Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Jastremska: "Ja es justos mazliet svaigāka, pusfinālā būtu uzvarējusi"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Jastremska: "Ja es justos mazliet svaigāka, pusfinālā būtu uzvarējusi"
Dajana Jastremska. Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas speciālista Mārča Garuta trenētā ukrainiete Dajana Jastremska šodien "Australian Open" pusfinālā piekāpās ķīnietei Cjiņveņai Dženai (4:6, 4:6). Sportiste jūt, ka kādu dienu varētu izcīnīt "Grand Slam" titulu - par to tika vēstīts preses konferencē.

Melburnā vispirms uzvarēja trijos triju setu mačos kvalifikācijā, pēc tam triumfēja piecās pamatturnīra spēlēs, bet pusfinālā piedzīvoja zaudējumu. "Domāju, ka šis man bija lielisks turnīrs. Nospēlēju deviņus mačus, esmu ļoti lepna par sevi," informē ukrainiete. "Neesmu tik bēdīga par zaudējumu, taču esmu ļoti bēdīga par to, ka šodienas mačam pietrūka emociju un fiziskā spēka. Jo tur bija kādi svarīgi momenti, kur man bija jāizdara mazliet vairāk nekā pretiniecei, bet nevarēju no sevis to izdabūt."

Pusfināla pirmajā setā pieprasīja medicīnisko pārtraukumu. Izskatījās, ka trauma tika gūta septītā geima sākumā, taču patiesībā problēma bija jau iepriekš. "Šodien pēc iesildīšanās sajutu nelielas sāpes vēdera muskulī, bet pēc pirmajiem diviem geimiem sāka sāpēt vēl vairāk. Pēcāk paņēmu medicīnisko pārtraukumu - tad kļuva mazliet labāk, taču iekšēji jutu, ka nevarēšu atdot visu, jo nebija palicis daudz ko dot."

Turnīru sāka kā pasaules 93. numurs, bet nākamnedēļ jau būs 29. rakete. "Esmu apmierināta ar rezultātiem, ar to, kā es jutos laukumā, patiešām izbaudīju to," atklāj tenisiste, kura nākamnedēļ kļūs par Ukrainas trešo numuru. "Man sanāca jauka atgriešanās "top 30", jo iepriekšējos trijos gados nevarēju atgriezties pat "top 60". Tas ir labs bonuss, jo nu beidzot varēšu spēlēt "Grand Slam" pamatturnīros un tādējādi būšu svaigāka. Jūtu, ka "Grand Slam" turnīros varu spēlēt labi un kādu dienu izcīnīt arī titulu."

Tev ir bijuši ļoti labi rezultāti pret Arinu Sabaļenku [3-0 savstarpējās spēlēs]. Kādas izredzes sestdienas finālā būs ķīnietei Cjiņveņai Dženai? "Viņai ir labas iespējas izcīnīt titulu, viņa ir lieliska spēlētāja ar spēcīgiem sitieniem un ļoti labu servi. Ja viņa spēs saglabāt emocionālo stabilitāti un noturēt savu augsto līmeni, kā viņa to izdarīja svarīgos brīžos šodien, viņa var uzvarēt, es teiktu, pat visai viegli. Bet tā būs laba cīņa," uzskata Dajana Jastremska. "Viņa šodien spēlēja lieliski. Bet, ja es justos mazliet svaigāka, domāju, uzvara būtu manā pusē."

Ukrainiete neatceras, kad pēdējoreiz saņēma tik daudzus mesidžus no līdzjutējiem. Iespējams, ka Jastremskas nākamais turnīrs būs jau nākamnedēļ - Lincas "WTA 500".

26. janvārī pēc plkst. 7.10 Latvijas-Ukrainas tandēms Aļona Ostapenko un Ludmila Kičenoka pusfinālā cīnīsies pret Kanādas-Jaunzēlandes duetu Gabrielu Dabrovski un Erinu Routlifu.

Izmantotie resursi:

  +1 [+] [-]

, 2024-01-26 05:45, pirms 3 mēnešiem
Kādam varbūt links uz Aļonas spēli ir?

  +2 [+] [-]

, 2024-01-26 07:05, pirms 3 mēnešiem
shmopsis rakstīja: Kādam varbūt links uz Aļonas spēli ir?
Te ir --->>> https://sportshub.fan/event/ostapen...

  +1 [+] [-]

, 2024-01-26 07:58, pirms 3 mēnešiem
grit rakstīja: Te ir --->>> https://sportshub.fan/event/ostapen...
paldies