Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

"French Open" jauktajās dubultspēlēs uzvar čehi

"French Open" jauktajās dubultspēlēs uzvar čehi
Františeks Čermaks un Lucija Hradečka
Foto: AP/Scanpix

Lai arī ir tikai ceturtdiena, "French Open" jau kļuvuši zināmi pirmie čempioni. Jauktajās dubultspēlēs triumfēja Čehijas pāris Lucija Hradečka un Františeks Čermaks, kuri finālā atguvās pēc sagrāves pirmajā setā un uzveica mājinieci Kristinu Mladenoviču un Kanādas pārstāvi Danielu Nestoru.

Pirms 12 mēnešiem Parīzē uzvarēja Indijas pāris Sanja Mirza un Makešs Bupati. Šogad viņi kopā nespēlēja, ar citiem partneriem zaudējot jau 1. kārtā. Tikmēr fināla iekļuva ar 5. numuru izliktais pāris Kristina Mladenoviča (Francija) un 10 "Grand Slam" dubultspēļu titulu īpašnieks Daniels Nestors (Kanāda), kuri sacentās ar čehiem Luciju Hradečku un Fratišeku Čermaku (nebija izsētu duetu pulkā).

Finālā favorīti bija Mladenoviča un pieredzējušais Nestors – Kristinai 20 gadi, bet Nestoram divreiz vairāk. Francijas un Kanādas duets sāka lieliski, čehus pirmajā setā sagraujot ar 6:1. Turpinājuma gan nebija. Hradečka un Čermaks otro setu sāka ar breiku, kuru ne bez grūtībām nosargāja. Servējot par uzvaru setā, čehi savu servi noturēja no 0:40 un setā bija pārāki ar 6:4.

Nedaudz vēlāk sekojošajā supertaibreikā izšķirošo lomu nospēlēja pieredze – pirmo reizi pieaugušo līmenī "Grand Slam" finālā spēlējošā Mladenoviča (2009. gada "French Open" junioru čempione) divreiz kļūdījās pie tīkla, kā arī kopumā darbojās nepārliecinoši, un Hradečka ar Čermaku svinēja uzvaru – 1:6, 6:4, 10:6.

Hradečkai otrais "Grand Slam" tituls, arī pirmais gūts Parīzē – 2011. gadā uzvara dubultspēlēs kopā ar Andrea Hlavačkovu. Savukārt Čermakam (2012. gada Deivisa kausa čempions) 36 gadu vecumā pirmais "Grand Slam" tituls. Interesanti, ka šis pāris pēdējos trīs "Grand Slam" turnīros uzlaboja rezultātus – Ņujorkā pusfināls, Melburnā zaudēts finālā, bet Parīzē tituls.


, 2013-06-06 15:38, pirms 11 gadiem
Interesanta izspēles kārtība, nezināju, ja pa setiem ir 1-1, tad seko supertaibreiks.
, 2013-06-06 17:02, pirms 11 gadiem
Nu čehiem vismaz kāds mazais prieciņs, savādāk izskatījās jau stipri pabriesmīgi. Vienspēlēs piedalijās 10 dāmas un 5 vīri, bet visi izkrita pirmajās divās kārtās, izņemot Kvitovu un Cetkovsku, kas izkrita trešajā kārtā.
Rafaels Nadals. Foto: AP/Scanpix
6

Nadals nav pārliecināts par savu dalību "French Open"

LETA--AP. Bijušais pasaules ranga līderis Rafaels Nadals sacentīsies Francijas atklātajā čempionātā, ja spēs turnīram pienācīgi sagatavoties un būt konkurētspējīgs tajā, teica tenisists.
Aļona Ostapenko. Foto: ZUMA Press/Scanpix
5

Ostapenko saglabā 17. pozīciju WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) pirmdien publiskoja jaunāko pasaules rangu. Mūsu vadošā tenisiste Aļona Ostapenko atrodas 17. vietā, savukārt Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja noslīdējusi uz 210. pozīciju.
Novaks Džokovičs. Foto: AFP/Scanpix
48

Džokovičs trešo reizi triumfē Parīzē un labo "Grand Slam" rekordu

Par prestižā vīriešu tenisa turnīra "French Open" uzvarētāju kļuvis serbs Novaks Džokovičs (trešā vieta pasaules rangā), kurš trijos setos ar 7:6(1), 6:3 un 7:5 apspēlēja pasaules ceturto raketi Kasperu Rūdu, kurš Parīzes finālā zaudēja otro gadu pēc kārtas. Džokovičs ar 23 "Grand Slam" tituliem kļuvis par vīriešu tenisa rekordistu.