēkam četras reizes deviņos mēģinājumos. Tomāšs "major" pusfinālā iekļuvis un zaudējis arī 2012. gadā "US Open" un šogad "Australian Open". 2011. gadā Berdihs tika līdz Vimbldonas finālam, kurā piekāpās Rafaelam Nadalam.

Janvārī Melburnā tikšana līdz pusfinālam Berdiham ļāva kļūt par 23. tenisistu Atklātās ēras laikā, kurš visos četros "Grand Slam" turnīros ticis vismaz līdz pusfinālam. Viņš ir otrais čehs pēc Ivana Lendla ar tādu sasniegumu.

Lai arī Berdihs titulus nevāc tik bieži kā vairāki citi pirmā desmitnieka spēlētāji (Berdiham karjerā "tikai" deviņi ATP vienspēļu tituli), viņš gana stabili spēlē visas sezonas garumā un desmitniekā atrodas kopš 2010. gada vasaras. Berdihs izliktā tenisista statusā ir visos "Grand Slam" turnīros kopš 2005. gada "US Open". Kopš savas "Grand Slam" debijas 2003. gadā Ņujorkā Berdihs nav izlaidis nevienu "Grand Slam" turnīru. Sacensības Parīzē viņam ir jau 43. "major" turnīrs pēc kārtas.

Servei milzīga nozīme

Kādus izaicinājumus piedāvās Gulbja šodienas pretinieks? Salīdzinot ar iepriekšējo maču pret Federeru, jāgatavojas spēlētājam, kuram ir labāka serve. Tāpat Berdiham nav tik trausla "bekhenda", kuru Gulbis ļoti veiksmīgi izmantoja. Sitiens no neērtās puses, kuru Tomāšs izpilda ar abām rokām, nav viņa galvenais uzbrukuma veids, taču noteikti nav ignorējams. Berdiha spēle balstās uz labu pirmo servi, kurai pakārtots viss pārējais. "Forehand" bez šaubām ir sitiens, no kura jābaidās. Berdihs bumbiņu sit spēcīgi, izmantojot plakanos sitienus. Tomāšs pārsvarā darbojas uz gala līnijas, taču iespēju robežās arī dodas pie tīkla, tiesa, ar to pārāk neaizraujoties.

Arī Gulbim ir iespaidīga serve, bet justies pārāk komfortabli nevajadzētu. Berdihs uzņemšanā nav gluži Rafaela Nadala, Davida Ferera vai Novaka Džokoviča līmenī, taču ignorējams arī nav. Par to varēja pārliecināties viņa iepriekšējā mačā pret Isneru, kad Berdihs ar amerikāņa slaveno servi galā tika ļoti labi – pa breikam katrā setā, bez tam 1. setā viņam pat izdevās "sausais" breiks. Berdihs pret Isneru nopelnīja astoņas breika iespējas, realizējot trīs. Gulbis tik daudz breikbumbu šajā turnīrā devis tikai savā pirmajā mačā Lukašam Kubotam (arī polim bija 3/8). Aizvakar Rodžeram Federeram bija 5/7 realizācija.

Gulbim jāatrod enerģija pēc piecu setu mača

Berdihs iepriekšējā kārtā uzvaru nokārtoja ātri trīs setos, ar Isneru galā tiekot 111 minūtēs. Gulbis spēlēja piecus setus, kortā pavadot precīzi divreiz vairāk laikā nekā Berdihs – 222 minūtes. Bez Ernests tam vēlāk atklāja, ka viņam ir neliels savainojums. Nedrīkst aizmirst to, ka Gulbis pirms ierašanās Parīzē nospēlēja četrus mačus Nicā. Berdiham pēdējā nedēļa pirms "French Open" bija brīva. Ņemot vērā, ka abu tenisistu spēle ļoti atkarīga no pirmās serves, noguruma faktors var spēlēt nozīmīgu lomu serves kvalitātē.

Gulbis tikai otro reizi karjerā "Grand Slam" turnīrā uzvarēja piecu setu mačā, tātad arī tikai otro reizi viņam jau tajā pašā turnīrā būs jāaizvada spēle pēc nogurdinošas piecu setu cīņas. Gulbis savu vienīgo iepriekšējo maču tādos apstākļos zaudēja – 2012. gadā "US Open" piecos setos pārspēts Tomijs Hāss, bet pēc tam zaudēts Stīvam Džonsonam. Viņš nav pirmā desmitnieka tenisists ar iespaidīgu "Grand Slam" pieredzi un augstākās klases tenisu.

Berdiham ir pieredze pārvarēt "Grand Slam" ceturtdaļfināla barjeru, lielajos turnīros aizvadot gana daudz ilgu maču, pēc tiem spējot atjaunoties. Gulbim, ja ne gluži pavisam jauna teritorija, tad piemirsts pārbaudījums gan – Ernests "Grand Slam" turnīra otrajā nedēļā spēlē tikai trešo reizi karjerā un pirmo reizi sešu gadu laikā. Šie faktori, kā arī pozīcija reitingā un savstarpējo spēļu rezultāti piešķir Berdiham favorīta statusu gaidāmajā mačā.

Latvijas un Čehijas tenisistu mačs notiks "Roland Garros" kompleksa otrajā nozīmīgākajā arēnā, Suzannas Lenglēnas vārdā nosauktajā kortā ap plkst. 17:00. Tur pirms tam no plkst. 15:00 jāizspēlē Juženijas Bušāras un Karlas Svaresas Navarro spēle. Tiešraide būs Eurosport 2. Gulbja un Berdiha cīņas uzvarētājs pusfinālā sacentīsies ar Džokoviču vai Milošu Raoniču.

Gulbja un Berdiha profilu salīdzinājums

GulbisKategorijaBerdihs
25Vecums28
1.90 mAugums1.96
17Rangs6
24-26Grand Slam bilance97-42
11-7French Open bilance17-10
192-154Karjeras bilance461-247
31-10Sezonas bilance31-8
6Vienspēļu tituli9
62-45Karjeras māla bilance129-71
16-4Sezonas māla bilance11-4
74-79Karjeras taibreiki153-131
12-7Sezonas taibreiki4-7
4-65-setu mači16-8
10-134-setu mači29-17
5-15Zaudēts 1. sets15-32
3 reizesAtspēlēšanās no 0-22 reizes
10:20Laiks kortā9:26

Piezīmes: norādīta informācija tikai par ATP pamatturnīru, "Grand Slam" un Deivisa kausa spēlēm. 4 un 5 setu maču statistikā iekļauti gan "Grand Slam", gan Deivisa kausa rezultāti. Tas pats attiecas uz kategoriju "atspēlēšanās no 0-2". Savukārt informācija par spēlēm, kurās zaudēts 1. sets, ir tikai "Grand Slam" ietvaros. Laiks kortā – šajā turnīrā četros mačos nospēlētais laiks.


, 2014-06-03 08:02, pirms 10 gadiem
Nu vairs jau nav kur atgriezties, tagad ir jadodas uz triumfu.
, 2014-06-03 08:02, pirms 10 gadiem
Bukmeikeri arvien piesardzīgāki ar Ernesta koeficientu
, 2014-06-03 08:06, pirms 10 gadiem
Es domāju, ka neviens neiebilstu par Wimbldonas atkārtojumu. Aiziet Ernest!
, 2014-06-03 08:17, pirms 10 gadiem
LETS GET IT ON!!
, 2014-06-03 08:17, pirms 10 gadiem
lin4a13 rakstīja: Es domāju, ka neviens neiebilstu par Wimbldonas atkārtojumu. Aiziet Ernest!
Berdihs iebilstu
, 2014-06-03 08:17, pirms 10 gadiem
cik grand slama dod punktus par uzvaru?vnk skatus cik augstu uzlidotu par uzvaru?!te jau top 10 ir nu jau loti tuvu
, 2014-06-03 08:18, pirms 10 gadiem
bus jau gruti jo berdihs baigi labs šeit.
, 2014-06-03 08:20, pirms 10 gadiem
marcelloo21 rakstīja: cik grand slama dod punktus par uzvaru?vnk skatus cik augstu uzlidotu par uzvaru?!te jau top 10 ir nu jau loti tuvu
Par uzvaru 2000 punkti
, 2014-06-03 08:26, pirms 10 gadiem
Nu neko baigi fantastisko Berdihs jau nu neraada sheit!Gulbis buus pirmais nopietnais pretinieks vinjam! Isners uz maala nav raadiitaajs!
, 2014-06-03 08:32, pirms 10 gadiem
marcelloo21 rakstīja: cik grand slama dod punktus par uzvaru?vnk skatus cik augstu uzlidotu par uzvaru?!te jau top 10 ir nu jau loti tuvu
Lai tiktu TOP 10, pietiks ar uzvaru pār Berdihu: Live ATP Rankings
, 2014-06-03 08:34, pirms 10 gadiem
marcelloo21 rakstīja: cik grand slama dod punktus par uzvaru?vnk skatus cik augstu uzlidotu par uzvaru?!te jau top 10 ir nu jau loti tuvu
2000 punktu un tad vajadzētu būt 9.vietā.
, 2014-06-03 08:35, pirms 10 gadiem
Berdiha Īstnera spēle bija sliktāka nekā Gulbja Rodžera un Ernestam šoreiz jātiek galā ar nākamo geimu pēc breika. Ja noturēs savu servi, tad šajā spēlē Berdiham izredžu maz. Jā- un pirmās serves procents jāceļ.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-06-03 08:53, pirms 10 gadiem
Manupraat, Ernests pashlaik izbauda savu slavas mirkli (cerams, ka tas ir tikai saakums), taapeec neveelas vinju paartraukt. Mana prognoze: Gulbis vinju sasitiis lupataas!
Slēpts komentārs: sasperjods-k
, 2014-06-03 09:00, pirms 10 gadiem
hydra rakstīja: 2000 punktu un tad vajadzētu būt 9.vietā.
Vecīt, tu šitā nedari. Visi nervi tagad spēli skatoties aizies.
, 2014-06-03 09:01, pirms 10 gadiem
pipec, pa kuru brīdi dimitrovs tā rangā uzlidojis,nesen vēl bija aiz gulbja ..?!?
, 2014-06-03 09:11, pirms 10 gadiem
Visticamāk, ka cīņa būs sīva. Izredzes līdzīgas. Baigai eiforijai nav nekāda pamata. Berdihs ir viens no stabilākiem tenisistiem, bez lieliem kritumiem un kļūdās līdzīgi kā Ferers maz. Objektīvi Federeram karjera iet uz leju, Berdihs protams nav Federers, bet viņš ir tenisists labākos gados. Ja Gulbim būs arī šoreiz laba serve un nebūs spēlē lieli kritumi, tad izredzes ir! Izredzes apmēram 50:50.
, 2014-06-03 09:16, pirms 10 gadiem
Jap, 1. serves kvalitāte un bez kritumiem ir svarīgi.
Pat nesaprotu kādas izredzes. Domāju, ka Federers paņems. Tagad...
Tiešām neprognozējami un interesanti.
, 2014-06-03 09:26, pirms 10 gadiem
njā, nu tiešām cerams, ka fiziskais nepievil, katrā ziņā Berdihs paprasīs smagu piepūli, lai tiktu viņam garām.
, 2014-06-03 09:28, pirms 10 gadiem
Raugoties nākotnē Gulbim tiešām ir labas izredzes nostiprināties pasaules tenisa elitē. Federers un arī Ferers labākā gadījumā vēl kādus pāris gadus noturēsies pašreizējā līmenī(abiem jau 32). Congam 29,Vavrinkam 29, Berdiham 28, Nadalam un Džokovičam 27. Gulbis tomēr kaut nedaudz jaunāks, diez vai kāds no viņiem vēl progresēs? Protams Džokovičs un Nadals vēl vairākus gadus var spēlēt pašreizējā līmenī, un tas ir ļoti augsts. Kas vēl? No jaunākiem, kuri vēl var progresēt Raoničs, Janovičs, Nisikori. Vēl ir traumētais Del Potro. Ir vēl daudzi vienkārši labi spēlētāji bez pretenzijām uz pirmajām vietām, bet patlaban neredz nevienu no jaunajiem kā savā laikā Džokovičs, Nadals,agrāk Agassi un citi viņa laika labākie, kuri jau 20 gadu vecumā plūca laurus.
, 2014-06-03 09:39, pirms 10 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Raugoties nākotnē Gulbim tiešām ir labas izredzes nostiprināties pasaules tenisa elitē. Federers un arī Ferers labākā gadījumā vēl kādus pāris gadus noturēsies pašreizējā līmenī(abiem jau 32). Congam 29,Vavrinkam 29, Berdiham 28, Nadalam un Džokovičam 27. Gulbis tomēr kaut nedaudz jaunāks, diez vai kāds no viņiem vēl progresēs? Protams Džokovičs un Nadals vēl vairākus gadus var spēlēt pašreizējā līmenī, un tas ir ļoti augsts. Kas vēl? No jaunākiem, kuri vēl var progresēt Raoničs, Janovičs, Nisikori. Vēl ir traumētais Del Potro. Ir vēl daudzi vienkārši labi spēlētāji bez pretenzijām uz pirmajām vietām, bet patlaban neredz nevienu no jaunajiem kā savā laikā Džokovičs, Nadals,agrāk Agassi un citi viņa laika labākie, kuri jau 20 gadu vecumā plūca laurus.
Nu, ir piemērām Gulbja treniņu biedrs, jaunais un labais austriešu puiks.
, 2014-06-03 09:55, pirms 10 gadiem
No jaunākiem, kuri vēl var progresēt Raoničs, Janovičs, Nisikori.

Čiličs un Dimitrovs Tev noteikti nepiekritīs!
, 2014-06-03 09:58, pirms 10 gadiem
Jāuzvar Jerabeks!
, 2014-06-03 10:14, pirms 10 gadiem
Jā, Dimitrovu piemirsu. Čiličs, ja nemaldos ,nav diez ko jaunāks par Gulbi. Līdz šim viņi abi ar stabilitāti nav izcēlušies. Jaunais austrietis Tims izskatās perspektīvs, bet viņam sevi jāpierāda sākumam vismaz vienā turnīrā. Vai viņš būs pasaules klases spēlētājs vēl pāragri spriest. Līdz šim arī Gulbis ar stabilitāti nevarēja lepoties, bet tagad jau mēs runājam par jaunu Gulbi, kurš celsies tikai augšup. Pēdējā gada rezultāti un šis turnīrs dod cerības, ka tā varētu notikt.
, 2014-06-03 10:20, pirms 10 gadiem
žirga88 rakstīja: pipec, pa kuru brīdi dimitrovs tā rangā uzlidojis,nesen vēl bija aiz gulbja ..?!?
Ja tev būtu tāda draudzene tad tu arī uzlidotu
, 2014-06-03 10:22, pirms 10 gadiem
Dimitrovs uzvarēja Akapulko turnīru, tur dabūja 500 punktus, tika arī Australian Open ceturtdaļfinālā un Romas pusfinālā, kā arī uzvarēja Bukarestes ATP 250 turnīru. Kopumā lieliska sezona viņam ir padevusies.

žirga88 rakstīja: pipec, pa kuru brīdi dimitrovs tā rangā uzlidojis,nesen vēl bija aiz gulbja ..?!?
, 2014-06-03 10:36, pirms 10 gadiem
vajag aizņemties serves no Stepaneka cīņas, tad varētu būt kārtībā...tad visien čehiem jākrīt!
, 2014-06-03 10:40, pirms 10 gadiem
par Ernestu!!
, 2014-06-03 10:42, pirms 10 gadiem
Pilnibaa atbalstu Gulbi , kurs ir teicis , ka tam vecenem nav jaspele teniss , hokejs futbols utt , vinam vajadzetu pat ailiegt braukt pie stures , lai sez pie virtuves galda!
Gulbis savu labo sitieni ir izmainjis par 180 gradiem , ja agrak 90 % sisto bumbu no labas lidoja tiklaa , tad tagad visas laukumaa , lai veicas ari sodien tapat!!!
, 2014-06-03 10:43, pirms 10 gadiem
Ernests Rodžeru uzvareja raksturu cīņā,meisterības ziņā Rodžers bija pārāks pieredzējušāks daudzpusīgāks atbrīvotāks bet tomēr zaudēja.
Tas tenisā simpatizē visvairak,ja spelētājs pilnībā izliek visus spekus,to spēj augstākās raudzes meisteri.
Bresniks ir labs trenneris un Ernests talantīgs sportists,ja tā,tad ir tikai laika jautājums nostabilizēt dažus speles elementus un tad tikai no dievu gribas būs atkarīgs viss pārejais.
Lai veicās Ērnijam parādīt skaistu cīņu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-06-03 11:01, pirms 10 gadiem
Lielākais šķerslis, manuprāt, Gulbja ceļā uz uzvaru var;etu būt viņš pats.
Diezvai kāds var precīzi pateikt ar kādu noskaņojumu viņš izies kortā un cik labi būs noskaņojies.
Visādi brīnumi viņa izpildījumā redzēti, gan pozitīvi, gan ne tik daudz.
, 2014-06-03 11:10, pirms 10 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Jā, Dimitrovu piemirsu. Čiličs, ja nemaldos ,nav diez ko jaunāks par Gulbi. Līdz šim viņi abi ar stabilitāti nav izcēlušies. Jaunais austrietis Tims izskatās perspektīvs, bet viņam sevi jāpierāda sākumam vismaz vienā turnīrā. Vai viņš būs pasaules klases spēlētājs vēl pāragri spriest. Līdz šim arī Gulbis ar stabilitāti nevarēja lepoties, bet tagad jau mēs runājam par jaunu Gulbi, kurš celsies tikai augšup. Pēdējā gada rezultāti un šis turnīrs dod cerības, ka tā varētu notikt.
Del Potro, Čiličs un Gulbis ir vienaudži (1988. gada rudens).
, 2014-06-03 11:15, pirms 10 gadiem
Ernestam ir jābūt savā līmenī un čehs būs lupatās! paldies, Ernest, ka biji Liepājā uz Davis Cup - sāku iemīlēt tenisu! Un tagad neizlaišu nevienu spēli ar Lielā Ernesta piedalīšanos! Šodien jātiek laicīgi līdz Eurosport2! Es ticu, ka būs viss kārtībā un ATP TOP 10!!!
Aļona Ostapenko. Foto: Jimmie48 / WTA
5

"French Open" izlozē Ostapenko tiek pie Kristianas, Nadalam pretī favorīts

Francijas galvaspilsētā Parīzē šodien notika "French Open" pamatturnīra izloze. Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko pirmajā kārtā cīnīsies pret rumānieti Žaklīnu Kristianu.
Kārlis Ozoliņš. Foto: Raimonds Volonts/LTS

Ozoliņš zaudē NCAA tenisa finālturnīra trešajā kārtā

LETA. Latvijas tenisists Kārlis Ozoliņš trešdien piedzīvoja zaudējumu Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) pirmās divīzijas finālturnīra trešajā kārtā jeb astotdaļfinālā.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
7

"French Open" kvalifikācijas otrajā kārtā Semeņistaja zaudē vietējai tenisistei

"French Open" kvalifikācijas otrajā kārtā Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja šodien piekāpās francūzietei Leolijai Žanžanai - 2:6, 6:3, 3:6.