Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Lodrā un Matjē saņem "French Open" wild card

Lodrā un Matjē saņem "French Open" wild card
Pols-Anrī Matjē
Foto: AP/Scanpix

Gada otrā "Grand Slam" turnīra "French Open" organizatori ceturtdien paziņoja "wild card" ieguvēju vārdus. Laimīgo pulkā arī divi Francijas tenisa veterāni – Mikels Lodrā un Pols-Anrī Matjē.

"French Open" piešķiršanas kārtība ir ļoti vienkārša – Francijas Tenisa federācija sešas no astoņām "wild card" (katrā turnīrā) piešķir savas valsts tenisistiem, bet divas pienākas Austrālijai un ASV. Šīm trim valstīm ir ilgstoša sadarbība "Grand Slam" turnīru sakarā.

No "wild card" saņēmušajiem Francijas tenisistiem jāatzīmē divi veterāni – Mikels Lodrā un Pols-Anrī Matjē. Pirmais aizvada karjeras pēdējo sezonu, bet Matjē pamatturnīra sastāva noteikšanas laikā nebija pietiekami labs reitings (tagad Matjē atkal ir simtniekā).

Austrālija savas "wild card" piešķīrusi perspektīvajiem un talantīgajiem, proti, Ešlijai Bārtijai un Nikam Kirjosam. Bārtija vienspēlēs pieaugušo līmenī vēl nav "izšāvusi", bet dubultspēlēs pērn 16 un 17 gadu vecumā spēlēja trīs "Grand Slam" finālos. Bārtija aprīlī nosvinēja 18. dzimšanas dienu. Tikmēr Kirjoss aprīlī uzvarēja divos māla "Challenger" turnīros pēc kārtas.

ASV savas "wild card" izdala tiem tenisistiem, kuri savāc visvairāk punktu pavasara ITF un "Challenger" turnīros. Šoreiz visveiksmīgākie bija kādreizējā junioru līdere Teilore Taunsenda (18) un Robijs Džinepri, kurš ceļazīmi uz Parīzi nopelnīja, rangā ieņemot tikai 442. vietu. Bijušais Top 15 spēlētājs šobrīd uzrāpies līdz 275. vietai. 2005. gada "US Open" finālists ilgi nespēlēja pēc tam, kad negadījumā ar kalnu divriteni salauza kreiso elkoni, bet tūrē atgriezās 2012. gadā.

"French Open" notiks no 25. maija līdz 8. jūnijam. Pērn vienspēļu sacensībās triumfēja pašreizējie ranga līderi – Rafaels Nadals un Serēna Viljamsa.

"French Open 2014" wild card ieguvēji

Vīrieši

TenisistsValstsReitings
Pols-Anrī MatjēFrancija82
Mikels LodrāFrancija133
Pjērs-Igs ErbērsFrancija137
Albano OlivetiFrancija168
Lukass PuijeFrancija187
Aksels MišonsFrancija205
Robijs DžinepriASV275
Niks KirjossAustrālija159

Sievietes

TenisisteValstsReitings
Klēra FoerstainaFrancija123
Matilde JuhansoneFrancija140
Alizē LimaFrancija143
Paulīne PormentjēFrancija171
Amandine EseFrancija221
Fiona FerroFrancija467
Teilore TaunsendaASV202
Ešlija BārtijaAustrālija182

Rafaels Nadals. Foto: AP/Scanpix
6

Nadals nav pārliecināts par savu dalību "French Open"

LETA--AP. Bijušais pasaules ranga līderis Rafaels Nadals sacentīsies Francijas atklātajā čempionātā, ja spēs turnīram pienācīgi sagatavoties un būt konkurētspējīgs tajā, teica tenisists.
Aļona Ostapenko. Foto: ZUMA Press/Scanpix
5

Ostapenko saglabā 17. pozīciju WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) pirmdien publiskoja jaunāko pasaules rangu. Mūsu vadošā tenisiste Aļona Ostapenko atrodas 17. vietā, savukārt Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja noslīdējusi uz 210. pozīciju.
Novaks Džokovičs. Foto: AFP/Scanpix
48

Džokovičs trešo reizi triumfē Parīzē un labo "Grand Slam" rekordu

Par prestižā vīriešu tenisa turnīra "French Open" uzvarētāju kļuvis serbs Novaks Džokovičs (trešā vieta pasaules rangā), kurš trijos setos ar 7:6(1), 6:3 un 7:5 apspēlēja pasaules ceturto raketi Kasperu Rūdu, kurš Parīzes finālā zaudēja otro gadu pēc kārtas. Džokovičs ar 23 "Grand Slam" tituliem kļuvis par vīriešu tenisa rekordistu.