Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2961, Did:0, useCase: 3

Ostapenko: "Nejutos atguvusies pēc iepriekšējā mača nakts"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Ostapenko: "Nejutos atguvusies pēc iepriekšējā mača nakts"
Aļona Ostapenko. Foto: Imago/Hasenkopf/Scanpix

"US Open" ceturtdaļfinālā Latvijas tenisa līdere otrdien piekāpās pasaules sestajai raketei Koko Gofa (ASV). Preses konferencē Aļona Ostapenko atzina, ka neizdevās izmantot iespējas, kas bija otrajā setā.

Kā jau ziņots, ceturtdaļfinālā mūsu tenisiste (WTA 21.) ar 0:6 un 2:6 zaudēja amerikānietei Gofai (#6). Ostapenko nekad nav uzvarējusi "top 8" tenisisti turnīra divos mačos pēc kārtas.

"Šoreiz man nesanāca labs mačs," saka Aļona Ostapenko. "Ir ļoti grūti atjaunoties pēc vēlās spēles. Pēc uzvaras pār pasaules pirmo numuru atgriezos viesnīcā apmēram divos. Mēģināju aiziet gulēt trijos, taču tā adrenalīna dēļ nebija iespējams aizmigt. Aizgāju gulēt apmēram piecos no rīta. Gulēju kādas septiņas astoņas stundas, bet neatjaunojos pilnībā, līdz ar to visu dienu bija zems enerģijas līmenis. Cerēju, ka šodien pamodīšos un jutīšos labāk, taču patiesībā nejutos daudz labāk. Fiziski nejutos ļoti nogurusi, bet jutu, ka neesmu atguvusies pēc tās nakts. Ja aizej gulēt piecos vai sešos no rīta, vajadzīgas dažas dienas, lai atgūtos. Domāju, ka tas ir mazliet traki."

Atgādinām, ka astotdaļfināla vēlajā mačā Latvijas tenisiste pārspēja polieti Igu Švjonteku - 3:6, 6:3, 6:1. Pēc tam tviterī ļaudis brīnījās, ka tajā naktī Ostapenko nošēroja milzīgu daudzumu instagrama storiju. Pēc lielām uzvarām viņa regulāri tā dara, bet ne tik lielā daudzumā un ne tik vēlu naktī. Jāņem vērā, ka attiecīgā brīža pasaules ranga pirmo numuru viņa uzvarēja otro reizi karjerā (iepriekš tas notika 2017. gada septembrī). Saprotams, ka pēc tik lielas un emocionālas uzvaras ir ļoti grūti iemigt.

Vai šodien karstums ietekmēja sniegumu? "Ne īsti karstums, bet bija ļoti grūti redzēt bumbu, jo laukuma vienā pusē bija ēna, bet otrā - saule. Patiešām neredzēju, kur lido kādas bumbas. Centos koncentrēties uz to, kur ir bumba, bet bija ļoti grūti redzēt, it sevišķi uzņemšanā. Jutu, ka ēnas dēļ reaģēju pārāk vēlu."

Pirmais sets sanāca bezcerīgs, bet otrajā parādījās varianti. "Tik daudzos geimos man bija labas iespējas iesist bumbas, taču mana koncentrēšanās nebija līmenī, salīdzot ar iepriekšējiem mačiem. Rezultāts ir tāds, kāds tas ir. Bet bija tik daudz geimu ar 40-40, A-40, 40-40 un A-40, ka būtu varējusi uzvarēt. Netrāpīju tik daudzus sitienus, kurus parasti trāpu."

Ceturtdaļfināls tika nozīmēts turnīra mājiniecei Gofai izdevīgā laikā. "Ja es spēlēju vēlajā mačā, tad pieņemu, ka nākamā spēle pēc vienas dienas būs attiecīgi tajā pašā laikā vai vēlāk. Bet tagad tas bija izdevīgāk Gofai, jo viņas iepriekšējā spēle notika pirms manējās," norāda Latvijas tenisiste. "Kad par to apjautājos, biju diezgan pārliecināta, ka ceturtdaļfinālu aizvadīšu vakara sesijā, jo tā man teica. Kad parādījās šodienas grafiks, ieraudzīju, ka man ir pirmais mačs - tad reaģēju ar "wow", mazliet dīvains grafiks. Tas man bija pārsteigums, ne labā nozīmē. Reizēm jūtu, ka labāk ir nejautāt par grafiku - dažreiz tas nostrādā man par labu, bet citreiz ir pilnībā pret mani."

Ostapenko pirmoreiz iekļuva "US Open" ceturtdaļfinālā, turklāt bija laba cerība tikt vēl tālāk. "Kā jau teicu, šoreiz nebija pietiekami daudz laika atjaunoties. Esmu sarūgtināta, jo šodien neparādīju pat pusi no tā, kā te spēlēju iepriekš," saka mūsu sportiste. "Bet kopumā man jābūt apmierinātai ar šo turnīru un jādodas tālāk. Ticu, ka varu uzvarēt vēl vienā "Grand Slam" turnīrā."

Izmantotie resursi:

  +3 [+] [-]

, 2023-09-06 00:41, pirms 8 mēnešiem
Reāli varēja tikt finālā šogad tagad sazin cik gadus atkal vajadzēs gaidīt

  +2 [+] [-]

, 2023-09-06 06:40, pirms 8 mēnešiem
Reali izskatijas pagurusi...

  +6 [+] [-]

, 2023-09-06 07:16, pirms 8 mēnešiem
Tādas nu ir organizatoru paražas visā pasaulē, ka mājiniekiem vienmēr piepalīdzēs...

     [+] [-]

, 2023-09-06 08:24, pirms 8 mēnešiem
sm72 rakstīja: Tādas nu ir organizatoru paražas visā pasaulē, ka mājiniekiem vienmēr piepalīdzēs...
amerikāņi jau noteikti jo ir kam. pārējiem GS rīkotājiem nav tāda līmeņa spēlētāju kam tas varētu nostrādāt

  +1 [+] [-]

, 2023-09-06 08:49, pirms 8 mēnešiem
Reaaali nebija atjaunojusi spekus pec uzvaras par polieti. Nekas. Naks jauni panakumi! Kas Ostapenko nakamais turnirs?

  +1 [+] [-]

, 2023-09-06 10:20, pirms 8 mēnešiem
Regbists rakstīja: Reaaali nebija atjaunojusi spekus pec uzvaras par polieti. Nekas. Naks jauni panakumi! Kas Ostapenko nakamais turnirs?
Nākamnedēļ Sandjego WTA500

     [+] [-]

, 2023-09-06 13:46, pirms 8 mēnešiem
Tādā līmenī sīkumu nav.Šoreiz daudzi apstākļi bija pret mums.Analizējot spēli Alex Koretja minēja ka tādā karstumā bumbiņas lido savādāk-tas varētu būt viens no iemesliem daudzajām kļūdām sitienos.Ar visu to 2.setā iespējas bija.Veiksmi Aļonai!