Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2961, Did:0, useCase: 3

Ostapenko: "Švjontekai nepatīk spēlēt pret spēcīgām sitējām"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Ostapenko: "Švjontekai nepatīk spēlēt pret spēcīgām sitējām"
Aļona Ostapenko. Foto: Jimmie48 / WTA

"US Open" astotdaļfinālā Latvijas tenisa līdere šonakt pārspēja pasaules pirmo numuru Igu Švjonteku (Polija). Preses konferencē Aļona Ostapenko atzina, ka bija labi sagatavojusies cīņai.

Kā jau ziņots, Ostapenko (WTA 21.) šonakt uzvarēja ar 3:6, 6:3 un 6:1.

"Pirmajā setā nespēlēju slikti, bet pārāk steidzos un netrāpīju. Sākumā nevarēju atrast savu spēli, taču cīnījos. Galvenais bija saglabāt agresivitāti un spēlēt savu spēli. Centos apgrūtināt viņas spēli un spēlēt savējo, cīnoties līdz pat pēdējam punktam. Zināju, ka būs brīži, kad man radīsies iespējas. Un es gaidīju tos brīžus," atklāj Aļona Ostapenko. "Savu spēli labāk sajutu otrā seta beigās un sevišķi trešajā setā. Spēlēju stabilāk - neveicu trakos sitienus, bet situ, kad man radās iespēja to darīt. Un tas nostrādāja tīri labi. Otrajā setā bija visādi, bet mača beigās jau dominēju."

Savstarpējo spēļu bilance tagad ir 4-0. Iepriekšējā tikšanās notika pirms nepilniem diviem gadiem. "Skatījos un analizēju mūsu iepriekšējās spēles. Viņa ir ļoti laba spēlētāja un ļoti stabila, it sevišķi pēdējos gados. Zināju, kas jādara cīņā pret viņu. Uz viņu bija spiediens - ja ranga pirmais numurs piekāptos cīņā pret mani, tad zaudētu arī savu līderpozīciju," saka Latvijas spēlētāja. "Galvenais, ka viņai nepatīk spēlēt pret spēcīgām sitējām. Viņai patīk, ja tiek dots laiks. Ja es spēlēju ātri, agresīvi un spēcīgi, tad viņai mazliet ir nepatikšanas."

Latvijas tenisistei šoreiz bija tikai 20 nepiespiestās kļūdas. "Nav slikta statistika, salīdzinot ar 80 kļūdām iepriekšējā spēlē, kurā arī uzvarēju," atzīst Ostapenko. "Iespējams, progresēju no kārtas uz kārtu."

Ostapenko ļoti patīk spēlēt lielos stadionos ar daudziem skatītājiem lieliskā atmosfērā. "US Open" ceturtdaļfinālā pretī stāsies amerikāniete Koko Gofa (WTA 6.).

Izmantotie resursi:

     [+] [-]

, 2023-09-04 10:22, pirms 8 mēnešiem
Švjonteka teica ka esot progresējusi spēlē pret spēcīgām sitējām pēdējo 2 gadu laikā!

     [+] [-]

, 2023-09-04 16:06, pirms 8 mēnešiem
Iga Švjonteka manuprāt vēl neprot adaptēties pie pretiniekiem un kortu segumiem un arī viņa ir salīdzinoši nepieredzējusi WTA tūrē un tāpēc viņa bieži zaudē svarīgajos mačos. Igai Švjontekai vajadzētu iemācīties adaptēties un pielāgoties pie katra seguma un pie katra pretinieka spēles stila jo tie ir dažādi un tad viņa arī uzvarēs turnīru no turnīra. Iga Švjonteka ir pārāk prognozējama. Viņa pret visiem pretiniekiem grib spēlēt vienā un tajā pašā veidā ar vienu un to pašu stratēģiju. Protams ka aizvien vairāk pretinieku sāks viņu uzveikt. Aļona Ostapenko ir liels malacis. Nenobijās un nospēlēja ļoti stabili un godam nopelnīja vietu ASV atklātā čempionāta ceturtdaļfinālā. Lieliski nospēlēja un parādīja pārējiem, kā ar Igu Švjonteku ir jāspēlē.

  +2 [+] [-]

, 2023-09-04 16:59, pirms 8 mēnešiem
Einars964 rakstīja: Iga Švjonteka manuprāt vēl neprot adaptēties pie pretiniekiem un kortu segumiem un arī viņa ir salīdzinoši nepieredzējusi WTA tūrē un tāpēc viņa bieži zaudē svarīgajos mačos. Igai Švjontekai vajadzētu iemācīties adaptēties un pielāgoties pie katra seguma un pie katra pretinieka spēles stila jo tie ir dažādi un tad viņa arī uzvarēs turnīru no turnīra. Iga Švjonteka ir pārāk prognozējama. Viņa pret visiem pretiniekiem grib spēlēt vienā un tajā pašā veidā ar vienu un to pašu stratēģiju. Protams ka aizvien vairāk pretinieku sāks viņu uzveikt. Aļona Ostapenko ir liels malacis. Nenobijās un nospēlēja ļoti stabili un godam nopelnīja vietu ASV atklātā čempionāta ceturtdaļfinālā. Lieliski nospēlēja un parādīja pārējiem, kā ar Igu Švjonteku ir jāspēlē.
76 nedēļas ir nr1 pasaulē ,bet nepieredzejusi ?

     [+] [-]

, 2023-09-05 06:57, pirms 8 mēnešiem
j888 rakstīja: 76 nedēļas ir nr1 pasaulē ,bet nepieredzejusi ?
Viņa ir ļoti nepieredzējusi. Viņa pieaugušo pro tūrē ir salīdzinoši neilgu laiku tikai. Pat Gofa ir pieredzējušāka un viņa ir 3 gadus jaunāka nekā 2ga Švjonteka. Kopumā Švjonteka ir aizvadījusi tikai 330 spēles savā pro karjerā pagaidām.