Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Vavrinkam neprognozējamā Dolgopolova pārbaudījums

Vavrinkam neprognozējamā Dolgopolova pārbaudījums
Stens Vavrinka
Foto: AFP/Scanpix

"French Open" 3. kārtu šodien lūkos sasniegt aizpagājušā gada čempions Stens Vavrinka, kuram tikšanās ar Aleksandru Dolgopolovu – tenisistu, kurš šveicietim iepriekš sagādājis ne mazums problēmu.

Stens Vavrinka ir uzvarējis trīs "Grand Slam" turnīros, ieskaitot "French Open" titulu pirms diviem gadiem, bet arvien ir ļoti nestabils spēlētājs. Stens bīstams mēdz būt lielo turnīru finiša posmā, bet pirmajās kārtās ir viegli ievainojams. Aleksandra Dolgopolova dabūšana 2. kārtas pretiniekos ir situācija, kas Šveices tenisistam liek būt piesardzīgam.

Alekss savā dienā var nospēlēt bīstami, turklāt ar savu ļoti savdabīgo tehniku ir neprognozējams. Vavrinkam pret Ukrainas tenisistu problēmas bijušas jau iepriekš, viņam zaudējot divas no trim iepriekšējām spēlēm, ieskaitot vienīgo tikšanos uz māla.

Huans Martins Del Potro "French Open" piedalās pirmoreiz kopš 2012. gada. Viņa tautietis Gvido Pelja 1. kārtā sīvu pretestību izrādīt nespēja. Kā būs ar spējīgāku māla speciālistu Nikolasu Almagro? Spāņa labākie tenisa gadi ir aiz muguras, bet spēlētprasme uz māla zudusi gan nav. Lai arī Del Potro līdz šim dominējis attiecībās ar Almagro, iekrājot 3-1 bilanci (tiesa, 0-1 uz māla), argentīnieša veselības problēmas (pirms turnīra esot sāpējis gan plecs, gan mugura) šodienas mača virzienā liek skatīties mazliet nedroši.

Ranga pirmais numurs Endijs Marejs 1. kārtā vienu setu zaudēja Andrejam Kuzņecovam. Cik būs šodien pret Martinu Kližanu? Slovāku kreilim tieši māls ir ērtākais segums, un, ja viņš spēs nokontrolēt savu ļoti agresīvo "forehand" uzbrukumu, sensācija ir iespējama.


, 2017-06-01 10:09, pirms 7 gadiem
Pīs a keik. ';
Rafaels Nadals. Foto: AP/Scanpix
6

Nadals nav pārliecināts par savu dalību "French Open"

LETA--AP. Bijušais pasaules ranga līderis Rafaels Nadals sacentīsies Francijas atklātajā čempionātā, ja spēs turnīram pienācīgi sagatavoties un būt konkurētspējīgs tajā, teica tenisists.
Aļona Ostapenko. Foto: ZUMA Press/Scanpix
5

Ostapenko saglabā 17. pozīciju WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) pirmdien publiskoja jaunāko pasaules rangu. Mūsu vadošā tenisiste Aļona Ostapenko atrodas 17. vietā, savukārt Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja noslīdējusi uz 210. pozīciju.
Novaks Džokovičs. Foto: AFP/Scanpix
48

Džokovičs trešo reizi triumfē Parīzē un labo "Grand Slam" rekordu

Par prestižā vīriešu tenisa turnīra "French Open" uzvarētāju kļuvis serbs Novaks Džokovičs (trešā vieta pasaules rangā), kurš trijos setos ar 7:6(1), 6:3 un 7:5 apspēlēja pasaules ceturto raketi Kasperu Rūdu, kurš Parīzes finālā zaudēja otro gadu pēc kārtas. Džokovičs ar 23 "Grand Slam" tituliem kļuvis par vīriešu tenisa rekordistu.