Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Autors: Roberts Urdziņš

''French Open'' pusfinālā tiksies Šarapova un Kvitova

''French Open'' pusfinālā tiksies Šarapova un Kvitova
Marija Šarapova
Foto: AFP/Scanpix

Šodien ''French Open'' turnīrā noskaidrots arī otrais pusfināla pāris - līdzās austrālietei Samantai Stosurai un itālietei Sārai Errani cīņu par titulu turpina krieviete Marija Šarapova un čehiete Petra Kvitova, kuras šodien uzvarēja attiecīgi divos un trijos setos. Abi pusfināli ceturtdien.

Šarapova tuvojas WTA ranga līderes statusam

Šodien tika aizvadītas abas atlikušās ceturtdaļfināla spēles ''French Open'' sieviešu vienspēļu turnīrā. Galvenajā "Philippe Chatrier" spēli aizvadīja krieviete Marijai Šarapova (WTA 2.) un igauniete Kaja Kanepi (WTA 23.). Savstarpējās cīņas abas sportistes vēl nebija tikušās, bet favorītes statuss krievietei.

Pirmā seta sākumā Šarapova uzreiz tika pie breika, tomēr Kanepi jau nakamajā geimā spēja atspēlēties. Turpmākā seta gaita gan aizritēja krievu tenisistes zīmē, un Šarapova uzvarēja ar 6:2. Rezultātam esot 5:2, igaunietei bija iespēja atgūt vienu breiku, tomēr Šarapova nospēlēja aukstasinīgi un nedeva iespējas pretiniecei atspēlēties.

Otrājā setā Kanepi izvirzijās vadībā ar 2:0 un bija tuvu, lai panāktu 3:0, taču tad sekoja vairāki veiksmīgi uzbrukumi no Šarapovas puses, un Krievijas tenisa pārstāvei izdevās atgūt zaudēto breiku - 2:1 Kanepi labā. Otrā seta turpinājums Kanepi padevās gaužām vājš, un Šarapova uzvarēja nākamos četrus geimus, panākot iespaidīgo 5:2. Šarapovai atlika tikai izservēt setu, tomēr tas neizdevās - Kanepi atstāja krievieti uz nulles un atspēlēja vienu breiku - 5:3 Šarapovas labā. Lai arī šķita, ka Kanepi vēl var pacīnīties par uzvaru otrajā setā, tomēr Šarapova jau nākamajā geimā panāca divas mačbumbas. Pie pirmās krieviete nokļūdījās, taču otro spēja izmantot, uzvarot visā mačā un iekļūstot prestižā turnīra pusfinālā. Spēles galarezultāts - 6:2, 6:3.

Šarapovai šī ir trešā reize, kad izdevies iekļūt Francijas atklātā tenisa čempionāta pusfinālā. Iepriekš to izdevies izdarīt 2007. gadā, kad pusfinālā nācās piekāpties toreizējai WTA ranga 7. vietas īpašniecei Annai Ivanovičai, un 2011. gadā, kad tika piedzīvots zaudējums pret nākamo ''French Open'' čempioni Na Li. Ja Marija sasniegs finālu, viņa nodrošinās WTA ranga pirmo vietu.

Kvitova iztur Švedovas testu

Tikmēr „Suzanne Lenglen” kortā ceturtdaļfināla maču aizvadīja čehiete Petra Kvitova un Kazahstānas pārstāve Jaroslava Švedova. Ranga 4.vietā esošā Kvitova „Roland Garros” kortos tik tālu tikusi pirmo reizi, kamēr Švedova ceturtdaļfinālā spēlēja arī 2010.gadā. Šobrīd viņa gan bija ļoti zaudējusi pozīciju WTA rangā (142.), kas turnīru lika sākt no kvalifikācijas. Trīs uzvaras tajā, pēc tam vēl četras pamatturnīrā – skaļākā no tām 4.kārtā pret pērnā gada čempioni Na Lī (3:6, 6:2, 6:0). Favorītes lomā abu sportistu pirmā savstarpējā duelī bija čehiete.

Spēli apņēmīgāk izdevās sākt Švedovai. Otrajā geimā viņa izmantoja dažas Kvitovas kļūdas un tika pie breika, bet brīdi vēlāk liedza pretiniecei pietuvoties, atspēlējot trīs breikbumbas - 3:0. Čehiete itin drīz varēja atgriezties cīņā, uzvarot ceturto un piekto geimu, tomēr pēc tam sekoja neizteiksmīga spēle pie savas serves, kas atkal ļāva uzelpot Švedovai – 4:2. Šo pārsvaru viņa vairs neizlaida, noslēdzot setu ar 6:3.

Otrā seta ievadā Švedovai vēlreiz izdevās paņemt geimu pie pretinieces serves, tomēr tas tikai saniknoja Kvitovu. Viņas uzbrukuma sitieni pēkšņi kļuva precīzāki kā pie savas, tā pretinieces serves. No 0:1 viņa panāca 4:1, bet setu noslēdza ar lieliski uzņemot pretinieces servi – 6:2. Pēc šāda otrā seta varēja šķist, ka čehietei ātri jāpieliek punkts mačam. Trešā seta pirmie divi geimi to arī apliecināja – ātri iegūta 2:0 vadība.

Taču tā vietā, lai ar savu servi vadību nostiprinātu, Petra sāka kļūdu sēriju. Vispirms divas dubultkļūdas, tad divi auti un kazahiete atgriezās spēlē. Arī nākamajos geimos Kvitova nespēja samazināt nepiespiesto kļūdu skaitu, kas noveda jau pie 4:2 Švedovas labā. Interesanti, ka trešā seta vidū čehietei jau 15 nepiespiesto kļūdu (tikpat, cik pirmajos divos kopā). Sensācija gan izpalika – WTA ranga ceturtā rakete atkal spēja uzlabot savu spēli un atguva vadību. Pie 5:4 Kvitovai iespēja noslēgt maču pie pretinieces serves. Pirmā mačbumba palika neizmantota pēc auta, bet otrās izspēlē auts jau Švedovai.

Pusfināli piektdien. Favorītes Stosura un Šarapova

Dāmu turnīra finālistes noskaidros jau rīt. Vispirms (pēc dienas atelpas) spēlēs Samanta Stosura un Sāra Erani (itāliete centīsies lauzt piecu zaudēto spēļu sēriju), bet pēc tam varētu izvērsties krietni aizraujošāks mačs starp Šarapovu un Kvitovu. Savstarpējos dueļos krievietei 3-2 pārsvars, turklāt uzvarēta vienīgā spēle uz māla (šogad Štutgartes pusfinālā ar 6:4, 7:6(3)).

Izmantotie resursi:
Roland Garros - Internationaux de France 2012 -...


, 2012-06-06 16:33, pirms 12 gadiem
Un kurš te teica, ka "lāpsta" zaudēs ? Kanepi vēl jāmācās
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-06-06 17:17, pirms 12 gadiem
Te noderētu krievu teiciens-sliktam dejotājam arī olas traucē Varētu padomāt, ka neviena nav uzvarējusi nekad Mariju, bet bļauj viņa vienmēr, tātad tas nav traucēklis, bet tikai attaisnošanas meklēšana, vajadzēja ausīs salikt puļķus, lai nedzird
Slēpts komentārs: Poox
, 2012-06-06 18:56, pirms 12 gadiem
Kā iet, Bērziņ? rakstīja: man gan traucētu Sharapovas izskats
Ej izgulies un paskaties spogulī nu dien nobīsies!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-06-06 20:05, pirms 12 gadiem
Janusex44 rakstīja: Un kurš te teica, ka "lāpsta" zaudēs ? Kanepi vēl jāmācās
Lāpsta
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-06-06 21:16, pirms 12 gadiem
uzvarēs Kvitova (lai krievi nekad neaizmirstu 1968. gadu)
, 2012-06-07 00:47, pirms 12 gadiem
Uz priekšu Maša! Uz 1.vietu reitingā!
, 2012-06-07 09:01, pirms 12 gadiem
ukačaka rakstīja: uzvarēs Kvitova (lai krievi nekad neaizmirstu 1968. gadu)
Čehu šķēpmetēja Špotakova jau 2008.gadā OS Pekinā pasaulei par 1968.gadu teicami atgādināja, pēdējā mēģinājumā pārspējot krievieti un izcīnot zeltu.
Šarapova daudz kļūdās, bet spēlē tik un tā ļoti labi. Kanepi nebija variantu. Bet tā stenēšana no Šarapovas, Azarenkas un citām gan ir pretīga. Ja kāda komanda basketbolā, kur katrs spēlētājs pēc izdarītas piespēles vai metiena šitā kviektu....
Rafaels Nadals. Foto: AP/Scanpix
6

Nadals nav pārliecināts par savu dalību "French Open"

LETA--AP. Bijušais pasaules ranga līderis Rafaels Nadals sacentīsies Francijas atklātajā čempionātā, ja spēs turnīram pienācīgi sagatavoties un būt konkurētspējīgs tajā, teica tenisists.
Aļona Ostapenko. Foto: ZUMA Press/Scanpix
5

Ostapenko saglabā 17. pozīciju WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) pirmdien publiskoja jaunāko pasaules rangu. Mūsu vadošā tenisiste Aļona Ostapenko atrodas 17. vietā, savukārt Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja noslīdējusi uz 210. pozīciju.
Novaks Džokovičs. Foto: AFP/Scanpix
48

Džokovičs trešo reizi triumfē Parīzē un labo "Grand Slam" rekordu

Par prestižā vīriešu tenisa turnīra "French Open" uzvarētāju kļuvis serbs Novaks Džokovičs (trešā vieta pasaules rangā), kurš trijos setos ar 7:6(1), 6:3 un 7:5 apspēlēja pasaules ceturto raketi Kasperu Rūdu, kurš Parīzes finālā zaudēja otro gadu pēc kārtas. Džokovičs ar 23 "Grand Slam" tituliem kļuvis par vīriešu tenisa rekordistu.