Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

"French Open" dāmu turnīrā no favorītēm zaudē tikai Kvitova

"French Open" dāmu turnīrā no favorītēm zaudē tikai Kvitova
Viktorija Azarenka
Foto: Reuters/Scanpix

„French Open” sieviešu vienspēļu turnīrā no pirmdien aizvadītajiem mačiem tikai vienā neuzvarēja favorīte – Petra Kvitova trīs setos piekāpās ķīnietei Na Lī, bet uzvaras izcīnīja Marija Šarapova, Viktorija Azarenka un Andrea Petkoviča.

Dāmu turnīra spēļu dienu šodien ievadīja labāko Ķīnas un Čehijas tenisistu cīņa. Na Lī tikās ar Petru Kvitovu un uzvarēja ar 2:6, 6:1, 6:3. Trešajā setā Kvitova izvirzījās vadībā ar 3:0, taču pēc tam neprata uzvarēt vairs nevienā geimā, tātad Lī spēli pabeidza ar sešiem uzvarētiem geimiem pēc kārtas. „Australian Open” fināliste pirmo reizi iekļuvusi „French Open” ceturtdaļfinālā, kļūstot par pirmo savas valsts pārstāvi, kas tikusi labāko astoņniekā „māla slamā”.

Lī pretiniece pusfinālā būs Viktorija Azarenka, kura ar 6:2, 6:3 sagrāva Jekaterinu Makarovu. Baltkrievietes pārsvars varēja būt vēl iespaidīgāks, ja viņa nebūtu pretiniece divus geimus uzdāvinājusi ar dubultkļūdām. Lī uzvarējusi trīs no četrām spēlēm pret Azarenku. Visi mači notikuši uz „hard” seguma. Pēdējā no tām bija Melburnā, kad Lī 4. kārtā uzvarēja ar 6:3, 6:3.

Daudz grūtāk gāja divām citām favorītēm. Marijai Šarapovai bija nepieciešamas precīzi divas stundas, lai tiktu galā ar Agņešku Radvansku – 7:6(4), 7:5. Pirmajā setā Šarapova atspēlējās no 1:4. Otro partiju Maša sāka ar breiku, ko uzreiz atdeva, bet turpinājumā labas iespējas uzvarēt setā bija polietei. Radvanska kopumā izsēja četras setbumbas – vienu pie 5:3 (Šarapovas serve), bet vēl trīs, servējot pašai un esot vadībā ar 5:4, 40:0. Šarapova šajā brīdī ieslēdza savu patieso ātrumu un nolika Radvansku pie vietas. Šarapovai šajā spēlē 44 nepiespiestās kļūdas, bet 47 punkti izcīnīti ar uzbrukuma sitieniem. Salīdzinājumam – Radvanskai 12 un 13 šajos rādītajos.

Trīs seti uzvarai bija nepieciešami Andrea Petkovičai. Viņa tikās ar iepriekš abos savstarpējos mačos viegli uzvarēto Mariju Kiriļenko. Arī šoreiz spēles sākums neliecināja par to, ka krievietei būs varianti – Vācijas tenisiste ar 6:2 „izskrēja cauri” pirmajam setam, taču tik laba turpināja nebija un ar tādu pašu rezultātu tika zaudēts otrais. Izšķirošajā trešajā setā gan viss atkal nostājās savās vietās, un Petkoviča uzvarēja ar 6:4. Šarapova un Petkoviča veidos pēdējo ceturtdaļfināla pāri. Krievietei divas uzvaras trīs mačos pret vācieti, taču Petkoviča vienīgo uzvaru guvusi „Grand Slam” turnīrā, Šarapovu pieveicot šogad „Australian Open” 4. kārtā ar 6:2, 6:3.

Rīt tiks aizvadītas pirmās divas ceturtdaļfinālu cīņas. Vispirms plkst. 15:00 Filipa Šatriē kortā pērnā gada čempione Frančeska Skjavone tiksies ar Anastasiju Pavļučnekovu, bet aptuveni plkst. 17:00 varētu sākties spēle starp Marionu Bartoli un 2009. gada čempioni Svetlanu Kuzņecovu.

”French Open” sieviešu vienspēļu turnīrs

4. kārtas spēles

SpēleRezultāts
(14) Anastasia Pavlyuchenkova - (3) Vera Zvonareva7:6(4) 2:6 6:2
(4) Victoria Azarenka - Ekaterina Makarova6:2 6:3
(5) Francesca Schiavone - (10) Jelena Jankovic6:3 2:6 6:4
(6) Na Li - (9) Petra Kvitova2:6 6:1 6:3
(7) Maria Sharapova - (12) Agnieszka Radwanska7:6(4) 7:5
(11) Marion Bartoli - Gisela Dulko7:5 1:0 (Dulko izstājās)
(13) Svetlana Kuznetsova - (28) Daniela Hantuchova6:7(6) 6:3 6:2
(15) Andrea Petkovic - (25) Maria Kirilenko6:2 2:6 6:4

Ceturtdaļfinālu pāri

SpēleRezultāts
(5) Francesca Schiavone - (14) Anastasia PavlyuchenkovaRīt
(4) Victoria Azarenka - (6) Na LiTrešdien
(7) Maria Sharapova - (15) Andrea PetkovicTrešdien
(11) Marion Bartoli - (13) Svetlana KuznetsovaRīt

Izmantotie resursi:
Roland Garros - Internationaux de France 2011 -...


, 2011-05-30 23:33, pirms 13 gadiem
Šarapova vispār otrajā setā atspēlēja 2 setbumbas pie savas serves, jo rezultāts bija 15:40. Spēle bija diezgan interesanta, lai gan Šarapova vairāk ar sevi spēlēja, daudz izspēļu vinnēja un daudz arī zaudēja savu kļūdu dēļ
, 2011-05-30 23:47, pirms 13 gadiem
Žēl Kirilenko. Cerams tikai, ka otro gadu pēc kārtas nevinnēs Skjavone.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-05-31 01:50, pirms 13 gadiem
domaju, samera droshi var prognozet Skjavones un Kuznecovas uzvaras. Abos parejos paros manuprat bus siivaka cinja, es priekshroku tomer dotu Sarapovai un Li
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Rafaels Nadals. Foto: AP/Scanpix
6

Nadals nav pārliecināts par savu dalību "French Open"

LETA--AP. Bijušais pasaules ranga līderis Rafaels Nadals sacentīsies Francijas atklātajā čempionātā, ja spēs turnīram pienācīgi sagatavoties un būt konkurētspējīgs tajā, teica tenisists.
Aļona Ostapenko. Foto: ZUMA Press/Scanpix
5

Ostapenko saglabā 17. pozīciju WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) pirmdien publiskoja jaunāko pasaules rangu. Mūsu vadošā tenisiste Aļona Ostapenko atrodas 17. vietā, savukārt Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja noslīdējusi uz 210. pozīciju.
Novaks Džokovičs. Foto: AFP/Scanpix
48

Džokovičs trešo reizi triumfē Parīzē un labo "Grand Slam" rekordu

Par prestižā vīriešu tenisa turnīra "French Open" uzvarētāju kļuvis serbs Novaks Džokovičs (trešā vieta pasaules rangā), kurš trijos setos ar 7:6(1), 6:3 un 7:5 apspēlēja pasaules ceturto raketi Kasperu Rūdu, kurš Parīzes finālā zaudēja otro gadu pēc kārtas. Džokovičs ar 23 "Grand Slam" tituliem kļuvis par vīriešu tenisa rekordistu.