Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Džokovičs setus nezaudē, Vavrinka izglābj 0:5 taibreiku

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Džokovičs setus nezaudē, Vavrinka izglābj 0:5 taibreiku
Novaks Džokovičs
Foto: AP/Scanpix

ATP reitinga pirmais numurs Novaks Džokovičs "Australian Open" turpina bez zaudētiem setiem, 4. kārtas mačā ar 6:4, 7:5, 7:5 uzveicot Luksemburgas servētāju Žilu Milleru. Džokovičs ceturtdaļfinālā sacentīsies ar Milošu Raoniču. Vēl vienu ceturtdaļfināli pāri veido pagājušā gada čempions Stens Vavrinka un Kei Nišikori.

Džokovičs joprojām bez zaudētiem setiem

Novaku Džokoviču šodien sagaidīja vienkārša, bet tajā pašā laikā sarežģīta spēle. Par savas serves nosargāšanu, izņemot vienu sliktu geimu, nebija jāuztraucas, taču tajā pašā laikā uz daudz iespējām uzņemšanā cerēt nevarēja, jo pretī stājās ar labu servi apveltītais Luksemburgas tenisists Žils Millers.

Viņam labākās izredzes pasaules tenisa līderim atņemt kādu setu bija taibreikos, taču Millers nevienu taibreiku dabūt nespēja. 1. setā viņš servi zaudēja septītajā geimā, bet nākamajos divos setos taibreiks bija ļoti tuvu – Millers tika nobreikots 11. geimā. Ja 2. seta galotni Žils ar divām "backhand" kļūdām sabojāja pats, tad mača pēdējo breiku noorganizēja Džokovičs, pretinieku divreiz pēc kārtas sodot ar apvedošajiem sitieniem.

Džokovičs prognozējami dominēja garajās izspēlēs, kas arī viņam bija panākumu atslēga. Novaks 3. seta vidū zaudēja koncentrēšanos un paviršu darbību rezultātā gandrīz zaudēja arī servi. Milleram sestajā geimā bija četras breikbumbas. Vislabākā iespēja bija otrajā, taču viņš netrāpīja laukumā ar "forehand" pa līniju sisto bumbiņu. Millers kontrolēja arī ceturtās breikbumbas izspēli, kuras brīdī viņam iestājās panika, izšķiroties par "dropšotu". Bumbiņa netika tālāk par tīklu.

Četrkārtējais "Australian Open" čempions Džokovičs ceturtdaļfinālu sasniedzis 23. "Grand Slam" turnīrā pēc kārtas. Pēdējo reizi agrāks zaudējums viņam bija 2009. gadā "French Open", kur 3. kārtā neveiksme pret Filipu Kolšraiberu. 23 "Grand Slam" pusfināli pēc kārtas ir trešais labākais rezultāts vīriešu tenisa vēsturē. Rodžeram Federeram bijuši 36, bet Džimijam Konorsam 27. Tāpat Džokovičam astoņi ceturtdaļfināli pēc kārtas Melburnas kortos. Arī šajā kategorijā rekords pieder Federeram (11).

Džokovičam arī nākamajā mačā pretī stāsies labas serves īpašnieks – Kanādas pirmais numurs Milošs Raoničs. Viņam vajadzēja piecus setus, lai tiktu galā ar Felisiano Lopesu – 6:4, 4:6, 6:3, 6:7(7), 6:3. Raoničam bija iespēja uzvarēt četros setos, taču viņš 4. seta taibreikā nerealizēja divas mačbumbas. Lopess cerības uz uzvaru "noraka" ar, pēc paša vārdiem, "muļķīgu breiku" mača priekšpēdējā geimā.

Raoničs trešo reizi spēlēs "major" līmeņa ceturtdaļfinālā, pirmo reizi astoņniekā iekļūstot Melburnā. Viņš ir pirmais Kanādas tenisists "Australian Open" ceturtdaļfinālā kopš 1968. gada, kad tas izdevās Maiklam Belkinam. Milošs kļuva par otro Kanādas tenisistu ar trim "Grand Slam" ceturtdaļfināliem, tikpat no 1908. līdz 1912. gadam iespēja Roberts Pauels.

Raoničs pret savu nākamo pretinieku Džokoviču zaudējis visus četrus mačus, šajā cīņās spējot uzvarēt tikai vienu setu, kas bija pagājušā gadā taibreikā uz Romas māla.

Vavrinka izaicina likteni, Nišikori uzvar viegli

Čempions Stens Vavrinka varēja uzvarēt trīs setos, bet gandrīz spēlēja piecus pret Giljermo Garsiju-Lopesu, kuram pagājušajā vasarā piekāpās "French Open". Šveices otrais numurs Spānijas tenisistu šoreiz prata uzveikt četros setos – 7:6(2), 6:4, 4:6, 7:6(8).

Garsija-Lopess 1. setā divreiz izsēja breika pārsvaru un arī nespēja izservēt setu, vēlāk esot bezcerīgs taibreikā. Par intrigu mačā parūpējās Vavrinka, kurš bija vadībā ar 2-0 un breiku 3. setā, tomēr bez zaudētiem setiem cīņu pabeigt nespēja. Turklāt daudz netrūka, lai čempionam būtu jāspēlē piektais sets. Garsija-Lopess komiski atdeva taibreiku, kurā bija šķietami neiespējami zaudēt.

Spānis ar lieliski atsistu Vavrinkas servi ieguva 2:0 pārsvaru, Stens tūlīt kļūdījās ar "smešu" un pavisam drīz bija iedzinējos ar 0:5! Giljermo vēlāk bija priekšā ar 6:2 jeb tika pie četrām setbumbām. Tobrīd taibreika startā lieliski demonstrētais teniss viņam nebija pieejams. Vavrinka abus minibreikus atspēlēja ar "backhand" sitieniem pa līniju, bet vēl divas setbumbas atspēlēja ar savu servi.

Vavrinka ar "volley" kļūdu pie rezultāta 7:6 neizmantoja pirmo mačbumbu, bet drīz vien Garsija-Lopess ieguva jau piekto setbumbu, kas bija ar paša servi. Spānijas tenisistam kārtējais neizprotamais gājiens, izgāžoties pie tīkla – Vavrinka pretinieku sodīja ar apvedošo sitienu. Garsija-Lopess tūlīt ar sitienu autā zaudēja vēl vienu serves punktu, bet Vavrinka ar otro mačbumbu pielika punktu.

Garsija-Lopess ir vienīgais tenisists, kurš piedalījies vismaz 40 "Grand Slam" turnīros pēc kārtas, ne reizi netiekot līdz ceturtdaļfinālam. Spānis tikai divreiz sasniedzis 4. kārtu. Jau pieminētajā pagājušā gada "French Open" viņš Top 16 stadijā piekāpās Gaelam Monfīsam.

No ļoti gaidītās Kei Nišikori un Davida Ferera spēles nekas prātīgs nesanāca spāņa neoptimālas kondīcijas dēļ. Iepriekšējā kārtā viņu pamatīgi nokausēja Žils Simons, turklāt Ferers iedzīvojās kājas tulznā un šodien pa kortu pārvietojās, acīmredzami pieklibojot.

Nišikori aizvadīja samērā labas kvalitātes maču un ar lielām paviršībām neatzīmējās. Fereram ar centību vien nepietika, katrā setā uzvarot tieši trīs geimos. Davids 2. seta sākumā pēc ilgstošas cīņas beidzot ieguva breiku, taču tas uzreiz tika zaudēts. Nišikori Fereru uzveica jau piekto reizi pēc kārtās. Pērn abi tikās četras reizes, un visos mačos (neviens nebija "Grand Slam" turnīros) tika spēlēts maksimālais setu skaits.

Nišikori "Australian Open" ceturtdaļfinālā spēlēs otro reizi. Pirms trim gadiem viņš zaudēja Endijam Marejam. Kei uzvarējis vienu no trim spēlēm pret Vavrinku, tas notika abu pēdējā tikšanās reizē "US Open" ceturtdaļfinālā, kad japānis bija pārāks piecos setos.

"Australian Open 2015". Vīriešu vienspēles

4. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Novak Djokovic – Gilles Muller6:4 7:5 7:5
(3) Rafael Nadal – (14) Kevin Anderson7:5 6:1 6:4
(4) Stan Wawrinka – Guillermo Garcia-Lopez7:6(2) 6:4 4:6 7:6(8)
(5) Kei Nishikori – (9) David Ferrer6:3 6:3 6:3
(6) Andy Murray – (10) Grigor Dimitrov6:4 6:7(5) 6:3 7:5
(7) Tomas Berdych – Bernard Tomic6:2 7:6(3) 6:2
(8) Milos Raonic – (12) Feliciano Lopez6:4 4:6 6:3 6:7(7) 6:3
Nick Kyrgios – Andreas Seppi5:7 4:6 6:3 7:6(5) 8:6

Ceturtdaļfinālu pāri

Spēle
(1) Novak Djokovic – (8) Milos Raonic
(3) Rafael Nadal – (7) Tomas Berdych
(4) Stan Wawrinka – (5) Kei Nishikori
(6) Andy Murray – Nick Kyrgios

     [+] [-]

, 2015-01-26 16:25, pirms 9 gadiem
Tulzna Fereram?
Reklāma baigi labā firmai!
Nike, adidas?

     [+] [-]

, 2015-01-26 16:30, pirms 9 gadiem
dakots

pirms 8 min.Tulzna Fereram? Reklāma baigi labā firmai! Nike, adidas?
Ja nemaldos tad Lotto.

  -1 [+] [-]

, 2015-01-26 16:37, pirms 9 gadiem
Novak Djokovic – (8) Milos Raonic - Noles uzvara 4 setos;
(3) Rafael Nadal – (7) Tomas Berdych - Nadala uzvara trijos setos;
(4) Stan Wawrinka – (5) Kei Nishikori - Nishikori padaris Bebru par bijuso cempionu cetros setos;
(6) Andy Murray – Nick Kyrgios - tur skaidrs, Murray katra seta tris geimus atdos.

  +1 [+] [-]

, 2015-01-26 17:30, pirms 9 gadiem
Dmitry rakstīja: Novak Djokovic – (8) Milos Raonic - Noles uzvara 4 setos;
(3) Rafael Nadal – (7) Tomas Berdych - Nadala uzvara trijos setos;
(4) Stan Wawrinka – (5) Kei Nishikori - Nishikori padaris Bebru par bijuso cempionu cetros setos;
(6) Andy Murray – Nick Kyrgios - tur skaidrs, Murray katra seta tris geimus atdos.
Nadals mociisies ar berdihu, Wawrinka ieraadiis vietu japaanim, Džokers bez variantiem apspelees Raonichu, Marejs zaudees vismaz vienu setu.

     [+] [-]

, 2015-01-26 18:03, pirms 9 gadiem
Ceturtdaļfinālu pāru spēļu laiki nav zināmi?

     [+] [-]

, 2015-01-26 18:48, pirms 9 gadiem
Dmitry rakstīja: Novak Djokovic – (8) Milos Raonic - Noles uzvara 4 setos;
(3) Rafael Nadal – (7) Tomas Berdych - Nadala uzvara trijos setos;
(4) Stan Wawrinka – (5) Kei Nishikori - Nishikori padaris Bebru par bijuso cempionu cetros setos;
(6) Andy Murray – Nick Kyrgios - tur skaidrs, Murray katra seta tris geimus atdos.
netikt garajam finālā, Nolem baigi slikti jānospēlē, Felisiano labs šobrīd, bet top5 kandidāts tā nedrīkst mocīties
es ar mieru par Nadāla zāģi, bet tas šlangs nemāk pret top5 spēlēt
par samuraju, varētu būt fināls pirms fināla
marejs vinnēs, ja aizmigs pa ceļam, varētu būt gari

     [+] [-]

, 2015-01-26 18:52, pirms 9 gadiem
dakots rakstīja: Tulzna Fereram?
Reklāma baigi labā firmai!
Nike, adidas?
Izskatās, esi patālu no tenisa. Neviens nespēlē bez plāksteriem, sezonu nevar izvilkt. Man sezonas startā uz plaukstām tā kā no dārza rakšanas