Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Mugurusa trešo gadu pēc kārtas iekļūst "French Open" ceturtdaļfinālā

Mugurusa trešo gadu pēc kārtas iekļūst "French Open" ceturtdaļfinālā
Garbinje Mugurusa
Foto: AP/Scanpix

Par "French Open" pirmo ceturtdaļfinālisti svētdien kļuva Spānijas pirmā rakete Garbinje Mugurusa, kura ar 6:3, 6:4 pieveica Svetlanu Kuzņecovu. Lietus dēļ šodien paspēja izspēlēt tikai divas no plānotajām četrām spēlēm.

2009. gada čempiones Svetlanas Kuzņecovas un vienas no šī gada turnīra favorītes Garbinjes Mugurusas mača pirmie 6-7 geimi bija daudzsološi. It īpaši tas attiecās uz 12 minūtes ilgušo sesto geimu, kurā Mugurusai neizdevās izmantot piecas breikbumbas. Nākamajā geimā pati atspēlēja vienu. Turpinājumu ļoti spilgti izpaudās Spānijas tenisistes pārsvars spēka tenisā, kurā Kuzņecova atbildēt spēja vien epizodiski.

Mugurusa 2. setā pirmo breiku ieguva trešajā geimā, bet piektajā geimā neizmantoja lielisku iespēju nodrošināt divu breiku pārsvaru, breikbumbas izspēlē rupji kļūdoties ar "smešu". Garbinje pārsvaru zaudēja astotajā geimā, kad Kuzņecovai izdevās rets geims ar dominēšanu. Sveta vairākas reizes piespieda Mugurusu kļūdīties un izlīdzināja rezultātu – 4:4.

Mačs bija galā pēc diviem geimiem. Mugurusa pēc neveiksmes ātri saņēmās un devītajā geimā nopelnīja sev iespēju servēt par uzvaru mačā. Cīņas pēdējais geims sanāca samocīts, jo Mugurusai vajadzēja piecas mačbumbas un arī atspēlēt vienu breikbumbu, lai beidzot spētu pielikt punktu. Mugurusai tīri uzvarētajās izspēlēs bija milzīgs pārsvars: 37-12!

Kuzņecovas zaudējums nozīmē to, ka turnīrā palikusi vairs tikai viena iepriekšējo gadu čempione – Serēna Viljamsa, kurai 4. kārtas mačs būs rīt. Mugurusa "French Open" ceturtdaļfinālā spēlēs trešo gadu pēc kārtas. 2014. gadā viņa zaudēja nākamajai čempionei Marijai Šarapovai, bet pērn piekāpās Lucijai Šafāržovai.

Mugurusa šoreiz ceturtdaļfinālā sacentīsies ar Šelbiju Rodžersu, kura Parīzē sasniegusi karjeras pirmo "Grand Slam" ceturtdaļfinālu. Amerikāniete ar ļoti jaudīgu tenisu pilnībā dominēja mačā pret Irinu-Kamēliju Begu (6:3, 6:4), kurai ar aizsardzību vien bija par maz, bet pretiniece pārāk daudz kļūdu nepieļāva. Rodžersai 2. seta sākumā bija nekvalitatīvs posms, kura dēļ Begu ieguva 2:0 vadību. Tā kā no rumānietes šajā mačā gandrīz nekas nebija atkarīgs, pārsvaru nosargāt viņa nespēja. 108. vietā esošā Rodžersa ir rangā zemāk esošā tenisiste "French Open" ceturtdaļfinālā kopš 2012. gada, kad astoņnieku sasniedza toreiz 142. vietā bijusī Jaroslava Švedova.

"French Open 2016". Sieviešu vienspēles

4. kārtas rezultāti 29. maijā

SpēleRezultāts
(2) Agnieszka Radwanska – Tsvetana Pironkova6:2 3:0 (lietus)
(4) Garbine Muguruza – (13) Svetlana Kuznetsova6:3 6:4
(6) Simona Halep – (21) Samantha Stosur5:3 (lietus)
(25) Irina-Camelia Begu – Shelby Rogers6:3 6:4

, 2016-05-29 14:28, pirms 8 gadiem
Ja nodarbojamies ar lietotaju blokesanu, tad vismaz deretu piemeklet normalu iemeslu, vienalga vai tas ir misters pareiza izruna, vai Jus ar savu viedokli par fikseriem. Bet cerams, ka ilgi sis visatlautibas bardaks seit neturpinasies.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-05-29 16:59, pirms 8 gadiem
SC ir faktiski monopolisti tāpēc neiespringst
Rafaels Nadals. Foto: AP/Scanpix
6

Nadals nav pārliecināts par savu dalību "French Open"

LETA--AP. Bijušais pasaules ranga līderis Rafaels Nadals sacentīsies Francijas atklātajā čempionātā, ja spēs turnīram pienācīgi sagatavoties un būt konkurētspējīgs tajā, teica tenisists.
Aļona Ostapenko. Foto: ZUMA Press/Scanpix
5

Ostapenko saglabā 17. pozīciju WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) pirmdien publiskoja jaunāko pasaules rangu. Mūsu vadošā tenisiste Aļona Ostapenko atrodas 17. vietā, savukārt Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja noslīdējusi uz 210. pozīciju.
Novaks Džokovičs. Foto: AFP/Scanpix
48

Džokovičs trešo reizi triumfē Parīzē un labo "Grand Slam" rekordu

Par prestižā vīriešu tenisa turnīra "French Open" uzvarētāju kļuvis serbs Novaks Džokovičs (trešā vieta pasaules rangā), kurš trijos setos ar 7:6(1), 6:3 un 7:5 apspēlēja pasaules ceturto raketi Kasperu Rūdu, kurš Parīzes finālā zaudēja otro gadu pēc kārtas. Džokovičs ar 23 "Grand Slam" tituliem kļuvis par vīriešu tenisa rekordistu.