Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2961, Did:0, useCase: 3

Švjonteka par Ostapenko: "Nav viegli spēlēt pret viņu"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Švjonteka par Ostapenko: "Nav viegli spēlēt pret viņu"
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA

"US Open" ceturtajā kārtā Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko cīnīsies pret pasaules ranga līderi Igu Švjonteku (Polija). Preses konferencē poliete atzina, ka pēdējos gados ir daudz mācījusies, kā spēlēt pret spēcīgām sitējām.

Kā jau ziņots, trešajā kārtā Latvijas spēlētāja pieveica amerikānieti Bernardu Peru (4:6, 6:3, 6:3), bet Polijas pārstāve sagrāva slovēnieti Kaju Juvanu - 6:0, 6:1.

4. septembrī pēc plkst. 4.00 "US Open" astotdaļfinālā spēkosies Iga Švjonteka un Aļona Ostapenko. "Ar Jeļenu mazliet ir tā, ka kādā dienā var nospēlēt perfektu maču un iesist visu, kaut gan viņa patiešām riskē, bet cita diena var būt atšķirīga. Tu nekad nezini, ko sagaidīt," atzīst poliete. "Bet pieņemu, ka visas spēlētājas pret mani spēlēs savu labāko tenisu. To jau pāris reizes esmu izjutusi."

Ostapenko un Švjontekas savstarpējo spēļu bilance ir 3-0, taču pēdējoreiz tika spēlēts 2022. gada februārī, kad poliete vēl nebija ranga līdere. "Pēdējos divos gados esmu daudz mācījusies, kā spēlēt uz cietā seguma laukumiem un kā spēlēt pret spēcīgām sitējām," atklāj pasaules vadošā tenisiste. "Nav viegli pret viņu. Pirms nepilniem diviem gadiem Dubaijā aizvadījām patiešām saspringtu maču [4:6, 6:1, 7:6(4)]. Bet es noteikti tuvojos. Kļūstu arvien labāka."

Ostapenko pirms cīņas pret Švjonteku: "Kad neesi favorīte, ir vieglāk spēlēt".

Izmantotie resursi: