Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2961, Did:0, useCase: 3

Ostapenko par Švjonteku: "Nav viegli būt ranga pirmajam numuram"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Ostapenko par Švjonteku: "Nav viegli būt ranga pirmajam numuram"
Aļona Ostapenko. Foto: Nate Young Media

"US Open" ceturtajā kārtā Latvijas tenisa līdere cīnīsies pret pasaules ranga līderi Igu Švjonteku (Polija). Preses konferencē Aļona Ostapenko atzina, ka, tuvojoties sezonas beigām, "Grand Slam" ceturtās kārtas sasniegšana ir labs sasniegums.

Kā jau ziņots, trešajā kārtā Latvijas spēlētāja pieveica amerikānieti Bernardu Peru - 4:6, 6:3, 6:3.

"Bija mazliet traka situācija - serves izpildīšanas laikā kāds fans kliedza, bet viņam tas nebija jādara. Tenisā diemžēl tā gadās, kaut gan fani zina, ka servēšanas laikā nav atļauts runāt. Varbūt viņš speciāli tā darīja, es nezinu," saka Aļona Ostapenko. "Kad servēju, viņš sāka kliegt kā traks. Tie nebija tikai pāris vārdi. Saprotams, tiesnesis viņam teica, lai klusē."

Video izskatījās, ka Ostapenko izdzina fanu no stadiona. "Viņš devās prom, kad tiesnesis viņam kaut ko pateica," informē tenisiste, kura attiecīgajā epizodē tā kā "pavadīja" aizejošo līdzjutēju.

Ņujorkā arī iepriekšējās divas uzvaras Ostapenko guva triju setu cīņā. "Domāju, ka šādi mači dod lielāku pārliecību par saviem spēkiem," saka spēlētāja. ""Grand Slam" vienmēr ir atšķirīgs turnīrs - visi grib uzvarēt, līdz ar to ir mazliet sarežģītāk."

Vimbldonas čempionātā Latvijas tenisistei mazliet pietrūka svaiguma, jo iepriekš tika nospēlēti daudzi mači. "Pirms "Grand Slam" ir labi aizvadīt kādus mačus un gūt uzvaras, taču svarīgi to nedarīt pārāk daudz. Jo dažreiz tu spēlē labi pirms tam, bet "Grand Slam" laikā mazliet jau ir sagurums. Mača diena prasa vairāk enerģijas, salīdzinot ar parasto treniņu dienu."

Astotdaļfinālā pretī stāsies pasaules pirmais numurs Iga Švjonteka. "Viņa spēlē visai stabili, uzvarējusi daudzos mačos. Bet nav viegli būt ranga pirmajam numuram, jo visi grib tevi pieveikt. Iespējams, ka varu to izmantot," norāda Latvijas pārstāve. "Kad neesi favorīte, ir vieglāk spēlēt. Turnīra pirmajos trijos mačos biju favorīte, kas ir papildu spiediens, jo tika gaidītas uzvaras. Varbūt tāpēc spēles izvērtās kā pa kalniem un lejām. Bet tagad varu spēlēt atbrīvoti, jo ir lieliski būt ceturtajā kārtā, kas jāizbauda."

Ostapenko ir viena no tenisistēm, kura var sagādāt neērtības Švjontekai - tas bijis redzams jau iepriekš, gūstot trīs uzvaras pār polieti. "Jā, man jāspēlē sava spēle un jācenšas koncentrēties uz sevi. Noteikti būs sarežģīts mačs, taču man nav ko zaudēt. Esmu gatava ceturtajai kārtai, kas ir labs sasniegums, it sevišķi sezonas beigās. Vienkārši centīšos rādīt savu labāko spēli."

Preses konferencē žurnālists norādīja, ka vairāki tenisisti sūdzējās par "US Open" laukumā jūtamo "zāles" smaku. "To es saodu katrā mačā, ko spēlēju," atklāj Ostapenko. "Tā kā man tas nav pārsteigums, ka viņi par to sūdzējās."

Izmantotie resursi:

     [+] [-]

, 2023-09-02 11:20, pirms 8 mēnešiem
1) Ostapenko tagad būs favorīte pret Švjonteku, jo visi zina Švjonteka ir viņas kliente!
2) Kurš tad var aizliegt faniem kliegt?! Tie nopietni tādi noteikumi, kas katram fanam jāievēro?! Vai Fanu var diskvalificēt no sacensībām?
3) Autor - nevis "zāle" - bet "zālīte" latviski! Es ilgi no virsrakstiem nevarēju saprast par ko vispar ir runa - "zāles smaka parkā?" - "kādas šausmas!"
- Nē, nopietni, ir cilvēki kam ir alerģija pret sausa siena smaku... es tieši tā padomaju, kad par to jūs sākāt rakstīt...