Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Autors: Roberts Urdziņš

Erani/Vinči izcīna ''French Open'' dubultspēļu titulu

Erani/Vinči izcīna ''French Open'' dubultspēļu titulu
Sāra Erani un Roberta Vinči
Foto: AFP

Šodien tika noskaidrotas sieviešu dubultspēļu titula ieguvējas ''French Open'' turnīrā. Par tām kļuva Sāra Erani un Roberta Vinči, savas pretinieces Mariju Kiriļenko un Nadju Petrovu uzvarot trijos setos ar rezultātu 4:6, 6:4, 6:2.

Pirmajā setā ātri vadību pārņēma krievu tenisistes, taču ne uz ilgu laiku - mača septītajā geimā Erani/Vinči duets, kas turnīra bija izlikts ar ceturto numuru, atguva zaudēto breiku un panāca 4:4. Pirmā seta galotnē Kiriļenko un Petrovas duets vēlreiz labi nospēlēja pie Erani/Vinči serves un uzvarēja pirmo setu - 6:4.

Otrā seta scenārijs bija diezgan līdzigs pirmajam, tikai šoreiz uzvarētāju lomā nonāca itālietes. Seta piektajā geimā itālietis lauza pretinieču servi, izvirzoties vadībā ar divu geimu handikapu, taču nespēja noturēt iegūto pārsvaru un zaudēja divus geimus pēc kārtas - 4:4. Seta galotni veiksmīgāk šoreiz nospēlēja Erani un Vinči un izlīdzināja rezultātu setos.

Trešajā setā labāku sniegumu izdevās nodemonstrēt itālietēm. Viņas izvirzījās vadībā ar 4:1 (divi breiki), un lai arī pretiniecēm izdevās vienu breiku atspēlēt, tomēr Erani un Vinči pierādīja, ka tieši viņas dubultspēļu titulu ir pelnījušas vairāk, uzvarot trešo setu ar 6:2. Spēles galarezultāts - 4:6, 6:4, 6:2.

Šis abām Itālijas tenisa pārstāvēm uz māla seguma kortiem bija jau ceturtais dubultspēļu tituls šogad (uzvarēts Akapulko, Barselonā, Madridē un Romā). Jāatzimē, ka uz māla viņas šogad nav zaudējušas ne reizi. Erani un Vinči duets šogad arī sasniedza Austrālijas atklātā čempionāta finālu.

Erani kļuvusi par otro tenisisti pēc Kimas Klijstersas, kurai izdevies iekļūt gan vienspēļu, gan dubultspēļu ''French Open'' finālā. Tagad Erani radusies lieliska iespēja atkārtot Marijas Pīrsas 2000. gadā sasniegto, uzvarot gan vienspēļu, gan dubultspēļu ''French Open turnīrā. Vienspēļu finālā Erani tiksies ar Krievijas tenisisti Mariju Šarapovu.

Izmantotie resursi:
Home - The Globe and Mail


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-06-08 21:42, pirms 12 gadiem
Patīkama ziņa. Lai veicas arī vienspēļu finālā.
, 2012-06-09 13:22, pirms 12 gadiem
žēl. Gribējās, lai uzvar Kirilenko.
Rafaels Nadals. Foto: AP/Scanpix
6

Nadals nav pārliecināts par savu dalību "French Open"

LETA--AP. Bijušais pasaules ranga līderis Rafaels Nadals sacentīsies Francijas atklātajā čempionātā, ja spēs turnīram pienācīgi sagatavoties un būt konkurētspējīgs tajā, teica tenisists.
Aļona Ostapenko. Foto: ZUMA Press/Scanpix
5

Ostapenko saglabā 17. pozīciju WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) pirmdien publiskoja jaunāko pasaules rangu. Mūsu vadošā tenisiste Aļona Ostapenko atrodas 17. vietā, savukārt Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja noslīdējusi uz 210. pozīciju.
Novaks Džokovičs. Foto: AFP/Scanpix
48

Džokovičs trešo reizi triumfē Parīzē un labo "Grand Slam" rekordu

Par prestižā vīriešu tenisa turnīra "French Open" uzvarētāju kļuvis serbs Novaks Džokovičs (trešā vieta pasaules rangā), kurš trijos setos ar 7:6(1), 6:3 un 7:5 apspēlēja pasaules ceturto raketi Kasperu Rūdu, kurš Parīzes finālā zaudēja otro gadu pēc kārtas. Džokovičs ar 23 "Grand Slam" tituliem kļuvis par vīriešu tenisa rekordistu.