Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Vavrinka: "Ļoti liela varbūtība, ka šodien piedzeršos"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vavrinka: "Ļoti liela varbūtība, ka šodien piedzeršos"
Stanislass Vavrinka ar "Australian Open" trofeju
Foto: Reuters/Scanpix

Jaunais "Australian Open" čempions Stanislass Vavrinka pēc uzvaras Melburnā atzina, ka Austrālijā sasniegtais viņam ir liels pārsteigums, jo līdz šim tik lielai uzvarai nav ticējis. Tāpat Stans izteicās, ka svinību laikā varētu piedzerties. Tikmēr muguras savainojuma upuris Rafaels Nadals nevēlējās daudz runāt par veselības problēmām, norādot, ka Vavrinka uzvarējis pats un guvis pelnītu uzvaru.

Vavrinka: "Uzvara Melburnā pašam ir pārsteigums"

"Pirmajā pusotrā setā spēlēju savu labāko tenisu. Kortā jutos patiešām labi. Pēc tam viņš guva savainojumu, nebija viegli. Viņš nespēja servēt, vienu setu nekustējās. Man bija jāspēj koncentrēties, jāatrod veids, kā uzvarēt. Redzot Nadala savainojumu, pats jutos slikti, jo tas nebija veids, kā vēlējos uzvarēt spēlē. Man tomēr izdevās uzvarēt, uzskatu, ka beigās spēlēju labi. Protams, kļūt par čempionu ir lieliski," uz karjeras lielāko uzvaru atskatījās Vavrinka.

Savas emocijas jaunais "Grand Slam" čempions nosauca par galvā esošu karuseli: "Šobrīd notiek trakas lietas. Nekad nebiju domājis, ka varēšu uzvarēt "Grand Slam" turnīrā. Vienkārši nebiju pietiekami labs, lai uzvarētu citus večus. Magnuss [Vavrinkas treneris Magnuss Normans], kurš iepriekš bijis līdzīgās situācijās, man pirms mača teica, lai nedomāju par rezultātu, bet gan par to, kā spēlēju un ko vēlos izdarīt. Mani pašam bija pārsteigums par to, cik labi sāku. Spēlēju fantastiski, kad Nadalam vēl nebija savainojuma"

Vavrinka, kurš rīt rangā pakāpsies uz 3. vietu un kļūs par Šveices pirmo numuru, vēl nespēj izskaidrot sajūtas, kļūstot par "Grand Slam" čempionu: "Ja godīgi, nemaz nezinu. Es vēl jūtos kā sapnī. Sajūtas ir dīvainas. Pats vienmēr cenšos skatīties lielos finālus, jo tajos spēlē visi labākie. Tagad pats ne vien tajā spēlēju, bet uzvarēju. Uzskatu, ka visa turnīra laikā spēlēju labu tenisu. Biju gatavs 4-5 stundās uzveikt Novaku Džokoviču, pēc tam pārspēt Tomāšu Berdihu un tagad, lai arī ar savainojumu, arī Nadalu."

"Šī turnīra rezultāti parāda, ka strādāju pareizi. Ja kārtīgi trenējies, smagi strādā, tev būs iespējas spēlēt savu labāko tenisu," piebilda Vavrinka, kurš līdz šodienai Nadalam bija zaudējis visas 12 spēles, tajās pat neuzvarot nevienā setā.

Vavrinka izcēla Federera nozīmi viņa karjerā, atklājot, ka Rodžers viņam pēc mača piezvanījis. Federers ar viņu regulāri kontaktējas gan pirms, gan pēc spēlēm. Arī tad, kad pašam gadās sāpīgi zaudējumi.

Kas Vavrinkam ir lielāks pārsteigums – rangā tikt līdz 3. vietai vai uzvarēt "major" turnīrā. Stans minēja otro: "Domāju, ka "Grand Slam" tituls, jo rangā līdz 3. vietai var tikt, arī neuzvarot "Grand Slam" sacensībās. Tagad ar mani notiek abas lietas, kas ir pārsteigums."

Vairāki tenisisti jau paziņojuši, ka nākamās nedēļas nogalē nepalīdzēs savām izlasēm Deivisa kausa 1. kārtas cīņās. Vavrinka ir izņēmums, atklājot, ka pret Serbiju (kas būs bez Džokoviča un Janko Tipsareviča) gatavojas spēlēt: "Nezinu, vai pēc šodienas būšu dzīvs un kā nokļūšu Serbijā, taču spēlēšu izlasē, jo Deivisa kauss man ir ļoti svarīgs – esmu lepns, ka varu spēlēt izlasē."

Titula atzīmēšana notiks ģimenes un komandas lokā: "Pagaidām nezinu, kur svinēšu, taču tas būs labi. Varbūt viesnīcā. Ir ļoti liela varbūtība, ka šovakar piedzeršos."

Nadals apmierināts ar turnīru un cīnīšanos līdz galam

Nadals piektdien pusfinālā pieveica Rodžeru Federeru, nepieļaujot Šveices finālu. Šveices uzvaru turnīrā viņam nepieļaut nebija lemts. Spēles 2. setā visiem kļuva zināms par spāņa muguras savainojumu. Nadals Roda Leivera arēnas laukumu pameta asarām acīs un tādā izskatā ieradās preses konferences norises vietā.

Rafa atzina, ka muguras sāpes sajutis iesildīšanās brīdī, bet spēles laikā situācija kļuvusi arvien sliktāka. Neskatoties uz veselības problēmām, Nadals uzsvēra sava pretinieka nopelnu uzvarā: "Tagad nav īstais brīdis, lai runātu par savainojumu, ir laiks apsveikt Stanu. Viņš spēlēja neticami, nopelnot titulu. Esmu ļoti priecīgs par viņu. Arī tāpēc, ka esam labi draugi."

Nadalam arī 2011. gada "Australian Open" beidzās ar savainojumu. Toreiz ceļgala problēmas dēļ viņš ceturtdaļfinālā zaudēja Davidam Fereram, taču spēles laikā neizstājās, lai gan iespēju uzvarēt viņam nebija. "Man to nepatīk darīt, it īpaši finālā. Tādos brīžos ir ļoti skumji, jo visu gadu esi strādājis šim turnīram, bet pašā nepiemērotākajā brīdī gadās savainojums. Uzvarēt nebija iespējams, taču arī pretinieks bija ļoti labs," pauda Nadals.

Nadalam 2. seta sākumā medicīnas pārtraukums bija ārpus laukuma. Atgriežoties kortā, spānis tika izsvilpts. Ranga līderis saprot skatītāju uzvedību: "Viņi ir samaksājuši par biļetēm un vēlas labu maču, bet es to nevarēju dot. Centos nospēlēt labi līdz pat beigām. Fanu reakciju saprotu. Turnīra laikā skatītāji bijuši labi pret mani. Jūs nekad no manis nedzirdēsiet sliktus vārdus par Austrālijas faniem."

Vavrinka 3. setā pamatīgi sanervozējās, kas viņam maksāja zaudētu setu. Nadals to saprot, taču arī norādīja, ka uz neko vairāk viņam cerēt nebija pamata: "Tas ir normāli, kad rodas uztraukums. It īpaši, spēlējot pirmajā "Grand Slam" finālā. Vienā setā uzvarēju, bet vairāk nebija iespējams. Vienīgais veids – gaidīt Vavrinkas kļūdas. Servēju ļoti vāji un prognozējami."

Nadals kopumā ar savu turnīru bija apmierināts, par labākajiem mačiem nosaucot cīņas pret Gaelu Monfīsu un Federeru. Savukārt 4. kārtas spēle pret Kei Nišikori un ceturtdaļfināls pret Grigoru Dimitrovu viņam nav izdevies, kā cerēts.

"Neko sliktu par savu spēli nevaru pateikt. Esmu priecīgs par kortā parādīto attieksmi. Kad kortā atdod visu, neviens par tevi neko sliktu nevar pateikt. Katrā treniņā, katrā mačā darbojos ar simprocentīgu atdevi, cīnos par katru bumbiņu. Tā ir bijis visas karjeras laikā. Mājās došos ar miera sajūtu, apzinoties, ka izdarīju visu, ko varēju," sacīja Nadals, kuram svētdien neizdevās kļūt par trešo tenisistu (aiz Roja Emersona un Roda Leivera), kurš visos četros "major" turnīros uzvarējis vismaz divreiz.

Izmantotie resursi:
Home - Australian Open Tennis Championships...

  +2 [+] [-]

, 2014-01-26 16:34, pirms 10 gadiem
ir jau labs iemesls!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-01-26 16:34, pirms 10 gadiem
Kāpēc ne? Tikai ar mēru, ka nesataisa podus, kuri pēctam izmaksās dārgi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-01-26 16:39, pirms 10 gadiem
he he
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-01-26 17:22, pirms 10 gadiem
Over/under 3.5 aliņi

  +1 [+] [-]

, 2014-01-26 17:27, pirms 10 gadiem
Izskatijas, ka ari bez savainojuma vavrinka butu sasitis nadalu, tiesam lieliska forma un liela parlieciba dara savu

     [+] [-]

, 2014-01-26 17:27, pirms 10 gadiem
skatoties reitingu, redzams ka Vavrinka stabili un pakāpeniski uztrenējis meistarību un kāpis uz augšu - labs piemērs:

Stanislas Wawrinka – Tennis Players - Tennis -...

     [+] [-]

, 2014-01-26 17:41, pirms 10 gadiem
Veciit...Tu esi pelniijis

     [+] [-]

, 2014-01-26 17:53, pirms 10 gadiem
premium rakstīja: Over/under 3.5 aliņi
es domāju over/under litrs ruma vismaz
viņš tak vinnēja fakin Grand Slamu!!!!!!!!!!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-01-26 21:40, pirms 10 gadiem
lupaars rakstīja: Izskatijas, ka ari bez savainojuma vavrinka butu sasitis nadalu, tiesam lieliska forma un liela parlieciba dara savu
Kur tu skatijies ? Nadals stāvot uz vietas un servējot kā vecene paņem setu. Tu domā, ka vesels Nadals tur nebūtu salauzis spēli līdz galam ? Nu jā, var teikt, ka savainojums lika vavrinkam atlaist, bet neticu, ka vavrinka būtu noturējis to 1.5 setu lielisko ritmu visas spēles garumā. Lai kā arī nebūtu abi vīri ir respektējami, viens par stabilo izaugsmi un pelnītiem smagā darba rezulātiem, otrs par nepadošanos un cīnīšanos līdz galam, cieņas pret skatītājiem dēļ.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-01-27 18:13, pirms 10 gadiem
Nu šādā reizē var arī piedzerties!Ir pelnījis.Neviens saprātīgs cilvēks nepārmetīs

     [+] [-]

, 2014-01-27 22:52, pirms 10 gadiem
Nu tad paceļam glāzes par viņu!