Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

papildināts Vavrinka pārliecinoši revanšējas Nišikori

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vavrinka pārliecinoši revanšējas Nišikori
Stens Vavrinka otro gadu pēc kārtas "Australian Open" pusfinālā
Foto: AP/Scanpix

Šveices tenisists Stens Vavrinka turpina "Australian Open" titula aizstāvēšanu, Melburnā sasniedzot pusfinālu. Vavrinka negaidīti viegli apspēlēja Kei Nišikori – 6:3, 6:4, 7:6(6). Vavrinkas nākamais pretinieks būs Novaks Džokovičs. Arī viņam komfortabla uzvara trīs setos, turpinot perfekto sēriju pret Milošu Raoniču – 7:6(5), 6:4, 6:2.

Stens Vavrinka septembrī neizmantoja iespējas un Kei Nišikori piecos setos piekāpās "US Open" ceturtdaļfinālā. Šodien Šveices tenisists guva samērā vieglu revanšu pret sāncensi, kurš nospēlēja tikai vienu labu setu.

Japānis maču sāka ļoti miegaini un tādā režīmā nospēlēja pirmos divus setus. Neskaitot dažas dubultkļūdas, Vavrinka servēja teicami, bet Nišikori regulāri bija problēmas, turklāt japānis uzkrītoši bieži zaudēja izspēles no gala līnijas, kas ir viņa stiprā puse. Vavrinka pirmo breiku ieguva jau ceturtajā geimā. Nišikori pie rezultāta 2:5 atspēlēja divas setbumbas, bet čempions pēc tam ar savu servi pielika punktu 1. setam.

Vavrinka pēc diviem apvedošajiem sitieniem 2. seta trešajā geimā ieguva kārtējo breikbumbu. Nišikori to novērsa ar otrās serves eisu. Tādi gājieni mēdz kļūt par pavērsiena punktiem. Šodien tā nenotika. Vavrinka divus geimus vēlāk Nišikori divreiz apspēlēja ar diagonālajiem sitieniem, tiekot pie loģiska breika – 3:2.

Nišikori septītajā geimā atspēlēja trīs breikbumbas, izvairoties no vēl lielākām nepatikšanām. Japānis seta pēdējā geimā aizraujošā cīņā bija tuvu tam, lai tiktu atpakaļ setā, taču Vavrinka to nepieļāva. Nišikori ar spēcīgiem sitieniem "krāsoja gala līniju", bet Vavrinka atbildēja ar vēl iespaidīgākām servēm. Stens tādā veidā atspēlēja trīs breikbumbas, setā uzvarēja ar 6:4 un ieguva 2-0 pārsvaru setos.

3. sets sākās ar diviem "sausajiem" geimiem Nišikori izpildījumā. Vavrinkas mirkļa vājums pēc uzvarētiem pirmajiem diviem setiem viņam maksāja ar zaudētu servi. Stens operatīvi savācās un ar lielisku uzbrukumu sēriju uzreiz atspēlējās. Arī šveicietim izdevās "sausais" breiks, kura tapšanā nozīmīgu lomu spēlēja pretinieks. Nišikori pārāk bieži spēlēja uz Vavrinkas "backhand", kas, protams, nebija gudra taktika.

Nišikori ar sev neraksturīgu "serve&volley" taktiku spēja tikt līdz taibreikam, kura sākumā viņam kļūda spēlē pie tīkla atkal lika nokļūt iedzinējos. Vavrinka, kurš iepriekšējā kārtā no 1:5 uzvarēja taibreiku pret Giljermo Garsiju-Lopesu, šodien taibreikā izsēja 6:1 pārsvaru!

Nišikori ar drosmīgu tenisu atspēlēja piecas mačbumbas, divas no tām novēršot, kad servēja pretinieks. Iespaidīgā izglābšanās mirki vēlāk izrādījās veltīga, jo Nišikori pie 6:6 pievīla sitiena izvēle. Japānis nolēma izpildīt "dropšotu" (šis sitiens nav viņa trumpis), bumbiņa atdūrās pret tīkla lenti un piezemējās Nišikori laukuma pusē. Vavrinka ar sesto mačbumbu pielika punktu.

Čempions vāji aizvadīja 2. seta beigas un 3. seta sākumu, kā arī nepārliecinoši nospēlēja pēdējā seta taibreikā, bet mačā pārējā daļā darbojās ļoti iespaidīgi. Vavrinkam trīs setos 20 eisi, bet ar pirmo servi zaudēti tikai astoņi punkti. Stenam piektdien būs karjeras trešais "Grand Slam" pusfināls. Divi no trim viņam bijuši Melburnā, viens Ņujorkā.

Šodien trīs setos uzvarēja arī Novaks Džokovičs, kurš piekto reizi tikpat cīņās uzveica Milošu Raoniču – 7:6(5), 6:4, 6:2. Šajā mačā viss faktiski izšķīrās dažu minūšu laikā. Ticis līdz kārotajam taibreikam jau 1. setā, Raoničs nespēja tajā uzvarēt, bet pēc tam zaudēja savu servi jau 2. seta pašā pirmajā geimā. Arī 3. setā ranga līderim izdevās agrs breiks, to nokārtojot trešajā geimā. Tikmēr Raoničam visa mača garumā nebija nevienas breikbumbas. Milošs uzņemšanā trīs setos spēja iegūt tikai 12 punktus.

Džokovičam pret Vavrinku ir iespaidīga 16-3 savstarpējo maču bilance. Jāatceras, ka viens no trim zaudējumiem piedzīvots Melburnā, kas notika pirms gada piecos setos ceturtdaļfinālā. Stens toreiz uzvarēja ar 2:6, 6:4, 6:2, 3:6, 9:7. Vavrinka bija ļoti tuvu uzvarai pār Džokoviču Austrālijā arī 2013. gadā, kad 3. kārtā serbam zaudēja ar 6:1, 5:7, 4:6, 7:6(5), 10:12.

"Australian Open 2015". Vīriešu vienspēles

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Novak Djokovic – (8) Milos Raonic7:6(5) 6:4 6:2
(7) Tomas Berdych – (3) Rafael Nadal6:2 6:0 7:6(5)
(4) Stan Wawrinka – (5) Kei Nishikori6:3 6:4 7:6(6)
(6) Andy Murray – Nick Kyrgios6:3 7:6(5) 6:3

     [+] [-]

, 2015-01-28 09:45, pirms 9 gadiem
Stans izskatījās ļoti pārliecinošs.

     [+] [-]

, 2015-01-28 10:10, pirms 9 gadiem
Izskatījās, ka Kei kautkur jāsteidzas, jānosit bumbas un ātrāk jābeidz.

     [+] [-]

, 2015-01-28 12:39, pirms 9 gadiem
Kāds booorings otrajā mačā

     [+] [-]

, 2015-01-28 15:20, pirms 9 gadiem
Izskatās, ka pusfināli būs bombas, atšķirībā no fināla