Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

"Australian Open" jauktajās dubultspēlēs uzvar Nestors un Mladenoviča

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"Australian Open" jauktajās dubultspēlēs uzvar Nestors un Mladenoviča
Daniels Nestors un Kristina Mladenoviča
Foto: AP/Scanpix

"Australian Open" jaukto dubultspēļu turnīrā svētdien triumfēja Kanādas un Francijas pāris Daniels Nestors un Kristina Mladenoviča, finālā ar 6:3, 6:2 pārspējot rumāni Horiju Tekau un indieti Sanju Mirzu.

Pagājušajā gadā jauktajās dubultspēlēs pārsteidzoši par čempioniem kļuva Austrālijas pāris Jarmila Gajdošova un Metjū Ebdens. Turnīrā ar "wild card" startējušie Austrālijas sportisti pirms 12 mēnešiem Melburnā izcīnīja savu pirmo "Grand Slam" titulu. Tā aizstāvēšana viņiem beidzās pusfinālā ar neveiksmi pret titulētiem dubultspēļu speciālistiem Horiju Tekau (Rumānija) un Sanju Mirzu (Indiju).

Tekau 2012. gadā "Australian Open" mikstā uzvarēja kopā ar Betāniju Mateku-Sendsu, bet vīriešu dubultspēlēs trīs reizes kopā ar Robertu Lindstedu zaudējis Vimbldonas finālā, kā arī līdz ceturtdaļfinālam ticis pārējos trīs "major" turnīros.

Tikmēr Mirzas kontā jau bija divi jaukto dubultspēļu tituli, abi izcīnīti kopā ar tautieti Makešu Bupati – 2009. gadā "Australian Open" un 2012. gadā "French Open". Melburnā 2008. gadā ar Bupati finālā zaudēts, tādējādi Mirzai šodien bija jau trešais fināls Austrālijā. Dāmu dubultspēlēs viņai arī labi panākumi – 2011. gadā tiekot līdz finālam Parīzē, bet pārējos trīs "Grand Slam" turnīros sasniegts pusfināls.

Rumānijas un Indijas pārim finālā pretī stājās tikai pērn kopā spēlēt sākušie Daniels Nestors un Kristina Mladenoviča. Kanādas un Francijas duets, kuram ir 21 gada starpība, pagājušajā gadā uzvarēja Vimbldonā, "French Open" zaudēja finālā, bet "US Open" tika līdz pusfinālam. 41 gadu vecais Nestors "Australian Open" jauktajās dubultspēlēs 2007. gadā uzvarēja ar Jeļenu Ļihovcevu, bet pirms diviem gadiem ar Katarinu Srebotniku.

Visu četru vīriešu dubultspēļu "Grand Slam" titulu ieguvējam Nestoram šodien kopā ar Mladenoviču izdevās uzvarēt nieka 58 minūšu laikā, kurā pretinieki sagrauti ar 6:3, 6:2, atspēlējot visas piecas breikbumbas. Leģendārajam Nestoram kopumā jau 12. dubultspēļu tituls "Grand Slam" līmenī (skaitot kopā ar jauktajām dubultspēlēm), bet Mladenovičai otrais pēc jau pieminētās Vimbldonas. Nestors un Mladenoviča ar Tekau un Mirzu tika galā arī ceļā uz Vimbldonas titulu.